reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

femme moj czaasami tez strasznie wariuje...jak jakis dzikus, ale nie zawsze...

a u mnie byl wlasnie kurier, dostalam w koncu posciel dla diecka:-)najchetniej to juz od trazy bym ja wlozyla do lozka ale chyba nie ma sensu bo tylko sie zakurzy:tak:

dodam ze kurier byl mlody i zabujczo przystojny:-):-):-)nie moglam oczu od niego oderwac:-D

reklama
femme no walsniemi zostalo jeszcze 7 dni a moja dzidzia tez kopie i wierci sie jak szalona-a wszedzie napisane ze --ruchy staja sie mniej intensywne itp.
a co do sexu to bardzooooo sie staralismy--tzn ja nie ale moj W:rofl2::tak:
wiął sobiedo serca to masowanie szyjki i takie tam:p a moze rzeczywiscie za malo oksytocyny wyprodukowal:sorry2: bo nie chcial szalec--przed sprawdzal pozycje bezpieczne w ciąży:-):tak:

wydaje mi sie
ze urodze w przeddzien terminu albo w terminie--zawsze bylam uporzadkowana i punktualna:)

oliwka 11 ja nienawidze zmywania i podziwim ludzi ktorzy lubią....ja moge robic duzo rzeczu czasami berdziej meczocych albo robic cos dluzej a do zmywania mam jakis wstret....moja mama ma tak do prasownia====wiec nie prasuje :-pmam nadzieje ze ww nas w domu to W bedzie zmywal --bo mama go nauczyla i od zawsze myje po sobie wszytsko, wiec moze jak mu podrzuce to zmyje i po mnie...

ide chyba do lasu po grzyby na obiado sniadanie(bo wstalam oczywiscie)moze zaczne rodzic w lesie;P:p

OLENKA - a ja jednak stwierdziłam że póki co pościeli nie będę używać małą w rożek i jakiś kocyk i styknie :-)

KASKA - no właśnie też tak czytałam i zaczynam się martwić jutro się gina spytam czy to ok jak ona tak szaleje ... mi się wydaje że u mnie to dlatego że ona malutka jest i ma więcej miejsca niż inne i dlatego tak ... ... a jakie są pozycję bezpieczne w ciąży ? :-p

femme fatal, Kaska19 nie ma co ufać gazetom i internetowi bo każde dziecko jest inne. I to całkiem normalne że nawet pod koniec dzidzia się intensywnie rusza. Więc nie ma się czym martwić.

femme fatal też mówiłam że będe małego w rożek zawijać, ale to wcale nie jest pratyczna rzecz (przynajmniej dla mnie). Wiele matek mi to mówiło, a ja nie chciałam wierzyć.. Ale teraz sama się przekonałam.. U nas rożek służy jako poduszeczka pod główkę w łóżeczku..

mikus_a no i chyba jednak my też spróbujemy zmienić. Niby poradzili nam w aptece NAN ze zwględu na to że jest to mleko które nawet alergicy mogą pić. No i myśleliśmy że będzie OK.. No ale jest tak średnio.. Kupka jest albo codziennie albo co 2dni.. No ale śpi kiepsko, bo góra po 2godz..

oliwka_11 no może jak Adaś troszke podrośnie to się umówimy.. Bo teraz to nie chce z nim jeżdzić do warszawy w te spaliny.. Ja pociągiem jadę ok 30-35min.. Przynajmniej ty mieszkasz blisko..
A Adaś sprawuje się tak sobie.. W piątek zawieźliśmy go do babci. W nocy obudził się o 3 a póżniej o 6.. A póżniej przez cały dzień nie chciał spać.. Ale za to z soboty na niedz spał od 22 do 6 rano, a póżniej jeszcze jak zjadł to 2,5godz spania.. No on ogólnie nie śpi wiele dlatego też chce zmienić mu mleko. ona_mika pisałą że jej Alanek też tak krótko spał po enfamil-u (czy jakoś tak) a po bebiku 4godz śpi.. Więc może i mój Adaś tak będzie miał..

Ostatnia edycja:
GALARECIA - no no wiadomo ale upewnić się że wszystko ok nie zaszkodzi :-)
a co do rożka to się zobaczy w praktyce :-) pościel dokupić to nie problem :-)

kurde jak ja już chce mieć to wszystko za sobą ...

ja mam rozek i dwa komplety poscieli (i tez mam caly czas ochote "ubrac lozeczko")ale chyba zostawie to mojej mamie na czas kiedy ja bede w szpitalu(nadal nie wyobrazam soobie tego) bedzie mila radoche:) mam tez rozek,taki maly ale jestem jakos sceptycznie nastawiona do niego...ale na pewno sie przyda---zeby dziecko swobodniej nosic albo jako mala kordelka/////
musze jeszcze kupic polecane przez ktoras z Was oillatum--do kapieli i bezpieczne nozyczki....nie wiem tez czy nie kupic baldachimu do w domu mamy dosc intensywne kolory na scianach i boje sie ze bedzie to ja draznic....i jeszcze rano slonko bedzie na lozeczko swiecilo....chociaz babki mowia ze baldachim to glupota....
ja sie spakowalam w torbe mini, wzielam kilka pampersow,kilka podpasek,majty poporodowe,mydlo, recznik,koszule,pieluszke tetrowa i kapcie:)

Kur**! #$%^ :wściekła/y:
jestem taka zdenerwowana że się cała trzęsę!
pokłóciłam się ze swoim Sz. o moje pieniądze, bo zabrał mi gotówkę z domu żeby nie zginęła i miał mi wpłacić na konto [ja za bardzo nie mogę wychodzić więc sama bym do banku nie poszła], doszło to tego że nazwał mnie ku**wą i kazał spadać, najpierw powiedział że nie odda mi pieniędzy,potem że odda ale potrąci sobie za wizyty u ginekologa i duphaston, który kupował, i dodał że mam albo usunąć ciążę, albo robić co chcę, ale mam dać mu święty spokój i w końcu się od niego odpie.....lić raz na zawsze, i nigdy nie pokazywać na oczy ani nie kontaktować się z nim..
a co z ciążą!!!!:angry:

kaska19 podpaski to oni Ci dadza... tylko nie przestrasz sie ich wielkosc i grubosci MASAKRA :/

A CO Z TYM NASZYM SPOTKANKIEM DOSZLYSCIE DO JAKIEGOS POROZUMIENIA... MI TO TAM OBOJETNE GDZIE BO Z TEGO ZASR**** LONDYNU TO WSZEDZIE NBEDE MIALA DALEKO :/

reklama
sheppy normalnie słow mi brakuje ,co ten kutas sobie wyobraża!!!przecież było oki a teraz co raptem mu przeszło!!!normalnie zjebała...bym takiego że to szok,no ale ty nie możesz kochana denerwować!!!ech mój boże co ci faceci sobie wyobrażają!!!szok ,i jeszcze twoje puieniądze ci zabrał, a co on to nie ma obowiązku dawać na gin i na leki w końcu to jego dziecko !!!a on nagle taki się zrobił ,czy cos wcześniej się wydartzyło!!!!kochana nie denerwuj się ,wiem że ci cięzko ale to dla dobra dzidziusia !!!!kur...no aż się zapieniłam że to szok poprostu

Do góry