reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

O jejku ale tu tłoczno :szok:
Witam sie milo z nowymi mamami :-)
Ja mam 26 lat (w czerwcu koncze) i trojke dzieciaczkow jak widac po suwakach, 7, 6 i 3,5 roku :-) rozwiedziona i ukladam od nowa swoje zycie z nowym partnerem ;-)

W ciaze pierwsza zaszlam majac 17,5. szkole dokonczylam- tzn. druga klase normalnie, a potem zaczelam prawko robic w lipcu i zaocznie sie przenioslam do szkoly. :) 3 tyg przed porodem corki pamietam mialam egzamin praktyczny z prawka i zdalam ;-) hehe a potem szybko w druga ciaze zaszlam, ale szkole zaocznie skonczylam, mature zdalam i nic nie odwlekalam bo mimo wszystko potem ciezej jest moim zdaniem skonczyc :tak; :-)
Ale kazdy robi jak uwaza :tak:

U nas dzis srdnio z pogoda, zachmurzone, zaraz ide z najmlodszym po Daniela a potem po Hanie i tak nasze spacerki wygladaja :tak:
na obiad łazanki, Miki juz wcinal ;-)
Wiecej nie pamietam co pisalyscie bo za duzo tego bylo :szok: :-)
potem jeszcze zajrze ;-)

reklama
Hania ma fajna obstawe 2 braci hoho ;)
my jemy juz mleczko bo byla awantura placz niesamowity teraz troche spokoj
a to jeszcze pare zdjec mojego przystojniaka
2013-12-27 21.20.07.jpg2013-12-28 15.20.45.jpg2014-01-04 22.02.45.jpg2014-01-22 11.15.32.jpg1600049_587818314632261_1387284898_n.jpg

Załączniki

• 2013-12-27 21.20.07.jpg
    2013-12-27 21.20.07.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 21
  • 2013-12-28 15.20.45.jpg
    2013-12-28 15.20.45.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 24
  • 2014-01-04 22.02.45.jpg
    2014-01-04 22.02.45.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 23
  • 2014-01-22 11.15.32.jpg
    2014-01-22 11.15.32.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 23
  • 1600049_587818314632261_1387284898_n.jpg
    1600049_587818314632261_1387284898_n.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 28
Hej.

Repetka sliczni jestescie :)

Mloda Mama takze masz fajnego synka.

Co do grzecznosci dzieci, moi chlopcy puki byli mali to i dobrze spali, i bezproblemowi. Potem, wraz z nauką przemieszczania i uwielbieniem chodzenia metr za mna zaczelo sie robić wesolo.No ale tragedii nie bylo. Chyba ze zeby.

Oskar od samego początku byl odkladany do lozeczka zaraz po jedzeniu i nie bylo problemu ze trzeba kolysac, czy na rekach nosić. F troszke inaczej, no ale to pierwsze dziecko, wiec to byl czas na trenowanie hopla na jego punkcie :) Na szczescie sypiali w nocy. byly gora 2 pobudki na posilek.

Co do porodu. Pierwszy trwał 15 godzin. koszmarny byl. Dodatkowo Filip w zamartwicy sie urodził.ok 4 miesiący dochodzilam do siebie fizycznie.

Z Oskarem od przyjecia na oddział do jego wyjscia trwało ok 5,5 godziny. No ale tu byl wczesniej dokladny wywiad, z opisem skutków pierwszego porodu. I trafilam na ludzką polozną ktora mi faktycznie pomagala, a nie traktowala jak zlo konieczne.

Obu rodzilam naturalnie. Chociaz po pierwszym porodzie to ja na mysl o kolejnym takim w gacie robilam.

Oskarek po wizycie u dentysty. zalozony lek tymczasowy bo dziura duza. a wszystkich ma ok 6. ja bylam pewna ze to tylko jedna.no ale za ok miejsiąc bedzie dentystka decydowac czy i jak leczymy te ząbki.O dzielny byl, nawet nie drgnął :) no ale obylo sie bez wiercenia. Dostal naklejke i stwierdzil ze idzie do przedszkola.

