reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Gosia na pneumokoki mozna juz szczepic na pierwszej wizycie bodajze. A tak wogole to witaj
MLODAMAMA ja tez mialam cc ale czulam sie wspaniale :) no ominac pierwsze wstanie z lozka.

Tez mam dzis placki ziemniaczane :D

reklama
Gosia-ja mieszkam w UK i tu chyba czegoś takiego nie ma:/ mały urodził sie tylko lekko niedotleniony i podrapany ale zdrowy i di dziś jest zdrowym dużym chłopcem! Co to za poradnia?

Ja jezdzilam w sumie dwa razy. U mnie tez Julka zdrowa tylko miala wysoki poziom bilurbiny i zagrozenie zółtaczka ale nie wystapila ta zoltaczka. Ale kazali w szpitalu po dwoch tyg jechac. Nic wielkiego musialam jechac w sumie na oddzial noworodkow do innego miasta gdzie dziecko obejrzala pani doktor osłuchala i tyle. i kazala po dwoch tyg przyjechac znowu na pobranie krwi (co mnie wkurzylo bo do swojego szpitala mam kilometr a musialam jezdzic do bełchatowa). Wyniki krwi dobre i kazala wiecej nie przyjezdzac.Tylko skontrolowac krew po miesiacu u siebie w przychodni i tyle.

Witam nowe mamy skodzia i gosia :-)
Eliza, rocznik '88, trójka dzieci ;-) rozwódka i na nowo mezatka od tygodnia :-D

Gosia edytuj posty jezeli nie minela godzina od osttaniego wpisu, bo tak pisze w regulaminie :tak:

po cc czulam sie tez dobrze tylko chodzi o opieke nad malym ze bylo ciezko nie wiedzialam co i jak dobrze ze mama mi pomagala ;]

moj smieszek juz wrocil do domku ;))
IMG_20140307_144959_0.jpg

Załączniki

• IMG_20140307_144959_0.jpg
    IMG_20140307_144959_0.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 60
gosia i skodzia witam, 23 letnia mama 1,5 rocznego Nikodema :)

renata ale mi smaka zrobilas. Ja dla plackow ziemniaczanych to pokroic moze bym sie nie dala ale palec odciac juz pewnie tak :p uwielbiam je <3 ostatnio jak u rodzicow bylam to mamcia mi zrobila ale kiedy to bylo...wieki juz chyba minely :)

mloda mama, madzialena wspolczuje wam. Moi rodzice na szczescie zyja i oby jak najdluzej :)

Kurde musze poodkurzac w pokojach a tak nienawidze tego robic. Moje odkurzanie zawsze konczy sie zwyzywaniem tego cholernego ustrojstwa, podniesionym cisnieniem i latajacymi rzeczami ktore napotkam na drodze :)

Gosia-u mnie to wszystko też było tylko ze przychodzili do mnie, moj mały przechodził żółtaczke mechaniczna i wszystko byli ok:)

skodzia tez tak mialam ale nie siedzialam w domu raczej lazilam ;]
oj ja może przewrażliwiona jestem, ale do szpitala nie chcę iść choćby na minutę, byłam w lutym 2 noce, personel fajny, ale szczerze mam nadzieję, że pojadę tam tylko na poród :-)

Ja jezdzilam w sumie dwa razy. U mnie tez Julka zdrowa tylko miala wysoki poziom bilurbiny i zagrozenie zółtaczka ale nie wystapila ta zoltaczka. Ale kazali w szpitalu po dwoch tyg jechac. Nic wielkiego musialam jechac w sumie na oddzial noworodkow do innego miasta gdzie dziecko obejrzala pani doktor osłuchala i tyle. i kazala po dwoch tyg przyjechac znowu na pobranie krwi (co mnie wkurzylo bo do swojego szpitala mam kilometr a musialam jezdzic do bełchatowa). Wyniki krwi dobre i kazala wiecej nie przyjezdzac.Tylko skontrolowac krew po miesiacu u siebie w przychodni i tyle.
bezsens z tym wysyłaniem do innego miejsca choć i tak jakoś specjalistycznie więcej w tym temacie nie zrobili, a to przecież 40km jak nie więcej :no:

Witam nowe mamy skodzia i gosia :-)
Eliza, rocznik '88, trójka dzieci ;-) rozwódka i na nowo mezatka od tygodnia :-D

Gosia edytuj posty jezeli nie minela godzina od osttaniego wpisu, bo tak pisze w regulaminie :tak:
Hej witam :*

moj smieszek juz wrocil do domku ;))
Zobacz załącznik 613974
Ale radosny :happy2:

gosia i skodzia witam, 23 letnia mama 1,5 rocznego Nikodema :)

renata ale mi smaka zrobilas. Ja dla plackow ziemniaczanych to pokroic moze bym sie nie dala ale palec odciac juz pewnie tak :p uwielbiam je <3 ostatnio jak u rodzicow bylam to mamcia mi zrobila ale kiedy to bylo...wieki juz chyba minely :)

mloda mama, madzialena wspolczuje wam. Moi rodzice na szczescie zyja i oby jak najdluzej :)

Kurde musze poodkurzac w pokojach a tak nienawidze tego robic. Moje odkurzanie zawsze konczy sie zwyzywaniem tego cholernego ustrojstwa, podniesionym cisnieniem i latajacymi rzeczami ktore napotkam na drodze :)
Witam witam :*

Przykro mi bardzo, że takie macie smutne doświadczenia jeśli chodzi o stratę rodziców, moi oboje są z nami i nie wyobrażam sobie bez nich życia, mimo że mam swoją rodzinę, to jednak ja jak i mój mąż jesteśmy takimi cyckami rodziców do tej pory :-p

Jejku pewnie doszło sporo postów, jednak miałam przerwę bo moja mama do nas wpadła na godzinkę po pracy :happy2:

Witam nowe mamy;-)jestem Anka rocznik 89, mama ponad 2,5 rocznego Bartka:-p
Skodzia ja mialam problemy z szyjka i masz racje staraj sie wypoczywac, lepiej dmuchac na zimne. Ja pierwszy raz przez szyjke lezalam w szpitalu 2 tygodnie pozniej lezenie w domu i znowu szpital wtedy juz na 3 dni. Lezalam do 36 tyg wtedy juz troche wstawalam zwlaszcza na uczelnie bo sesja byla.Zaczelo sie w 25 tygodniu do 38 bralam leki co 6 godzin. Takze jesli mozesz wypoczywaj bo wiadomo lepiej w domu niz szpitalu;-)

Bartek dzis ma lepszy humor, w koncu nie placze i nie krzyczy bez powodu. Zazyczyl sobie popcorn, oglada franklina i wcina a ja mam chwilke;-)

reklama
skodzia,gosia witam:):) Jestem mamą 3letniego Piotrusia:-)
happymum,anula super że zakupki się udały:)
młoda mama słodziutki ten Twój śmieszek:-)

My mieliśmy gości, teściowie przyjechali, dostałam od teścia tulipanki na dzień kobiet:-) Ale synek strasznie płakał jak wyjeżdżali, chciał tez jechać a D. jak na złość ma fotelik w samochodzie a jeszcze nie wrócił z pracy;/ tak to dałabym im małego na nockę:p Zobaczymy może skoczymy na weekend do teściów:)

Do góry