reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Moje pierwsze usg to byla czysta formalnosc, 2 dni po sylwestrze miala przyjsc @, nie przyszla, ale ja juz pod koniec grudnia przeczuwalam ze cos sie swieci. Zrobilam test, pozytywny, wiec od razu zabukowalam sobie wizyte u gin, to byl 5 tydzien ciazy. Zobaczylam na usg mala kulke, jeszcze nawet nie bylo slychac bijacego serca. Poszlam 2 tygodnie pozniej, serce bilo, a do mnie dalej nie docieralo. Cos powoli docieralo okolo 16 tygodnia, jak zobaczylam jak maly wierzga nogami :rofl2: Na kazde usg chodzilam sama, dopiero w 30 tygodniu pojechalam z facetem na 4d, myslalam ze go nie ruszy, a ryczal jak bobr, wtedy okazalo sie ze jednak synek, chociaz az do tego tygodnia poprzedni lekarz twierdzil ze dziewczynka :-p Mialam w pierwszym trymestrze mysli o usunieciu, chociaz skrajnie mloda nie jestem, 19 lat a czuje sie dalej jak gowniara. Filip jest na swiecie juz prawie 3 tygodnie, a mi to wszystko ciagle wydaje sie snem :-p

reklama
Witajcie;-)
Nie mam czas na bb bo Bartek maruda ciegle cos mu nie pasuje i cale nie spedzalby na dworze. Dzis Ł ma wolne wiec poszli na spacer a ja mam chwile.
Do mnie dopiero podczas 1 usg dotralo ze jestem w ciazy, wtedy przestalam rozpaczac. Zla bylam bo po studiach planowalam isc do pracy i na mgr a wyszlo jak wyszlo, pracy brak, mgr odlozony ale mysle ze za rok to sie zmieni;-)plusem w tym wszytskim bylo to ze urodzilam w lipcu a czerwcu skonczylam licencjat.

A zostałam zaproszona na wątek główny więc wbijam tutaj już z małym zapytaniem;-)
Wczoraj wieczorem zauważyłam z moim narzeczonym że z moich piersi no...coś się leje :p No i już wiedziałam ze to ta tak zwana siara i nawet dziś wolałam sobie doczytać na internecie żeby być pewna tego. No ale jednak wieczorem przy ucisku piersi, dość mocnym zaczęła lecieć ta siara z krwią... I takie pytanie czy mam się zgłosić do lekarza już jutro? Czy jednak poczekać do 23 września bo wtedy mam wizytę już umówioną.
Dodam jeszcze że tylko z jednej piersi leciała siara z krwią. Jejku nie wiem czy to po prostu przez to że narzeczony za mocno naciskał czy jak. Powoli zaczynam panikować :(

lucypp nie wiem czy siara z krwia to cos groznego, jednak wiem ze tego NIE WOLNO wyciskac, przynajmniej tak mowil mi moj ginekolog.

nie miałam takiego przypadku . ale podobno to nic groźnego .. Kobieta w ciązy to burza hormonów wszystko może się zdarzyć ... może zadzwon do lekarza zapytaj . jakieś usg piersi zrobi czy coś .

Asik24 super córcia, że sama chodzi i wraca ze szkoły. Ja znam starsze dzieciaczki co do tej pory rodzice, albo dziadkowie zaprowadzają.

Moja Ania też ostrożna. Guza tylko jednego miała.

co do USG to Ja pamiętam moje drugie usg jak byliśmy razem. Coś pięknego. Łzy ze szczęścia w oczach. Oboje obstawialiśmy na chłopca i sprawdziło się.

Lucypp tutaj masz wątek jak dziewczyna opisuje taki problem.
WYDZIELINA Z PIERSI.. siara z krwią.

i jeszcze fragment z artykułu pt. Zmiany w piersiach w czasie ciąży: „…Teraz jeszcze kilka informacji o tym, jakie zmiany w piersiach mogą być niepokojące i należy skonsultować je z lekarzem.

Zgłoś lekarzowi, gdy:
-z piersi wydobywać będzie się wydzielina, ale nie jasna lub żółtawa, tylko podbarwiona krwią;
-wyczujesz guzek w piersi;
-pierś stanie się wyjątkowo bolesna i zaczerwieniona, może towarzyszyć temu podwyższona temperatura”.

Cały Artykuł na stronie: Zmiany w piersiach w czasie ciąży | Blog przedPORODEM - blog o ciąży, porodzie i początkach macierzyństwa

- może to coś Ci pomoże.

to tak jak u mnie, mieszane uczucia, jeszcze nie do konca dowierzam, mimo ze to juz 13 tydzien, a tutaj tylko 2 usg mi zrobia.. czyli nastepne dopiero w 20tyg. nad tym ubolewam, no ale nic tylko sie cieszyc ze wszytsko jest dobrze :)

Lucypp -ja bym sie skontaktowala z lekarzem, lepiej zapobiegac niz leczyc, podczas ciazy musimy byc ostrozniejsze . a napewno zapytac specjalisty nie zaszkodzi ;)

Wampi,happy no tak, jak zaplacisz to ci na kazdej wizycie zrobia. Ja chodzilam na NFZ, mialam u mojego lekarz w 4tc, 7tc, 30tc i 36tc, no i prywatnie jak na genetyczne szlam czyli w 12tc i 22c. I przed sama cc.

Kurcze, zakatarzona jestem, caly nos zatkany.

hej dziewczyny.

wITAM NOWE MAMY :)

Alice00 sliczne imie dla synka wybralas :)

u nas deszczowo , pochmurnie i jakos tak depresyjnie.
do tego chlopcy od dzis mają godzine wczesniej autokar. o 7 juz muszą byc na przystanku. niby dobrze bo wszystkie dodatkowe zajecia Filip bedzie mial przed lekcjami ( zamiast gnic na swietlicy ), ale zanim ja sie przyzwyczaje wstawac o 5 i nie wegetowac potem caly dzien to troche minie.

Wczoraj wywiadowke mialam i msza w kosciele,swiecenie plecaków i takie tam.. przyzwyczajanie Filipa do kosciola. w tym roku komunia, wiec trzeba bedzie co niedziela smigac. zimą niewiem jak to zrobimy.. i ta nauka modlitw, tych wszystkich przykazan. F jak mi powiedzial "ojcze nasz" to posmarkalam sie ze smiechu. tak poprzekrecal wyrazy ze nie umialam nie prychnąc.

reklama
no tak wiem, ze za kase moge miec usg co tydzien, ale chodzi mi bardziej o te procedury angielskiego prowadzenia ciazy, ze dwa scany starcza. szczerze niewiem , nie wyobrazam sobie od 20 tygodnia juz nie wiedziec co u kruszynki. ;)

Do góry