reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Paulina - fakt juz prawie 4 lata w pl nie bylam ale bardziej Tęsknię za bratem i Sandra niz za rodzicami....cóż w tym roku mam jechać ale nie jestem pewna czy pojadę....bo właściwie mama mnie tu odwiedzi , brat ma wpaść latem a Sandra mam nadzieje zamieszka niedługo nie daleko a reszta mi nie potrzebna :p

reklama
Hej Happy i Paulina podzielam wasze poglądy , jeżeli wyjadę poukładam sobie życie tam to marne szanse ze wrócę tu , musiałabym mieć nie pokolei w głowie. Nie chce takiego życia dla moich dzieci pracować tylko na rachunki i żadnych przyjemności nie mieć z tego . Robie to dla siebie i dla dziewczyn by miały lepszy w start w życiu . Będzie mi brakować braci i ich dzieci ale nie sety czas zmienić swoje życie i iść do przodu .

Wampi masz szczęście ja mieszkania nie mam i miec w pl nie będzie u rodzicow nie mialabym gdzie mieszkac a wynajem Drogi . Mam znajomych co w dwujke pracuja a na wynajem ich nie stać bo sam wynajem 1500zl+ oplaty , jedznie ubrania i dohazdy do pracy to by nie dali rady i wieczbie z rodzicani mieszkaja w malym pokoju z dziecjiem wieczne klutnie itp. Ja byn tak zyc nie chciala i tyle

HAPPY SANDRA i like it!

Edit
My u rodzicow tez dwa pokoje mamy ale ja tego naprawde nie chce :p sypialnie umeblowana mamy bo gdzies spac trzeba, ale ja jaknjestem na dwa tyg to skaczemy sobie do gardel z mama.

Wampi dobrze ze jest Wam dobrze w Polsce i nie widzisz potrzeby wyjechania:) nic tylko pozazdrościć.
Paulina gdyby nie moje dziadki i ich mega oszczędnośc na punkcie wszystkiego nie mielibysmy tych swoich 30m .. dużo to nie jest ale zawsze cos. Choc za pare lat chciałbym je sprzedać dolozyc i kupic wieksze.

ANIA my tu wynajmujemy 30m2 ;-) to kawalerka czy dwa pokoje? Bo my mamy jeden duzy pokoj kuchnia balkon lazienka. Nam to narazie wystarcza chociaz czasamo jednego pokoji brakuje i mam nadzieje ze max do roki czas moze poltorej zmienimy

Wampi ma rację jeżeli masz tu mieszkanie rodzinę i dobre stosunki i nie masz czego się przyczepić to wyjazdy odpada. My podilelismy decyzję taka a nie inną by za żąć żyć razem bez rodziców na swoje i swoich zasadach z mamą jest jak jest u mnie . Z tata trochę lepiej ale to nie jest to co bym chciała . Czasami , mam wątpliwości chce by wrócił ale wiem po co tam jest i odrazu zmieniam zdanie.

reklama
Tak mowicie o wyjazdach za granice, mieszkanu tak.. Az mnie coraz bardziej to przekonuje. Nie zebym zle miala.. Ale nie chce tak ciagle u rodzicow.. Chcialabym cos swojego nawet tu w Polsce.. Ale pracy brak zeby mozna bylo isc na swoje.. Ile CV zlozylam.. I nic cisza poki co, bo sama chcialabym popracowac. A z rodzicami roznie bywa, nasze stosunki sie pogorszyly troche, nad czym ubolewam. Ale co poradze..
Wczoraj po zabawie super, Mala sie wybawila mimo tego ze byly starsze dzieci, ale po swojemu potanczyla, poskakala i rozbawiona wrocila ;) takze ja zadowolona ze jej sie podobalo ;) mogliby wiecej takich zabaw dla dzieci u mnie organizowac. Ale moje miasto to zaluje...

Do góry