reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Laski co polecacie na odparzenia? Mam linomag, linoderm, bepanthen i sudocrem, Nikolinie wyszlo odparzenie z bablami w miejscu konczacym bandaz, w ciagu pol nocy, narazie wysmarowalam sudocremem. Kurde jeszcze odparzenie sie przyplatalo ;/

HAPPY ja tez bym miec nie mogla. Przy jednym czasem wysiadam i czasem jestem u kresu wytrzymalosci.

A tak apropo dzieci, slyszalyscie ze Mirabelka postarala sie o rodzenstwo dla cory? Widzialam na fb :)

Edit..
Mi A. truje tylek o rodzenstwo dla mlodej zebym tabsy juz rzucila.. a ja nie jestem do tego pozytywnie nastawiona.

reklama
Paulina-maść z witamina A. Nie znam dokładnej nazwy ale jak tak powiesz to będzie ok, jest bardzo tłusta i u nas szybko pomaga , albo zwykła wazelina.
Paulina-jie wiedziałam dawni jej tu nie było ;p

Zła trochę jestem bo S. Ma wolne a znowu go cały dzień nie będzie bo jedzie tacie pomagać:/

Paulina super, że udało się bez cięcia. Nikola dzielna dziewczynka, buziaki dla niej

Madzialena o to masz wesoło z taką gromadką

my dziś odpoczywamy w domku, nigdzie się nie wybieramy.

HAPPY lepiej wysuszac czy nawilzac bable? Bo ja juz zielona :p
Fakt mirabelki dawno nie bylo i jak widac duzo sie u nich zmienilo. Szkoda ze sie nie oddzywa.

paulina u nas na odparzenia zawsze pomagał sudocrem i tormentiol, dobrze też jest przemywac dziecku skórę wodą z mąką ziemniaczaną:)
happymum mój D. też ma dzisiaj wolne i odsypia hehe

Co do dzieci to nie jest zle, na szczęście jest moja mama i jakoś dajemy radę, dzieciaki ładnie się bawią , na spacerach też są grzeczne, a jaki ubaw z nimi jest:-) Gdybym miała na codzień taka gromadkę to bym zwariowała:) D. ostatnio cos napomknął żebyśmy postarali się o drugie ale od razu powiedziałam że w życiu:-) jak zapytałam się go czy będzie kąpał, przewijał i chodził na spacerki a nie wszystko ja to stwierdził że on przeciez pracuje i jednak powiedział że jest dobrze jak jest:)

paulina na odparzenia ja używam kremu nivea baby sos. taki biały. najlepiej działa na dupke kubunia na drugi dzień połowy zaczerwieniena nie ma jak nasmaruje grubo na noc.

U nas w miare dobrze. kuba przeziębiony ale jakoś idzie.

heja.

Paulina u nas na odpazenia to dzialał tylko linomag. Zadne wysuszające, bo po nich rana tylko pekala.

Happy rozszarpalabym chlopa zeby taki dobry zawsze byl dla innych a mnie i dzieci zaniedbywałby. Ł tez dobre serce ma, jak ktoś poprosi to leci pomagac.tzn nie tak czesto jak kiedyś bywalo ze w domy tylko sypial. Teraz pyta mnie czy moze isc np dla mego wujka pomoc :) dociera powoli do niego ze on ma dzieci i te dzieci dziwnym trafem czasami chcą zeby ten tato z nimi coś porobil.

odebralismy F od tesciowej. skubany wracac nie chcial :) w miedzy czasie bylismy w Mikolajkach. ja chce taką plaze miec za domem!!!! 2 h nad wodą i mocniej sie opalilam :) jak skwareczka niedlugo bede :) F i Ł jak rumusnkie dzieci, skora brązowiotka. O tez cudnie opalony.

reklama
Hej.

HAPPY w tym kraju nie ma masci z witamina a ;p farmaceutka polecila mini derm, jak narazie ok, juz nie jest tak zjadzone.
RENATA my dzis nad wode jedziemy i tez mam zamiar sie opalic. Mlodej reke w folie zawiniemy jak bedzie chciala sie popluskac zeby tego opatrunku nie zamoczyla.

U nas upal! Jest cudnie, tylko gdyby nie ta reka...

Do góry