reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Macieja uff chociaz ty jedna :D
Mlida mama moze kiedys zrobie zapisalam zdjecie :p ale ja to bym lasagne zjadla mmm slinotok

Co do karmienia ppublicznie to ja normalnie karmilam dziecku pieluche na buzke sobie za koszulke i jazda a jak rozmawialam z polozna to mowila ze jej corka na dworze co chwile chciala i w pewnym momencie czula sie jak ekshybicjonistka bo ludzie patrzyli tak na nia jak co lawke siadala i karmila :p ale co zrobic dziecko chce i juz

Wrr jeszcze jak ppgoda sie zrobila to ja @ dostalam

reklama
A co złego jest w karmieniu piersią przepraszam ja bardzo? jak się komuś nie podoba to niech nie patrzy i tyle. Lepiej chyba że matka się tak poświęca i oddaje siebie niż jakby miała dziecko wyrzucić do śmieci co się teraz nagminnie zdarza :( ludziom nie dogodzisz ..
ja karmiłam, i czasem jeszcze to robie, tam gdzie chce. Moje dziecko moje cycki mój interes o :-)

Macieja no tak ale czasami krepujace jak obcy facet zaglada w cycki albo nie ktore kobity patrza jakbys cos zlego dziecku robila ale sa ludzie i taborety

Czy jest tu mama zlobkowego dzieciaczka probowalam poszukac na forum ale nie znalazlam a chodzi mi o wyprawke do zlobka na google wejsc nie moze albo jakby ktoras mogla luknac i mi tu wklejic bo chcialabym juz kupic a liste doatane dopiero jak podpisze umowe a wtedy tego czasu miec nie bede

Ja planowałam pójść do gin 3 miesiące po tabletki :-D mialam zaledwie 17lat skończone :-)
Moi rodzice maja 45 i 42 lata a teściowa 41 lat :-D ja kończę w listopadzie 19lat a K 10dni wczesniej 22 :-)

Ja również chciałabym miec dobry kontakt z Kornelia i zaprowadze ja kiedys do ginekologa i bede z nia rozmawiać :-)

Mała dzisiaj wściekła i caly czas piąstka w buzi. Chyba ząbki sie zbliżaja. Do tego ma dzis niespokojny sen. Co jakis czas przez sen placze na 5sekund

odwiedziłam dzis "szmateks" bo dzis po 1zl i kupiłam cudowną sukienkę czarną rozkloszowana z atmosphere :-D i jeszcze cudowną bluzkę nowa nieco luźniejsza w paski :-D
Stwierdziłam ze bede chodzic na pol ceny i na złotówkę kupować te rzeczy i sprzedawać. Zawsze sie jakos odbije.

Dzis sie tak tez wkurzylam na K ze postawiłam sobie pare celów

1 .wyrwać tego zęba! Olac strach i wyrywać kolejna szóstkę. Jezusie przeciez rodziłam!!! Dam rade :-D
2 .zaczynam brać witaminy i zdrowo sie odżywiac. Musze pozbyć sie zawrotow glowy i prawdopodobnie anemii
3 . zaczynam ćwiczyć z chodakowska i skakać na skakance
4. naucze sie gotować :-D
5 .odwiedze fryzjera i podetne te okropne kocówki :-( nie lubie zmieniać długości włosów. Nawet minimalnie
O i jeszcze zafarbuje je

Zero slodkiego, zero fast foodow zero wkurzania sie na K. Totalna olewka. Zero obwiniania sie o wszystko.
Moze mi sie uda.
Czas spac :-)

P.s : czy ja zawsze sie musze tak rozpisać?!?!?! No chyba macie mnie dosc xD

Lucyp jak wpadasz rzadko to tak jest ze wygadac sie nie mozesz hehe xd mi to sie marzy sciac na krotko tzn boki krotko a gora z bujna grzywa ale nie zrobie tego bo sie cykam

Macieja no zapewne ale mniej wiecej to samo potrzebuja :)

Olcia hm nie miałam nigdy styczności z żłobkiem ale co by było tam potrzebne. Napewno pieluszki! mokre chusteczki, śliniaki, fartuszki, ubranka na przebranie, butelki czy niekapek, papcie, poduszka, szczoteczka do zębów, pasta, kubeczek, zwykle chusteczki, ręcznik. Nie wiem co jeszcze. Zależy co wymagają ..

Ostatnia edycja:
Hej. My juz po szpitalu. Gips i sruby wyciagniete. Goraczka prawdopodobnie od srub. Jesli do 3dni nie przejdzie to do lekarza. Mloda wlasnie usypia.

OLCIA a na stronie internetowej zlobka tego nie ma? Albo na tablicy ogloszen w zlobku? Kazde ma swoje wymagania dotyczace wyprawki ;)

reklama
Olcia-tutaj do żłobka to pampersy, chusteczki nawilżona ubranka na przebranie, ubranka na wypadek zmiany pogody, butelja i smoczek jeśli używa, krem na słońce, krem taki do buzi na codzień, ulubiona zabawka, leki jesli jakieś bierze

Do góry