reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Paulina jak nie zbija się temperatura to na zmianę z Ibum,Ibuprofenem bo to inny skład i nie musi być takiej odległości jak po samym paracetamolu albo po samym Ibum/Ibuprofenie już to przerabiałam przy anginie i obustronnym zapaleniu ucha. Po za tym sprawdz czy podajesz odpowiednią ilość płynu tez kiedys nie mogłam zbić bo podawałam na wiek a nie na wagę dziecka

Własnie odebrałam wyniki Dominiki wreszcie ma zdrowy nos i pozbyłysmy się bakterii po 3 miesięcznej walce!!!

reklama
Paulina, dobrze że osłuchowo nic nie wyszło, oby ząbki długo nie dokuczały.
a na gorączkę nam bardzo pomaga Nurofen dla dzieci, Oliwier lepiej śpi, szybko zbija temperaturę :)

my już po spacerku, trochę się Oliwier nachodził... już tydzień bez wózka chodzimy na spacerki i mały wytrzymuje :tak:
Kasiek, super że z noskiem ok :)

Patrycjaa tak, dość spore miałam upławy.

Asik24
moja siostra miała w ciąży toksoplazmozę i poroniła w 15 tyg a lekarz powiedział, że bardzo dobrze, że tak się stało, bo dziecko bardzo chore by się urodziło.

Paulina12 szybko jej wraca gorączka. Ja dawałam paracetamol czopek na zmianę z ibufenem w syropie.

Kasiek88kasiek
mój syn w tamtym roku nosił w nosie bakterie. Też z dwa miesiące bujaliśmy się z tym.

U nas dobrze. Moja mała też nie siedziała w wieku 6 miesięcy. Teraz łazi przy meblach, sama włazi na łóżko :-) ale jest taka cwana, ze jak wejdzie na łóżko to później krzyczy żeby ją zdjąć :-) za rączki też łazi, ale za ręce to ja od nie dawna zaczęłam ją prowadzić jak widziałam, że przy meblach już sama ładnie śmiga.

Mój syn do przedszkola idzie. Najpierw cieszyłam się, że będę miała trochę spokoju, a teraz zaczynam wpadać w czarną rozpacz na samą myśl oddania za 10 dni syna do przedszkola :-(

Ostatnia edycja:
Tak jak mowi Kasiek podawalam czopek z zamala iloscia paracetamolu :sorry2: Mocz, morfologia, OB, CRP idealne. Osluchowo w porzadku. Lekarka mowi o trzydniowce lub poprostu zabkach. Trzydniowke juz przechodzilysmy wiec stawiam na zeby. Dziecko moze dwa razy przechodzic trzydniowke??
Dostalysmy paracetamol w syropie i jesli temperatura slabo spada to po dwoch godzinach ibum. Lub na odwrot. Kasiek specjalista :) dziekuje!!

Jagoda "odpoczniesz" napewno od syna i jak bedzie wracal to bedziesz sie jeszcze bardziej cieszyc z niego :)
Mariolcia szybko spacerujecie bez wozka :)

Wiecie co?? Szczerze powiedziawszy to nie moge sie doczekac wyjazdu. Wkoncu pospie do 12 w poludnie, bede sie zbierala 2h do wyjscia z domu, cisza, spokoj. Tego chyba potrzeba kazdej matce?? Poprostu chce odpoczac. Od wstawania w nocy, ubierania sie w 5min, od wstawania o 7 rano w porywach o 8, od przygotowywania mleka, mycia butelek, gotowania obiadow. I wiem ze wroce z utesknieniem do mojej Nikosi :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka :)

Paulina zazdroszcze wyjazdu :) och jak ja bym sobie chociaz na 1 noc wybyla od tych szogunów. To co ostatnio wyprawiają to ja sie dziwie ze nie osiwialam. Ale zaraz szkola , przedszkole.. odpoczne.

Jagoda tez przezywalam jak moi chlopcy szli do p-la, potem jak F zerowke zaczynał w szkole, potem 1 klase. taki nas los.. Ale pomysl, kilka godzin tylko z cora .. cisza, cisza, cisza.. no i dziec taki doroslejszy bedzie.
Moi to sie juz szkoły i kolegow doczekac nie mogą.

A u nas deszczowo, jesiennie i jakos tak ponuro. za tydzien na wesele Ł siostry a ja nadal niewiem w ktorej sukience pojde ;/ gdybym 1 miala to by problemu nie było.

Jagoda, będzie dobrze :)
Kubuś pierwszy raz idzie ?
Paulina, oczywiście że się taki odpoczynek nam należy.
ja choć jeszcze nie odpoczęłam nigdy od Oliwierka na tak długo, ale pamiętam jak miałam zjazd zawalony kolokwiami i jakimś zaliczeniem, R. pojechał już w piątek z Oliwierkiem na wieś... ja wracam z zajęć... na spokojnie kawkę wypiłam, zjadłam coś siedząc a nie biegając... prysznic i mogłam się wtedy uczyć,
w sobotę już nie było tak bo dałam się porwać na małą imprezę :)

Oliwier już sam chce chodzić wszędzie, jak biorę wózek to później muszę jego pilnować żeby mi nigdzie nie wyleciał, pilnować wózek żeby nigdzie nie odjechał... a tak sobie łazimy, co prawda zatrzymujemy się przy każdym piesku, patrzymy na każdy samochód... idziemy w tempie żółwia :)

Renata, też mam niedługo wesele... iżadnej sukienki !:-)

Hello :) No to chociaz nie tylko ja prane urlopu :D pierwszy raz lece sama z Balic. Kurcze, boje sie ze sie pogubie na tych przejsciach, bo jest chyba ze 14. Ze Sztokholmu jak leciala to nie bylo tego problemu bo to male lotnisko i jedno przejscie. Zadnych gazet od tygodnia nie kupuje, bo naa ostatni lot tylko jedna mialam ktora przewertowalam w godzine a potem siedzialam i patrzylam w siedzenie.

Renata u nas juz czuc jesien w powietrzu, liscie powoli z drzew nawet opadaja.

Paulina, dasz radę :)

ja sobie przerwę zrobiłam, ogarniam ciuszki Oliwierka... które zostają w razie co :-p
odbieram te co są do oddania, tylko nie wiem gdzie... komis? dom dziecka?
ogólnie robię porządki, i co ciekawe ile rzeczy można znaleźć :-p

reklama
Witajcie u nas wszystko wporządku widze ze nie tylko ja ide za tydzieńna wesele bo tu co druga osoba pisze o weselu... heh też mam trudny wybór w sukienkach mam ich kilka i nie wiem w której iść.... młoda mi daje popalić musze jej kupić kojec bo w wózku to wypadnie tak sie rzuca , staje na głowie no masakra.... ostatnio usnełam z nią na łóżku ja sie patrze a ona juz na koncu łóża jeszcze jeden obrót i by mi spadła....nie da sie jej odejść niigdzie jedynie lózeczko mnie ratuje.....

Do góry