reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

HAPPU tu trzeba znalezc dobra promocje zeby bylo taniej jak w pl ale ja jestem czesto to tam dla siebie i nlodej czesto kupuje. Tak, my na wesele zbieralisny troszke ponad rok i czasami naprawde sciskalismy pasa, ale udalo sie. Wszystko sami, mo jedynie koszt sukni slubnej odszedl bo mama mi placila ale co to 3tys w kwocie 60tys.

reklama
Tez bysmy chcieli wziasc slub koscielny ale w pl nic nie odlozymy a na pewno nie 40 tys. Paulina ja moge zapomniec o tym ze ide i kupuje cos z tych drozszych rzeczy nawet ubranie mlodego jest wyzwaniem glupie spodnie ktore ponosi 2 miechy bo zaraz dziury ma jak w szkole sie tarza na podlodze kosztuja 60 zl bluze tez okolo tylu w niektoych momentach musialam sie asekurowac chodzeniem do lumpa bo nie bylo mnie stac. Mam tez doscy mowinia mu w kolku ze nie pojdziemy do MC bo nie ma pienidzy kfc tez nie bo nie ma pieniedzy o zabawkach nie wspomne.. az sie boje co bedzie jak urodze jak damy rade wtedy dlatego musze zaczac cisnac mojego zeby we wrzesniu wyjechac..

HAPPY nie wazne ile ale trzeba odlozyc. Nas w polsce nie bylo by stac nawet na przyjecie za 10 tys wiec o czym mowimy. Chrzciny Nikoli robilismy w restauracji, ze wszystkim wyszlo nas ok 5 tys, poszlisny i zaplacilismy i nawet tego nie poczulismy.
ANIA wiem jakie sa ceny ubran dla dzieci i watpie ze byloby mnie stac na dres dla Nikoli z adidasa czy teraz jak kupilam kurtke zimowa. I watpie ze N. mialaby kazde buty orginalne, wiekszosc ubran z hm kappahl i adidas. A chce zeby miala wszystko z najwyzszej polki.

Aniaa22 - ja po lumpach tu chodzę ale tu to zupełnie co innegi niz w pl bo naprawdę fajne rzeczy mają. Co do ubran to wiem ze w Polsce drogie, ja ostatnio kupiwalam malemu dresy takie zwykłe do domu i przedszkola to placilam 3f/para...i są naprawdę fajne i wytrzymałe. Jakoś bie widze ze kupilabym w pl spodnie za 15zl i jie rozwalilby sie po pierwszym praniu

HAPPY nie kupilabys :p
WAMPI ja tesknie. Nie za rodzina a przyjaciolmi. Bardzo tesknie. Ale nie chce oszczedzac na wszystkim i zyc w jednym domu z rodzicami.

Moja szwagierka w Niemczech. Tesciowa w Niemczech. Moj tata w Szwecji teraz z mama. Chrzestny A. w Niemczech. Ciotka A. w Niemczech. Nie mowcie ze w Polsce da sie normalnie zyc :p wiadomo sa rodziny ktore zyja jakos ale kiedy bym nie zjechala do pl ktos sie zali ktos chce pieniadze pozyczyc.. pamietacie jak kuzynka wyjechala mi z kwota nie dawno 1000zl a sama wtedy grosza przy tylku nie mialam co nam auto padlo..

Wampi kazdy ma swoje przekonania, priorytety itd.:) fajnie ze jesteś tak zwiazana z rodzina. Ja tu kolo siebie mam rodziców od których wiecznie pienidze musze pozyczac i dziadków
Na pewno bym tesknila ale tez mozna zjezdzac co jakis czas na na parę dni. Jedyne co mnie to trzyma to szkola mlodego i moje mieszkanie bo nie wiem czy bym miala je wynajac czy miało by stac puste.

Chciała bym zeby moje dzieci miala dobre wspomnienia z dzieciństwa a nie wieczny brak pienidzy. My nawet na glupie wakacje nie możemy wyjechać a synek sie dopytuje ciągle o to.. a samochodzie nie wspomnę juz a przy 2 dzieci bardzo by sie przydal.:)

reklama
ANIA macie awoje mieszkanie? To i tak w pl duzo! My na wakacjach bylisny ostatni raz dwa lata temu nad polskim morzem, ja tego za wakacje nie uznaje no ale byly :d mielismy jechac na podroz poslubna ale nie wyrobilisny sie i czasowo i finansowo. Ja do polski zjezdzam dosc czesto, bilety na samolot mozna dorwac bardzo tanio, teraz mamy dluga przerwe bo bylismy na swieta i jedziemy dopiero w maju ale to wsszystko ze mamy remont mieszkanis tutaj no i moze w maju na wakacje polecimy takie porzadne, pozniej w sierpniu na slub szwagiery i na swieta. W porownaniu do Happy to bardzo czesto i jestem pelna podziwu ze ona tyle wytrzymuje :p

Do góry