reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hej
dziewczyny :e
caly czas czytam co piszecie i sie w koncu wypowiem co do alimentow :)
ja tez chcialam na ugode od 6msc ciazy ale zwlekal z platnoscia wiec w
koncu poszlam do sadu sprawa sie odbyla dostalam zabezpieczenie i co z
tego jak dalej mi nie placil wiec w koncu poszlam do komornika druga
sprawa o alimenty i dalej komornik :) wiec takie rady ode mnie jezeli
chcecie np na dziecko 500zl to dajcie na pozwie 1000zl bo zawsze wa dam
polowe mi bynajmniej tak robila teraz dostalam 550zl :) a jak chcecie
brac alimenty z mopsu bo np ojciec dziecka nie pracuje to tak czy siak
musicie dac najpierw do komornika a pozniej po 2msc mozecie dac do mopsu
... chyba ze dluznik pracuje wtedy komornik wam sciaga pieniadze i na
wasze konto :) i do sprawy sie przygotujcie na kartce sobie napiszcie bo
sedzina takie glupie pytania zadaje ze ja myslalam ze sie spale ze
wstydu :/ i trzymam kciuki

A co z dziewczynami ktore mialy isc do lekarza potwierdzic ciaze? :)

a co do nas to hmm chrzciny sie udaly jestem bardzo zadowolona a teraz moja cora ma zapalenie migdalkow i zastrzyki w dupcie :(

Co do imion moja corcia ma na imie Zuzia Wiktoria i w moim otoczeniu jest tylko jedna Zuzia ale to starsza :D mi sie podoba to imie ale o gustach sie nie dyskutuje kazdy ma swoj xd

Ostatnia edycja:
reklama
Heja;)

Cierpie na bezsennosc wiec jestem:nerd:

Milena- wszystkiego najlepszego i najslodszego dla NATALINKI;)))):-):tak:;-)
P.S. Jest bardzo do Ciebie podobna;) fotka na fejsie urocza;))

Nisiula- czas tak pedzi ze nawet sie nie ogladniemy a nam dzieciaki wyrosna calkiem ;)
Olcia- az mnie zaciekawilo o tej rozprawie.. Jesli moge spytac to co oni za durne pytania zadaja?? :confused::baffled:
Paulina- jak tam "wczasy" ?? Meeega zazdroszcze;)

T powiedzial ze jak moi rodzice przyleca to wyjdziemy gdzies sami.. Ehee juz poszlismy moja mama sie boi zostac z Maja ( wychowala nas 5 :p)

Gagatek tak mi daje popalic ze o matkooo.. Dzis mylam podloge trzymajsc ja na jednej rece a druga mylam.. Jak to zrobilam sama nie wiem napewno zabawnie to wygladalo.. :-D
Ciagle mala chce na rece noo masakra poprostu bo nic nie moge zrobic.. Dzis jak robilam salatki na grilla to o dziwo zasnela i to szybciej niz jej zazwyczaj drzemka;) a pozniej krzyki tylko :p
Chwile z Maja pogrillowalam no i czas nastal kapieli, cyca i snu;)

Okk ide moze zasne.. Mysle o czyms slodkim haha masakraaaa

A w ogole to gdzie jest Renata??? Happy juz nas calkiem opuscila o innych nie wspominajac ;)

Helloł.

Magda jestem ja :) czytam na bierząco ale z odpisywaniem to juz wyzsza szkola jazdy, bo wiecznie ktorys coś chce albo akurat ktoś przyjdzie do nas.

A u nas? dziś na wesele jedziemy. na kiecke jakby sie zdecydowalam, ale biore 3 na wszelki wypadek :D

co do imion. Mi sie Zuzia podobalo jak bylam w ciązy z F. I Amelka. w 2 ciązy krolowala Malwina, Blanka, Laura i Luiza.
Teraz mi sie podoba Jagoda dodatkowo.

co do placenia pana ojca na dziecko. Ja bym nie byla tak laskawa jak Milena i rok bym nie czekala. ide sie zbierac.. a jeszcze auto wysprzątac bo jakies takie brudne..

hej :)

Madzia mi zadawali pytania typu czy to aby na pewno jego dziecko, czy nie mialam wiecej partnerow jak zaszlam w ciaze, na jakiej podstawie uwazam ze to jego dziecko, po co mi tyle pieniedzy skoro na dziecko to tylko 200zl jest potrzebne itp itd ... Jak zadawala mi pytania to z pytaniem na pytanie lzy coraz bardziej mi lecialy i mialam ochote wyjsc i miec gdzies te alimenty nie wiem czy chciala mnie upokorzyc czy zrobic ze mnie hu wie kogo ale musialam to wytrzymac ze wzgledu na Zuzi ... nie zycze nikomu takiej sedziny i zeby dziewczyny trafily na o wiele lepsza Pania :) aaa zapomnialam dodac ze go nie bylo na zadnej rozprawie ....

