reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mlodamama-mój zasnal 30 min tmu bi w południe nas w dinu nue bylo wiec nie spał... nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to ze zasnął na siedzaco z vhrupka w buzi;)

reklama
Zrobilam tosty z serem i szynka, malemu 2 a sobie 1 w rezultacie nie zjadlam nic ale wazne ze sam tyle zjadl bo ostatni tydzien jadl tylko sniadanie i kolacje
Paulina, pociesze Cie jak pierwsza noc przespalam gdy Bartek skonczyl 2 lata, w sumie przez cale jego zycie przespalam moze miesiac bez pobudek a w lipcu ma 3 latka, taki typ trzeba przeczekac:-pco wiecej nigdzie nie wyjezdzalam, chyba nie umialabym go u kogos zostawic, raz wyszlam z kolezanka na piwo o 2 wrocilam i tyle przez tak dlugi czas

Paulina- nie mam pojecia dlaczego pod calkowita... Wtedy tak mnie to przerazalo ze nawet nie myslalam o tym tylko o tym zeby zaczely dzialac tabletki na skurcze.. Jakby chcieli mnie uspac to chyba bym uciekla ze szpitala :p

Happy- mniammmmmm tez bym zjadla.. U nas w poblizu nie ma dobrych. Jak jestesmy w Pl to zawsze jadamy ;)

Renata- dobrze ze juz okkkk ;))

Malenstwo- Guz na mozguu??? Boozee...

Repetka- to fakt ze wyprawy nawet do parku to wyzwanie. Wczesniej ubieralam buty kurtke i szlam. A teraz picie, monio, pielucha, zabawka itp ;) jak na dluzej to i jedzienie :D

My niedawno z zakupow wrocilismy.
Cos mnie gardziolo boli i jeszcze mnie cos pod lopatka kluje ze nie moge glebiej oddechnac sobie.

Ja sie tez nie wysypiam;) ale coz.. Taki urok bycia mama;)

Nie no ogolnie to nie jest zle :p wiadomo nie spie tyle ile chce, ale normalnie mloda pada mi ok 20/21 i spi do 8/9 a ostatnio nawet do 11. Tylko ze ta noc dala mi w du** poprostu :p ale chyba znalazlam powod. Trojki nam ida...

Edit
Wlasnie sobie przypomnialam ze mam przymiarke 4 marca... musze jechac niebawe do triumpha bo musze kupic sobie biustonosz slubny co podnosi piersi tak porzadnie. No i za butami musze zadzwonic czy w tym salonie co mam suknie szyta beda miec pelna kolekcje butow na 4marca.. bo jak nie to musze w centrum Krakowa jechac :/

Paulina u nas lagodnie wychodzily zero marudzenia itd a noce i tak do kitu byly, nawet po tym jak mial wszytskie zeby wiec w sumie przynajmniej znasz powod i wiesz ze pewnie minie. Widze ze przygotowania pelna para, my tez myslimy o slubie w tym roku ale tylko cywilnym zobaczymy jak wyjdzie, teraz mysle tylko o przedszkolu:-p

Paulina nie, mikolaj w domu, moze mi sie uda go zapisac od wrzesnia do jakiegos panstwowego, ale wiadomo pierwszenstwo maja rodzice ktorzy pracuja, a ja nie mam opcji by isc do pracy bo ktos dzieci musi odbierac i z nimi siedziec bynajmniej teraz :p
Wspolczuje wychodzacych trojek :p u mnie z najmlodszym daly tez popalic -_- taki urok...

Magda no ja w kwestii zarcia dla malego to tylko cycki musze ze soba wziac :D Ale z kolei nie karmie cyckiem wszedzie, tylko np w centrum handlowym w pokoju do karmienia. W parku cyca bym dala gdzies pod drzewkiem ale gdzie teraz, zima :| No a inna sprawa wozek, torba, gdzie przewijac... Latem to wszystko wydaje mi sie byc latwiejsze. Nie ma tyle ubierania, wiec i spacer nie jest takim wyzwaniem :) Nie moge sie juz doczekac lata, maly bedzie miec te 7, 8 miesiecy, planuje go zabrac do Zoo. Myslicie ze to za wczesnie czy powinno byc ok?

Mlody mi padl teraz dopiero. Padl doslownie, bo chcialam go przetrzymac ale po tym jak trzeci raz mi usnal na rekach, po prostu nie mialam serca go meczyc. Trudno, posiedze z nim do 23, ale pospimy do tej 10 jutro...
Mam nadzieje :D Bo po wczorajszej nocy dzisiaj nadal jestem jakas padnieta, dalej pomimo drzemki w poludnie :p

Liza u nas duzo pkt dostaja dzieci z rodzin wielodzietnych a za takie sa uznawane rodziny majace od 3 dzieci i wiecej do tego pewnie juz u Was rekrutacja zloz poki nie masz slubu pokazesz wyrok ze masz rozwod i pewnie sie dostanie bo mozesz zaznaczyc ze jestes matka samotnie wychowujaca:-pja zaznacze ze oboje pracujemy bo nie trzeba zaswiadczen no i dziecko idac we wrzesniu musi miec ukonczone 3 lata wiec bedzie mial ale i tak sie boje ze sie nie dostanie, mam nadzieje ze uratuje nas to ze poslalabym go od 8 do 16-17 bo bym pracy szukala ale u nas tak jak pisalam wiecej pkt maja samotne matki i rodziny wielodzietne badz dzieci ktorych rodzenstwo chodzi do danego przedszkola
Repatka my planowalismy pojechac do zoo jesienia wtedy Bartek mial troche ponad 2 lata ale nie wykazywal zainteresowania zwierzetami wiec dopiero na wiosne sie wybieramy, Ł pewnie pod koniec marca bedzie mial urlop wiec moze wtedy pojedziemy bo od niedawna zwraca uwage na zwierzaki, wczesniej tylko auta sie liczyly:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Anula u nas rekrutacja jak na zlosc wszedzie dopiero od marca... :/ ehhh jeszcze nigdzie nie daja papierów bo wydzwanialam juz... :sorry:

Do góry