reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Gosia na pneumokoki mozna juz szczepic na pierwszej wizycie bodajze. A tak wogole to witaj
MLODAMAMA ja tez mialam cc ale czulam sie wspaniale :) no ominac pierwsze wstanie z lozka.

Tez mam dzis placki ziemniaczane :D

reklama
Gosia-ja mieszkam w UK i tu chyba czegoś takiego nie ma:/ mały urodził sie tylko lekko niedotleniony i podrapany ale zdrowy i di dziś jest zdrowym dużym chłopcem! Co to za poradnia?

Ja jezdzilam w sumie dwa razy. U mnie tez Julka zdrowa tylko miala wysoki poziom bilurbiny i zagrozenie zółtaczka ale nie wystapila ta zoltaczka. Ale kazali w szpitalu po dwoch tyg jechac. Nic wielkiego musialam jechac w sumie na oddzial noworodkow do innego miasta gdzie dziecko obejrzala pani doktor osłuchala i tyle. i kazala po dwoch tyg przyjechac znowu na pobranie krwi (co mnie wkurzylo bo do swojego szpitala mam kilometr a musialam jezdzic do bełchatowa). Wyniki krwi dobre i kazala wiecej nie przyjezdzac.Tylko skontrolowac krew po miesiacu u siebie w przychodni i tyle.

Witam nowe mamy skodzia i gosia :-)
Eliza, rocznik '88, trójka dzieci ;-) rozwódka i na nowo mezatka od tygodnia :-D

Gosia edytuj posty jezeli nie minela godzina od osttaniego wpisu, bo tak pisze w regulaminie :tak:

po cc czulam sie tez dobrze tylko chodzi o opieke nad malym ze bylo ciezko nie wiedzialam co i jak dobrze ze mama mi pomagala ;]

moj smieszek juz wrocil do domku ;))
IMG_20140307_144959_0.jpg

Załączniki

• IMG_20140307_144959_0.jpg
    IMG_20140307_144959_0.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 54
gosia i skodzia witam, 23 letnia mama 1,5 rocznego Nikodema :)

renata ale mi smaka zrobilas. Ja dla plackow ziemniaczanych to pokroic moze bym sie nie dala ale palec odciac juz pewnie tak :p uwielbiam je <3 ostatnio jak u rodzicow bylam to mamcia mi zrobila ale kiedy to bylo...wieki juz chyba minely :)

mloda mama, madzialena wspolczuje wam. Moi rodzice na szczescie zyja i oby jak najdluzej :)

Kurde musze poodkurzac w pokojach a tak nienawidze tego robic. Moje odkurzanie zawsze konczy sie zwyzywaniem tego cholernego ustrojstwa, podniesionym cisnieniem i latajacymi rzeczami ktore napotkam na drodze :)

Gosia-u mnie to wszystko też było tylko ze przychodzili do mnie, moj mały przechodził żółtaczke mechaniczna i wszystko byli ok:)

skodzia tez tak mialam ale nie siedzialam w domu raczej lazilam ;]
oj ja może przewrażliwiona jestem, ale do szpitala nie chcę iść choćby na minutę, byłam w lutym 2 noce, personel fajny, ale szczerze mam nadzieję, że pojadę tam tylko na poród :-)

Ja jezdzilam w sumie dwa razy. U mnie tez Julka zdrowa tylko miala wysoki poziom bilurbiny i zagrozenie zółtaczka ale nie wystapila ta zoltaczka. Ale kazali w szpitalu po dwoch tyg jechac. Nic wielkiego musialam jechac w sumie na oddzial noworodkow do innego miasta gdzie dziecko obejrzala pani doktor osłuchala i tyle. i kazala po dwoch tyg przyjechac znowu na pobranie krwi (co mnie wkurzylo bo do swojego szpitala mam kilometr a musialam jezdzic do bełchatowa). Wyniki krwi dobre i kazala wiecej nie przyjezdzac.Tylko skontrolowac krew po miesiacu u siebie w przychodni i tyle.
bezsens z tym wysyłaniem do innego miejsca choć i tak jakoś specjalistycznie więcej w tym temacie nie zrobili, a to przecież 40km jak nie więcej :no:

Witam nowe mamy skodzia i gosia :-)
Eliza, rocznik '88, trójka dzieci ;-) rozwódka i na nowo mezatka od tygodnia :-D

Gosia edytuj posty jezeli nie minela godzina od osttaniego wpisu, bo tak pisze w regulaminie :tak:
Hej witam :*

moj smieszek juz wrocil do domku ;))
Zobacz załącznik 613974
Ale radosny :happy2:

gosia i skodzia witam, 23 letnia mama 1,5 rocznego Nikodema :)

renata ale mi smaka zrobilas. Ja dla plackow ziemniaczanych to pokroic moze bym sie nie dala ale palec odciac juz pewnie tak :p uwielbiam je <3 ostatnio jak u rodzicow bylam to mamcia mi zrobila ale kiedy to bylo...wieki juz chyba minely :)

mloda mama, madzialena wspolczuje wam. Moi rodzice na szczescie zyja i oby jak najdluzej :)

Kurde musze poodkurzac w pokojach a tak nienawidze tego robic. Moje odkurzanie zawsze konczy sie zwyzywaniem tego cholernego ustrojstwa, podniesionym cisnieniem i latajacymi rzeczami ktore napotkam na drodze :)
Witam witam :*

Przykro mi bardzo, że takie macie smutne doświadczenia jeśli chodzi o stratę rodziców, moi oboje są z nami i nie wyobrażam sobie bez nich życia, mimo że mam swoją rodzinę, to jednak ja jak i mój mąż jesteśmy takimi cyckami rodziców do tej pory :-p

Jejku pewnie doszło sporo postów, jednak miałam przerwę bo moja mama do nas wpadła na godzinkę po pracy :happy2:

Witam nowe mamy;-)jestem Anka rocznik 89, mama ponad 2,5 rocznego Bartka:-p
Skodzia ja mialam problemy z szyjka i masz racje staraj sie wypoczywac, lepiej dmuchac na zimne. Ja pierwszy raz przez szyjke lezalam w szpitalu 2 tygodnie pozniej lezenie w domu i znowu szpital wtedy juz na 3 dni. Lezalam do 36 tyg wtedy juz troche wstawalam zwlaszcza na uczelnie bo sesja byla.Zaczelo sie w 25 tygodniu do 38 bralam leki co 6 godzin. Takze jesli mozesz wypoczywaj bo wiadomo lepiej w domu niz szpitalu;-)

Bartek dzis ma lepszy humor, w koncu nie placze i nie krzyczy bez powodu. Zazyczyl sobie popcorn, oglada franklina i wcina a ja mam chwilke;-)

reklama
skodzia,gosia witam:):) Jestem mamą 3letniego Piotrusia:-)
happymum,anula super że zakupki się udały:)
młoda mama słodziutki ten Twój śmieszek:-)

My mieliśmy gości, teściowie przyjechali, dostałam od teścia tulipanki na dzień kobiet:-) Ale synek strasznie płakał jak wyjeżdżali, chciał tez jechać a D. jak na złość ma fotelik w samochodzie a jeszcze nie wrócił z pracy;/ tak to dałabym im małego na nockę:p Zobaczymy może skoczymy na weekend do teściów:)

Do góry