Milena i Niusia musicie tez na pozwie napisac zeby sprawa odbyla sie bez pozwanego bo np jezeli tego nie napiszecie a on nie przyjdzie to sprawa bedzie sie ciagnela do poki on nie przyjdzie a tak to bez jego obcnosci sie odbedzie spr no i ze koszty za sprawe ponosi pozwany bo bez tego na pol bedziecie musialy placic za spr :

Milena ja nie w temacie jeśli chodzi o alimenty
Moncia spokojnie zdążysz wybrać imię, masz jeszcze trochę czasu;-)
Jagoda Zuzie to psoty??? Oliwki to dopiero łobuziary;-) oprócz mojej znam jeszcze 2 i wszystkie takie roztrzepane
Olcia współczuję takiej rozprawy ale wydaje mi się, że to standardowe pytania odnośnie pewności czy pozwany jest ojcem ( z tego co wiem kuzynka miała podobne pytania). Ciekawa jestem czy tej sędzinie wystarczyłoby 200zł na utrzymanie dziecka???
Renata udanej zabawy
Nisiula Klaudusia śliczna;-)
Magda to Ci mała daje w kość.. przyjedzie Twoja mama to odpoczniesz trochę

Kurczę, w poniedziałek rozpoczęcie roku szkolnego. Szczerze to ja przeżywam bardziej od Oliwki:szok: nie pamiętam abym tak się przejmowała jak ja szłam do 1klasy

Asik ale do pozwu byl dolaczony akt urodzenia gdzie bylo napisane ze ojciec uznal dziecko wiec nie wiem czy te pytania byly jej tak bardzo potrzeba skoro uznal to nie powinna ja interesowac reszta

a co do szkoly to dzieci sa podekscytowane ze nowe miejsce kolezanki itp a rodzice sie stresuja normalka xd

moja od wczoraj wieczora jest nieznosna usnela po 21 gdzie zawsze po 19spala juz i tak do rana a wczoraj co 2 godziny i smoczka nie butli nie tylko rece pchala i jakby ssala sobie dolna warge nie wiem o co chodzi moze wasze dzieci tak mialy? co to moze byc? dzisiaj tak samo i caly czas placz yhm

Olcia ile twoj dziec ma ???
Asik ojj tak , znam pare Oliwek i wszystkie rozbujnice :)

A tak wogole to hej :D pogoda w SE taka do tylka lekko powiem :baffled: mielismy jechac do centrum i Grona Lundu a tu kicha, bo leje. Jutro pojedziemy, mam nadzieje. A. spi, tata pojechal na ryby. Ja zaraz ide prostowac wlosy. AAAA i chyba nasz plan zostanie przyspieszony o rok :-) otoz, A. wraca ze mna do PL 8 wrzesnia lub tydzien pozniej. Ale tylko na pare dni i... jedziemy wstepnie zarezerwowac sale weselna na... 2014 rok!!!! :) Jesli wyjdziemy do Szwecji na stale, jak to mamy w planach, to ja w przyszlym roku ide do legalnej pracy. Wtedy zaczne starac sie o peszel numer i o mieszkanko. A jesli bedziemy malzenstwem to bede i ja wlascicielem i A. z racji wspolnoty malzenskiej. I wogole wszystko w swietle prawa bedzie latwiejsze. Dlatego cofamy sie o rok i slub coraz blizej.. :) tylko tata nie zadowolony bo chcial sobie auto kupic nowe a tu do koperty bedzie musial wsadzic hahaha :-D:-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Olcia a bo z tymi sędzinami to już tak jest, że o wszystko muszą wypytać mimo, że mają na papierze napisane. W jakim wieku masz dzieciaczka bo wygląda to na ząbkowanie
Paulina no to gratuluje przyspieszenia ślubu. I masz rację, że według prawa dużo spraw jest łatwiejszych

Teściowa przyjechała i zabrała Oliwkę do siebie. Jutro wieczorem ma ją przywieść. No w końcu ostatni dzień wakacji............

paulina i Asia za 18dni 5msc bedzie miala :)
Paulina ale w PL nie lepsza pogoda ale co sie dziwic jesien idzie wiec nie ma co liczyc na ciepelko :D i super ze slub szybciej pewnie prze szczesliwa jestes :D

Asia to chwile odpoczynku tez masz bo tylko jutro i wstawanie zaprowadzanie i przyprowadzanie do domu Cie czeka a pozniej to wiadomo :D
no dlatego sie ciesze ze dostalam tyle i nie musze juz chodzic na spr :p myslisz ze to zabkowanie ? a jezeli tak to jak jej pomoc? mam rozne gryzaki nawet kupilam raz jej taki jak smoczek tylko ma takiego jakby bananka chropowatego ale ni chu chu chwile wezmie pobawi sie wezmie do buzi i leci dalego obojetnie jaki gryzak

reklama
Olcia możesz spróbować z żelami na dziąsła ale szczerze Ci powiem, że guzik pomagają. Ja nic nie stosowałam, jedynie dawałam zimne gryzaki z lodówki. Teraz to mu daje ogóraska z lodówy ale on ma już ponad rok

Do góry