reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Happy ja sie nie wypowiem na temat fajej bo sama popalam ;/

Madzia a jaka masz spacerowke?
Ja tam wolalam dac do spacerowki jak sama z brzuszka siadala wtedy wydawalo mi sie ze to odpowiedni moment ;d

Sandra nie wazne jakie wazne zeby akceptowac sama siebie ;D jak sie komus cos nie podoba to niech nie patRzy xd

Ostatnia edycja:
reklama
Mloda mama my tez jakis w 7 miesiacu go przenieslismy. Do poki bylo zimno to wolelismy go w gondoli trzymac bo cieplej i wygodniej do spania a mlody duzo spal na spacerach. Dobrej nocy :)

Olcia Moj to po mamusi lubi rockowe klimaty i ostatnio tancowal do mansona i 30 seconds to mars :)

My mamy wózek ROAN Marita gondolę i spacerówkę. J już się trochę denerwuje w gondoli, a jak podwyższe oparcie to siada normalnie i boję się, że może wypaść pewnego razu, bo strasznie się wierci i ciągle chce wstawać (nie umie raczkować, ale wstaje już sama jak się ma po czym wspiąć /podeprzeć) więc jak wiem, że nie będzie spała to wsadzam ją do spacerówki.
OLCIA no ja też nie spieszę się z wprowadzaniem nowych rzeczy i zmian ;) myślałam, że jestem jakaś inna, bo w około maluszki 4 miesięcze już zupki itp a J na cycu samym do 6msc..

Ostatnia edycja:
J nigdy nie chciała spać z pieluszką. Woli rożek kołderki albo kocyka. Dzisiaj kupiłam jej kocyka-przytulaka i od razu z nim zasnęła ;)
Ja chcę kupić jakąś spacerówkę parasolke na wyjazdy, ale jeszcze nie zdecydowałam sie na żadną.

Moj tez nigdy z pielucha nie chcial spac. Jak sie przebudza w nocy to trzeba mu dac reke, potarmosi ja chwile i spi dalej i tak od malego ma.

Ja sie teraz zastanawiam czy nie kupic spacerowki x-landera tylko nie wiem czy mi sie jeszcze oplaca.

Mi tam by wystarczyla miseczka C a mam male B :( i troche mi malo ale operacji napewno nie planuje. Mimo wszystko naturalne jest lepsze.

Dobra Z. wrocil to ja sie zegnam. Dobrej nocy dziewczyny :)

Hej.
Paulina- noo wlasnie z czym ma sie zameldowac Liza?? ;D
Sandra- lez lez kochana. Tez musialam po tym jak mi sie porod zaczal w 31 tyg. Wylezalam z nic nierobieniem niecale dwa tygodnie.. Mowili ze mala sie urodzi do 2 tyg po tej akcjii. A ja bylam w proszku. Zero przygotowania. Wiec trzeba bylo prac, prasowac i dokupowac co brakowalo. A gadzinka mala po terminie sie urodzila:) na 3 tyg przed porodem smigalam spowrotem po miescie jak wczesniej:p

Majka przeszla na spacerowke cos ok 4 msc z tego wzgledu ze gondola byla na nia za mala.. Tzn w sumie mialam i mam nadal ten wozek ze z gondoki robi sie od razu spacerowke w Hauck.Pierwszy wozek to Chicco byl ale ta gondola dziwaczna, taka malusia..;/ i tato kupil mi tego Haucka i smigamy do tej pory, chociaz ostatnio na lotnisku debile na sile wciskali go w skan i koko popsuli.. T zrobil na sztuke i sie trzyma narazie ale jak bedzie odpadac to trzeba zmienic. Jak wyczaila ze moze widziec na spacerach to nie bylo opcji zeby lezala bo awantura na cala okolice byla :)

Ja chcialam karmic tez mala do 6 msc wylacznie piersia ale ok 4 msc przestal sie zarlok najadac samym cycem wiec musialam wprowadzac jej co innego.

Dzis upieklam biszkopt i jutro torcik wytworze:)
Dzis pierozki na obiadzio byly, mniammm :))

Ostatnia edycja:
Widze, ze tu same doswiadczane mamy sie wypowiadaja... A w sumie to i lepiej. Dziewczyny, kiedy zaczac kompletowac wyprawke? Dzis ide na badanie to moglabym kupic cos z wyprawki, co mozna z pierwszej reki wziac i kolejne pytanie - co?

reklama
Keeplovin powiem Ci ze wyprawka skompletowala nam sie samoistnie- bez planu co pierwsze. Jak trafila sie okazja, to kupowalismy. Wozek z aukcji, okazyjnie juz jak bylam w czwartym miesiacu. Wtedy zaczelam tez kupowac ubranka, malo nowych, wiekszosc body i pajacow mialam uzywanych, bo jednak co takie dziecko w nich robi- glownie kupe, i ulewa mleko. Wiec po co tracic duzo pieniedzy na nowe. Kilka kupilam takich coby mi oko cieszyly, ale powiem Ci ze teraz wiem ze niepotrzebnie. Lozeczko tez na aukcji okazyjnie- ladne, drewniane, luby wygral za £5. Z materacem, interes zycia. Jasiek ma 3 miesiace prawie i dopiero zaczyna w nim spac, tak to w lezaczku chcial tylko. Lezaczek- tez przydatny, fajne sa te od pierwszych dni zycia, w ktorych masz mozliwosc polozenia dziecka, ze nie meczy sie w pozycji polsiedzacej. Kupilismy kolyske na aukcji za £3- nie byla uzyta nawet raz, teraz wystawiam ja na sprzedaz :) Duzo dostalam, kosmetykow dla dziecka itp, wanienka tez z aukcji za funta, sluzy nam dzielnie. Wszysko zalezy pd tego czy chcesz kupowac wszystko nowe czy Ci nie zalezy. Dla mnie bylo to obojetne wiec skompletowalam wyprawke szybko i bardzo tanio :)

PS Przewijak bardzo fajna rzecz, przydaje sie ;)

Do góry