reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

A mi lekarz powiedział, że mleko modyfikowane dziecko powinno jeść do trzeciego roku życia. Mleko modyfikowane ma dużo żelaza, witamin, wapń które jest potrzebne dziecku a mleko krowie nie ma. Zresztą zwykłe mleko dla malucha jest za ciężkie, obciąża nerki. U nas Kuba jadł 2,5 roku. Młoda też będzie tyle jadła. Mojej koleżanki córka jadła mleko w proszku w niebieskiej torebce i dziewczynka w wieku trzech lat ma próchnice, wszystkie zęby czarne. Dziewczynka nie je dużo słodyczy, być może to wina nieprawidłowego mleka i dla tego zęby są słabe.

Milenaa Możesz dać córci nie raz, ale ja bym tego jako stały posiłek nie wprowadziła.

Ja też będę kupywć używany fotelik. Dzisiaj przeglądałam maxi cosi używany i można kupić ładny, niezniszczony.

Ja to trochę biegałam na początku wiosny, a teraz przerzuciłam się na rower, aby mieć ładne, zbite nogi i pośladki jak kamienie :-D

reklama
Co do mleka to moj pil do roku a poznoej nie chcial. Ale jadl joguty maslanki i kefiry no i sporo warzyw wiec nie ucierpial na tym:)

U mnie niedzila minela bardzo leniwie:) pol dnia siedzielismy z mlodym na ogrodku:D

Hej
Pojechaliśmy na cały dzień nad jeziorko:happy: wróciliśmy dopiero pod wieczór.. ale było super, Damian zadowolony 'pływał' z mamusi pomocą. A Oliwia to już w ogóle z wody nie chciała wychodzić

Milena
Natka pewnie już go nie pamięta:no: ja przeszłam na zwykłe mleczko z kaszą manną. Po mm strasznie ulewał a po tym nie i chociaż tak jak pisze Jagoda powinno się mm dawać do 3r.ż. ale rozmawiałam z moją lekarką i uważa, że jeśli dziecko lepiej toleruje takie mleczko to można dawać
Anula niestety nic go to nie nauczyło, po jakiejś godzince już się wdrapywał na basen:baffled:
Papitka ja zaczęłam ćwiczyć z mel b
Paulina super, że Natka już dobrze się czuje:biggrin2:

sukienka+modelka.. IMG_2957.jpg IMG_2960.jpg IMG_2953.jpg

Załączniki

• IMG_2953.jpg
    IMG_2953.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 37
  • IMG_2957.jpg
    IMG_2957.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 36
  • IMG_2960.jpg
    IMG_2960.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

asik24 no córcia pięknie wygląda :-)

a my mamy jagodzianki :-) M M wracając z pracy kupił:-)

U nas noc była z atrakcjami. Ania dostała wysokiej gorączki.Wczoraj też miała, ale niską myślałam, że może od zębów. I od 1 do 2 w nocy mi nie spała. I to chyba gardło, bo chwilami ma chrypke. Kurcze jak nie urok to sr**a ciągle coś.

Witajcie,
Mam chwile bo Bartek spi, bylismy na miescie, czesc drogi powrotnej ladnie szedl za reke ale bez wozka nie da rady isc w 2 strony.
Asik, widze ze Damian jak moj Bartek gdy cos sobie zrobi nawet nie zaplacze i niczego sie nie nauczy, kolana zawsze pozdzierane, ciagle wchodzi tu gdzie nie powinien, taki typ:tak:fajna sukienka, a cora jaka duza;-)
Jagoda, zdrowka dla corci;-)

Anula mówi się 'że człowiek uczy się na błędach', niestety Damiana to nie dotyczy:no:
Jagoda współczuje nocki i zdrówka dla córci

masakra jak gorąąąącoooo, w domu mam 28st:szok: i się rozpływam. Damian wstanie to idziemy popluskać się w basenie

U mnie dzis tez goraco... :/
do tego glowa boli, w domku na szczescie tylko... :eek: 27 stopni :dry:
Jagoda zdrowka!
asik super cora wyglada :-)

Co do mm moj 3 latek wciaz pije... ale on nie lubi zwyklego mleka, platkow z nimi nawet nie ruszy, takze poki chce pije mm ;-)

CZesc i czolem!!! Bylismy dzis na miescie z Nikoska, no i o 19;15 uspila sie na siedzaco, co dawno sie u niej nie zdarzalo.

ASIK piekna corcia :)

Moja Niki chetnie pije mm, ba, nawet chetniej pije niz je obiadki.

Ania była z tatą u lekarza i ma zapalenie ucha. Dostała krople do uszu i czopki Ibufen. Tylko, że tą gorączkę to ciężko jej zbić i szybko wraca.

I mam pytanie czy wiecie może czy można połączyć syrop przeciwgorączkowy z czopkiem u dziewięciomiesięcznej dziewczynki?

Mój syn kiedyś dostał od lekarza rozpisane na wysoką gorączkę syrop Ibufen 3,5ml co 8h i czopki paracetamol co 4-6h i było ok nie było gorączki. I tak myślę żeby jej podać, ale czy nie za mała jest.

Tak to bym jej dała czopek paracetamol 150 co 4-6h i Ibufen w syropie 2,5ml co 8h według wagi

reklama
Do góry