reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dziewczynki bez sporow:p ja bylam zdziwiona bo ksoadz nic nie wspomnial tylko pytal czy bierzemy ten konkordatowy tylko poteirdzilismy i on powiedzial Ok. Dzis mamy pytalam ktora powiediala ze tak. Jutro napisze do kolezanki ktora brala slub w pazdzierniku i spytam a w kwietniu i tak bede w takowym urzedzie bo malej bede robic dowod w Pl a nie paszport tu bo z paszportem sie nie wyrobie po powrocie w kwietniu a w czerwcu wylot do Pl a paszport wazny do lipca.. Bedzie miala dowod na 5 lat i juz.

Jak mnie znowu zab napieprzal niedawno.. Boooze.
3 tabletki zezarlam i odczulam lekka ulge..
Moj nie dal sie dzis namowic na kebaba a mam taka ochote ze ojeju.. Szkoda ze nie dowoza z tamtej knajpki;/

We wtorek mam dentyste i Maja zostaje z sasiadka, mamuska tego chlopca co go pilnuje.. Matkooo nawet nie wiecie jakiego mam stresa...;/

reklama
MAGDA ja tylko probuje wytlumaczyc renacie :tak: zwlaszcza ze pytalam o to w US ostatnio to wiem ze trzeba napewno i ksiadz tez nam o tym mowil :)
A jestes pewna ze Maja bedzie miala dowod na 5 lat? Nie trzeba aktualizowac danych po slubie jak ty zmienisz nazwisko?

RENATA ale kto mowi o slubie w US? Ja mowie o spisaniu aktu slubu zeby oni wiedzieli ze taki slub ma miejsce. Tam zapisuja sobie juz imiona nazwiska adresy zameldowania jakie nazwiska beda mialy dzieci itp itd i trzeba to dostarczyc do ksiedza.

Ja tez nie mowie o slubie. I nie musisz mi nic tlumaczyc.Mowie ( pisze ) ci tylko ze ja pierwszy raz slysze o czysm takim zeby biorąc slub konkordatowy trzeba bylo latac jeszcze do US zglaszac ze slub biore. U nas tego nie bylo.I nie ma. wszystko jest zalatwiane u ksiedza 10 min. przed slubem.

chyba ze to jest normą..a tylko u nas ksiądz lubi mlodych wyreczac :) i za nich bieganine odwala.

A jeszcze mi sie przypomnialo. Kiedyś ja mielismy sam cywilny brac to nam urzedniczka mowila ze dokumenty jesli wypelnimy to bedą pol roku wazne. Ze teraz skrocili czas waznosci??

Paulina- ale ona ma nazwisko T, a skladajac wniosek bede jeszcze przy swoim nazwisku dobre 3msc. We wniosju podane sie chyba tylko rodowe matki. Nawet nie wiem co tam z tylu jest na dowodzie. Mama mojemu bratu robila po nowym roku a slub brala na koniec stycznia i robila ze swoim starym nazwiskiem a teraz ma juz nowe. Jesli cos bedzie nie tak to zalatwi sie po slubie. Bo ja do konca sierpnia w Pl wiec sobie bede dowod zmieniac i bede pisac o przyspieszenie;)

RENATA no nie wiem jak jest u was.. ale tak jak mowie chrzestny Nikoli tez nie musial nic zalatwiac, hajtsl sie 10/2009...
MAGDA moja N. tez ma juz nazwisko ojca, i myslalam ze bedzie trzeba jej zmieniac w paszporcie ;p no nie wiem, jak sie dowiesz to napisz mi prosze jak to jest ;)

Paulina- wydaje mi sie ze nie trzeba bedzie nic zmieniac bo to bezsens by byl;)
Aa teraz tak mysle i mysle o tym bo u nas kosciol obok urzedu gminy i Us wiec moze ksiezulek tez to zalatwia sam? Nam kazal przyniesc w kwietniu akt chrztu i o tym ze nauki przedmalzenskie mamy razem z bierzmowaniem. Tzn ja nawet tego nie musze przynosic bo powiedzial ze mnie ma w ksiedze wpisana bo akurat bierzmowalam sie w tym roku jak on przejal nasza parafie.
Dzis moj tato powiedzial ze ma umowe z orkiestra podpisana i ze dal im zaliczke i jak sie rozmyslimy to mamy oddac mu zaliczke hahaha
A mamusia T mowila ze sie cieszy ze przyjezdzamy i ze ona nam bedzie wszystko pomagac wybierac > bedzie jazdaaa:D <
To jest nasz dzien i my sobie wybierzemy to co nam sie podoba ! Ciekawe czy gacie tez bedzie chciala pod kiecke mi wybrac:p noo i kiecke ogolnie :D

Nam kazal samym zalatwic ten akt slubu. No i ja mam wlasnie dostarczyc akt chrztu, bierzmowania i komunii bo ja z innej parafii, wszystkie dokumenty A. tam ma :) i jak zalatwimy to mamy do niego zadzwonic i sie umowic na spotkanie i mu to dostarczyc :) wydaje mi sie ze trzeba to osobiscie zalatwic bo moja kuzynka ta co juz sie rozwodzi tez to zalatwiala w urzedzie.

Edit jak macie sie do niego w kwietniu zglosic to pewnie wtedy wam powie. Bo to i tak 3 msc wazne ;p

Edir edit edit
A jaki kolor sali chcecie miec? Dodatki i ozdoby? Bo ja stawiam na czerwien ;p mysle ze ladnie to bedzie wygladac :) kosciol tez chcialam z dodatkami czerwieni

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam w sobotni poranek ;)

u nas od paru dni jest wczesne wstawanie 7.45 juz Mariuszek wstal . Ostatnie noce przesypia nie spokojnie budzi sie co 2h malo co je i strasznie sie wygina . . nie wiem czy brzuch boli ale to co noc by tak bylo?

Jakie macie plany na dzis ?
Ja mam sporo sprzatania dobrze ze maly do babci jedzie dzis. ;)

moje slonko :

Załączniki

• 1393659309313.jpg
    1393659309313.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 30
  • 1393659340342.jpg
    1393659340342.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,
U nas pobudka standardowo o 6.30. Ł juz w pracy, dzis do 16. Mnie glowa juz 3 dzien boli, z bolem sie klade i z bolem wstaje:confused2:do tego deszcz pada wiec pewnie bedziemy siedziec w domu
Happy, Bartek wielu rzeczy nie lubi na sniadanie pije mm i je chleb smazony w jajku badz tosty z serem i szynka albo kasze na mm, wtedy juz samego mm nie pije. Kanapki jeszcze nigdy nie jadl, od razu pluje i placze ze be, wedliny i sera tez nie je zjada tylko w toscie, pomidor czy ogorek tak samo be, parowke ze 2 razy w zyciu jadl i tez nie chce. Jeszcze niedawno lubil nalesniki ale chyba sie przejadl bo czesto chcial.
Paulina, ja bylam swiadkiem na slubie kuzynki w 2009 i nic w urzedzie nie zalatwiala, moja kolezanka w pazdzierniku brala i tez nie chodzila do urzedu, myslalam ze wszedzie tak jest
Mloda mama, jak dla mnie spanie do 7.45 jest wypasem haha:-D:-Da plany tak jak w kazda sobote, sprzatanie, gotowanie, pranie:-p

Do góry