reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witajcie,
Dopiero mam chwile, wlasnie wrocilismy z wesolego miasteczka, dobrze ze poszlismy we 3 bo sama nie zapanowalabym nad malym. Rano w up bylam, pozniej pochodzilam po sklepach, wrocilam trzeba bylo obiad robic.
Paulina, zdrowka dla Nikoli, wiesz ja w zyciu mamy nie poprosilabym o tabletki, nigdy o takich sparwach nie rozmawialysmy a szkoda:sorry:ja w sumie od razu moglam sama pojsc bo bylam juz pelnoletnia.
Happy trzymam kciuki;-)

reklama
No ale czy ja wiem czy w pl sa dobrzy lekarze jak nie trzeba to daja antybiotyk i faszeruja dzieci albo lecza na cos innego tak jak u mnie bylo albo h kolezanki ze lekarz nie rozpoznal nietolerancji wit d ahh porazka

Wampi super ze masz swietny kontakt z corka tez bede chciala budowac zaufanie z corka na takich zasadach ale sa tez pewne granice mialam sasiadke ktorej mama miala z nia tak 'swietny' kontak ze pily razem i pozwala zeby nocowali u niej chlopacy co chwile to inny eh paranoja

MAciejka ja trojke karmilam piersia i kolo 7-8mies zawsze wyprowadzka do swoich pokoi byla i dalo sie rade. Najmlodszy karmiony najdluzej bo 13mies i tez dalo sie rade tak ;-)
I zupełnie przestały Ci się budzić w nocy?
mój syn mimo odstawienia bardzo długo jeszcze budził się. Było gorzej wtedy bo bez cyca nie potrafił zasnąć na nowo. Więc jeśli bym miała na dodatek chodzić do innego pokoju to bym zamieniła się chyba w zombie :D

Madzialena a co jest że do laryngologa?
wampi no dokładnie. A dobre relacje się ceni naprawdę ..
Paulina zdrówka dla córci! masakra z tymi lekami ..
Liza fajne te karty :-)
Anula ale fajnie, wesołe miasteczko :)
Olcia myślę że na lekarza po prostu trzeba trafić dobrze ..

Hejka:)

U nas ciepło ale slońce co chwilę się chowa;/ po wizycie u lekarza mamy w planach wycieczkę rowerową:-)

maciejka do laryngologa idziemy do kontroli bo synek miał korek w uszku, nie duży wystarczyło zakropic przez 3 dni kropelki i wszystko samo wypłynęło ale lekarka kazała przyjść za pół roku sprawdzić czy wszysto ok więc idziemy:) Co do karmienia ja karmiłam synka piersią przez 10 miesięcy:) Przy wieczornym karmieniu zasypiał przy cycu ale w pewnym momencie sam odrzucił pierś i na szczęcie nie było problemu z zasypianiem, kładliśmy go do łóżeczka, chwilę głaskania i od razu zasypiał i tak jest do dziś:)
paulina jak Nikolka?

Miłego dnia:)

I zupełnie przestały Ci się budzić w nocy?
mój syn mimo odstawienia bardzo długo jeszcze budził się. Było gorzej wtedy bo bez cyca nie potrafił zasnąć na nowo. Więc jeśli bym miała na dodatek chodzić do innego pokoju to bym zamieniła się chyba w zombie :D
Wiadomo jakis czas trzeba bylo sie rzemeczyc i wstawac, ale to mija.... tak samo z oduczaniem pampersa w nocy, musialam budzik nastawic na 24 w nocy i dzien w dzien synka wysadzalam po 2 tyg juz siku nie chcial robic i budzik wylaczalam i juz nie siusial i cala noc przesypial. jedna i druga sprawa podobna, konsekwencja i dziecko musi sie nauczyc :)

Madzialenka a od tego ten czop sie robi ?? Ja mojej uszu nie cztszcze patyczkami tylko co 5dni wpsikuje jej taki olivcap z oliwy z oliwek i jej wyplywa xd

Liza konsekwencji i cierpliwosci haha :D

Ja jak karmilam cycem to wstawalam wyspana a przy mm zombi bo wstac zagotowac zrobic itp piees wygodniejsza a jak w nocy spalam z Zu na brzuszku tzn Zu na mnie to spala cala noc i najadala sie szybko bo nawet 5min nie ssala

Ja mamdosc biegania Zu jak wchodzi do zlobka to piszczy z radosci bo tam misie tyvryski i akurat dzieci wtchodzily to plakala ze jej nie puszcze ale baba mnie wkur... pieprzyla wczoraj ze od poniedzialku a dzisiaj ze jak dobrze pojdzie to od polowy sierpnia yhh dobrze ze moja przyszla szefowa ugodowa to powiedziala ze mam sie niczym nie martwic i ze jak Zu pojdzie do zlobka to ja wtedy pojde do pracy :)

Liza zacznijmy od tego ze ty wszedzie masz blisko :D

Wampi dokladnie tak jak piszesz :)

Hej
My zaraz na plażę uciekamy :)

Madzialena i właśnie na taki moment czekam. Chociaż na taki żeby choć trochę straciła nim zainteresowanie bo póki co cyc w nocy to number one :/
Liza no właśnie, konsekwencja. A ja powiem że bardzo nie lubię tej metody usypiania na siłę w łożeczku :-(
Olcia otóż to wygoda. Tego się też boję że trzeba będzie wstać i zrobić mleko ...
Muszę do października odstawić małą bo idziemy na wesele. Problem jest taki ze ona z nikim nie chce zostać prócz mnie :/

reklama
Maciejka a tak bardzo tego chceaz? Moze kup butelke zeby smoczek bardziej przypominal liers i np na wieczor odciagnij i daj butelke a jak poznkej juz bedziesz chciala to daj mm :) ja jak karmilam mm to przytulalam do piersi i bylo ok tzn ukladalam ja podobnie :) nie martw sie na zapas bedzie dobrze :) zazdroszcze tej plazy

Do góry