U nas rano bylo -20 st. TEraz jest -12 ;/ Ja to juz bym chciala zeby kwiecien- maj był.

Znowu nie nadgonie:/ my dopiero do domu mały na zajęciach super malował i próbował śpiewać a zaraz idzie spać widzę ze temat porodow wiec tak w skrócie 13h z tego 8h skurczy partych, kleszczowy bez znieczulenia najgorszy dzień mojego Życia a zarazem najwspanialszy:) było dramatycznie mały sie dusil:( ale daliśmy rade urodzony w piątek 13-ego ;) o 5:23

Ide położyć malego i muszę ogarnąć dom na szczęście na obiad pizza wiec gotowania nie mam dzisiaj

ja tez bym chciala juz wiosne i piekna pogode ;) zawsze to mozna na dluzej wyjsc na dwor a nie siedziec ciagle w domku,my teraz ogladamy bajeczki a mamusia zaczyna sprzatac i czekamy na tate potem jedziemy na cmentarz do dziadka ,

ANULA No ladnie spicie.

REPETKA Slodki ten twij synek.

Co do porodow. U mnie jesli juz byl lekarz to tylko podczas obchodu. A tak to tylko jesli cos sie dzieje to ptzychodzi.

U nas dzis -10 stopni ale slinko ladnie sweci. Szkoda ze na sama ladna pogode ospa dopadla.
Na szczescie cala trojka lekko znosi, Bartek nie drapie sie wcale, gorzej ze starszymi ale tez staraja sie pilnowac, w koncu nie chca miec dziur. Oboje twierdza ze nic nie swedzi.

Rodzilam tutaj, w UK, i przy moim porodzie w ogole nie bylo lekarza. Po porodzie tez zadnego nie spotkalam, same polozne. Luby zostal ze mna prawie do samego konca, przy samej koncowce poprosilam zeby wyszedl, wolalam zostac sam na sam z polozna. Wrocil od razu jak Janek sie wynurzyl ;) Nie narzekam jednak bo opieke mialam swietna, mimo ze wczesniej czytalam opinie i duzo osob narzekalo na angielskie szpitale i porody tam. A jak dla mnie bylam traktowana jak kazdy- z szacunkiem, i zrozumeniem :)
Slonce nam tu wyszlo nagle, po tym calym deszczu, chyba spacer sobie zadundujemy :D prawie 10 na plusie, nie chce mi sie wierzyc ze to koniec stycznia a nie kwiecien :D

repetka sam poród trwał 30 min, urodziłam o 2.30 w nocy a bóle krzyżowe miałam od 22 :p
happymum to super że Denniskowi podoba się na zajęciach:-)
młodamama śliczny synuś:)
ewi to dobrze że dzieciaczki jakos znoszą ospę:)

My po spacerze, strasznie zimno;/ przedwczoraj przemokły mi buty i z rana dzisiaj pęcherz się odezwał, chyba przeziębiłam;/ mam na szczęście tabletki a jak nie pomogą to chyba lekarz;/

Super że na forum jest nas tak dużo:) Tylko ciężko Was nadrobić hehe:-)

My też po spacerku ;) no ją fakt faktem od 10 skurcze miałam no i przed 15 cc ;p
Zuza się bawi dziewczyny powiedzcie mi jak robicie kaszke manna dla dziecka? Zwykle mleko czy mm?

reklama
OLCIA ja robie na mm.
REPETKA u nas -6. Ale ja siw ciesze
EWI super ze dzieciacKi dobrze znosza!!!

Co do porodow, ja nigdy skurczu nie poczulam. Nawet przepowiadajacego. Mialam cc planowane na 15.10, 6 dni przed terminem.

My na polku bylysmy zimnica. Musze czapke sobie ubierac bo po spacerze mnie bolala.

Do góry