reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Hej :) ja znów od 6 na nogach zaraz ide zrobić sobie kawy i brać się za sprzątanie, , gotowanie i robienie chruścików.
Cayoka-czasami przychodzi w zyciu ciezki okres i czkowiek nie ma siły ale my matki potrafimy wiele znieść.
Sandra - ja tez kurde codziennie sprzatam caly dom i codziennie jest balahan w kazdym pomieszczeniu...no nie wiem jakim cudem ale tak jest.
Czasem mam dość tego prania i sprzatania na okrągło ale ja mam to szczęście ze sprzatam tylko po sobie i moich chlopakach.

Hej,
Znów po ciężkiej nocy Pati budzi się o 1. Lub 1.15 i tocze z nią walkę do 2.15 - 2.30 zasypia u mnie , nie wiem czy przez to ze jest chora czy przez to ze mnie wykorzystuje. Chyba poswiece parę nocy i ja odlucze ale czy mi sił starczy. Radzicie mi coś?

CAYOKA ja tez czasami mam gorszy dzien. Jak cos to pisz.
MAGDA skad dokladnie wiesz jakie mamy auto? :p chyba nie dodawalam nigdzie zdjec heh ;d

My sie obudzily dzis brzydka pogoda niestety.

Dzien Doberek Dziewczyny:) u mnie dzis pogoda byle jaka niestety..

Co do antykoncepcji hormonalnej to nic nie stosowalam bo wariowalam po czym kolwiek nerwowa bylam libido na poziomie -100 wiec ciezko sie ze mna żyło;) ale co miesiąc sie zastanawiałam czy w ciazy nie jestem bo miałam nieregularne cykle niestety.. wiec tak zle i tak nie dobrze.

Cayoka ja ostatnio tez mialam gorszy czas nie dogadywalam sie ze swoim ciągle sama w domu z dzieckiem. Dzien świstaka normalnie. Ale kobiety sa silne i daja rade;)

Sandra nie wiem jak Ci pomóc bo mi mlody zawsze noce przesypial chyba ze byl chory to spalam z nim bo inaczej by marudzil i nie spal a jak bylam kolo niego to zasypial :)

Niech mnue ktos kupnie w tylek bo sue dzis nie rusze :/
Sandr -mije okrutne rady na temat usypiania znasz. Dasz rade kochana

Hejka

Malego w nocy strasznie meczyl kaszel:( wykupilam mu wczoraj antybiotyk bo znow zaczal goraczkowac

CAYOKA od tego tu jestesmy zeby pomoc, doradzic:) ja tez mam czasami dosyc, czasami macierzynstwo mnie przerasta szczegolnie jak mam malo pomocy ze strony D. Ale poprawil sie bo na poczatku bylo kiepsko. A teraz jest tak ze i wykapie malego i nawet przez ostatnie pare dni maly ciagle do niego leci bo woli zeby tato z nim siedzial jak ma goraczke a ja moge w spokoju posprzatac
MILENA duzo zdrowka dla cory!

Wczoraj paczki robilysmy z mama wole swoje jak te kupne :)

Załączniki

• 1423731634870.jpg
    1423731634870.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 43
Ja odrzucilam anty na 3msc, mielismy sie starac o drugie dziecko ale plany sie zmienily i w te trzy msc waga z 63 na 69 wskoczyla.. czulam sie jak slonica. Narzeczony szwagierki pytal sie czy spodziewamy sie nowego czlonka rodziny nic dziwnego jak wazylam tyle co do porodu z N... przy 164cm wzrostu wyobrazcie sobie jak wygladalam. Teraz od dwoch miesiecy biore znow i waga wraca do ciebie a i ja jej pomagam, zdrowo sie odzywiam regularnie i zaczelam cwiczyc. Mam zamiar schudnac do 55. Libido ok.

MADZIALENA szkoda ze musicie sie antybiotykiem faszerowac, moja na kaszel dostala syrop na recepte i po tym jej przeszlo.
HAPPY mnie tez trzeba kopnac w tylek.. po chleb do sklepu nie moge sie zebrac a w zlewie czeka sterta naczyn do mycia..

PAULINA no ja tez tego nie chcialam ale wczoraj goraczkowal, malo co jadl a w nocy wymiotowal:( watpie zeby po zwyklym Pyrosalu i Flefaminie mu przeszlo:( ja tez mam 164 cm wzrostu i odkad zaczelam brac tabletki to waga poszla w dol;) obecnie waze 60kg i moj cel to tak samo 55kg czyli waga sprzed ciazy;)

Teraz przy tabletkach az tak nie swiruje ale jak mialam zalozona spirale to co 2 miesiace bylam u kontroli:p i gdyby nie moja nadgorliwosc kto wie co to by bylo bo do kontroli mialam isc w sierpniu a poszlam w maju a tu okazuje sie ze spirala sie wysunela:/

Ja juz troche posprzatalam i za chwile zrobie P. inhalacje

reklama
Dzieki dziewczyny za chec pomocy ;) juz jest lepiej ale wczoraj od placzu to mnie glowa boli dzis.. @ przyszla. Akurat na walentynki, bo i po porodzie przyszla na walentynki. Ale co poradze. Beda prawdziwie czerwone walentynki :D
Madzialena, no my mieszkamy osobno wiec pomocy nie mam codziennej, sama jakos sobie radze, ale im Mala starsza tym jest ciezej.
Ja tabletki biore rok od kad dostalam pierwsza @ po porodzie.. Bralam Yaz a teraz mam zamiennik Naraya plus i od jakiegos czasu zauwazlam ze mi libido spadlo... Jestem bardziej wsciekla i chyba musze sie wybrac zeby mi zmienila. Mam jeszczre cale jedno opakowanie wiec wezme i zapisze sie w miedzy czasie do lekarza. Nic poza tymm zadnych skutkow ubocznych. Waga 60kg przy 176cm wzrostu wiec tyle ile przed ciaza. Nie rosnie ani nie spada wiec jest dobrze, ale chcialabym chociaz jakies 2-3kg jeszcze zrzucic. ;p
Paulina dobrze ze mam zmywarke, bo nienawidze myc naczyn.. :D

Do góry