reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Milena tak. Lekarz sam zaproponowal razem z moja polozna bo oni wiedza ze dziewczyny w moim wieku czesto nie wytrzymuja bolu. Oczywiscie sa i takie co wytrzymuja :) A porody sa rozne, moze byc latwo a moze byc cholernie ciezko..No i po prawie miesiacu sie zdecydowalam. Lezalam na sali z dziewczyna co 18godzin rodzila a na koncu i tak zrobili jej cc bo glowka by nie przeszla...
Happy ja sie strasznie balam SN

Milenaaa dobranoc ;))

co do porodu to ja tez bym wolala CC, ale nie miałam wskazan do tego ;/ ale przynajmniej sie dluugo nie meczyłam ;p

u mnie pada deszcz.
jutro do kina jade, robie sobie wagary a co ;D

Ostatnia edycja:
Ja jak zaszlam wazylam 54 a teraz doszlam do 60:p chociaz nie wiem z ktorej strony te 60 bo tylek mi nie urosl wcale swoje spodnie wciagam tyle ze nie zapne bo brzuch hehe;) Wypycha mi w brzuch a nie np w tylek.. a no i oczywiscie w cycolki hehe nawet wczoraj zauwazylam ze delikatne rozstepy mi sie zrobily mimo ze sie coadziennie po kapieli smaruje ale coz.. biedne bo zawsze taki mini mini mialam a tu kurde cycki jak dla mnie superr:p jedyna okazja zeby miec takie cycki hahaha:D
Ja przed ciazą ważyłam 46kg ciaży przytyłam do 62kg a teraz mam wahania 53-52kg Jakoś nie mogę schudnąć.

Papitka fajnie ze udalo wam sie z mlekiem.. a jest duzo drozsze od Bebiko? a Kubusiowi zupki sama gotujesz czy kupujesz gotowce??
Mleko bebiko kosztuje średnio 15 zł za 350g a hipp za 800g kosztuje 41 zł. Ale warto zapłacić bo niunio jest spokojniejszy najedzony kolek nie ma gazy schodzą Kupka raz dziennie jest. Zupki gotuje sama. Na początku przez kilka dni dawałam słoiczek bo na spróbowanie to nie opłacało sie gotować teraz gotuje wiecej ze dwie rózne wkładam w słoiczki po dużych zupkach kupnych bo czasami Kupie coś innego Kubulkowi na spróbowanie. Ale oólnie staram sie mu urozmaicać a to jarzynową z kartofelkami a to brokułowa z makaronem czy jakaś z fasolką szparagową a to jarzynowa z makaronem różne mu robie żeby smaki poznawał ostatnio jadł czerwony barszczyk. I te zupki na filecie z indyka gotuje. Słoiczki kupuje np z cielęcinką bo co jak co cielęcina droga że szok :szok:

Był i już go nie ma:-D:-D:-D Kiedy ślub, macie plany :nerd:ble ble ;P

Magda mi też wszystko wlazło tylko w brzuch , no i trochę w cycki :-D:-D
Trzeba częściej w ciąże zachodzić dla ładnych cycków ;P
U mnie sie doczepił ze dziecko jest a ślubu nie ma jak wy go ochrzcicie że ślub powinien być a moja mama sie wcieła z tekstem a potem rozwód co to dla ksiedza. haha Oj u mnie to nie bardzo ta ciąza wyszła moje jak to napisałaś cycolinki są jak słoneczka mam rozstepy na około sutków jak promienie słońca a brzuch to jedna zwisajaca skóra która wyglada jakby sitem ją ktoś pociął. Koleżanka narzekała że ma duży brzuch tyle ze ona ma pod nim tłuszczyk ale skóra jest naciągnięta i da sie ją wyćwiczyć a moja wygląda jak u grubasów na tlc co schudli i chcą sie pozbyć zwisającej skóry I sie uspokoiła ;D:zawstydzona/y::wściekła/y: Masz zamiar miec więcej dzieci?:-D
Przecież ciepło dzisiaj ;P)
No u mnie 5 stopni ale lało cały dzień wiec nie wyszliśmy dzisiaj.

na chwilę wróciłam, bo siedzę u mamy, a tu jest problem z internetem ;P
nie nadrobię wszystkiego, co pisałyście, bo nie mam siły. Mała chora.. jakieś biegunki dostała i brzuszek Ją boli :(
Zdrówka dla niuni :*

Happy i w ktorym to miejscu masz?? I jest to skuteczne? Ja tak szczerze to do tej pory zadnej nie stosowalam antykoncepcji procz gumsonów:p bo dzidzie chcielismy. Ale po ciazy chcialabym jakas, zeby za szybko rodzenstwa mała nie miała;) Przez 1.5 roku nam wychodzilo hehe, ale roznie to bywa;) jedynie nie pisze sie na tabletki, bo mam skleroze i zapominam o tabletkach:p
Ja też tylko gumsy chciałam isć po tabletki ale sie boje je brać nie wiem dlaczego a inna antykoncepcja u mnie przynajmniej w szpitalu nie jest dostępna ;/ Ostatnio w jednej przychodzni zauważyłam plakat z zastrzykiem antykoncepcyjnym ale sie go bierze co trzy miesiące musze sie zapytać ile to kosztuje.:tak:

magda-to jest na ramieniu na wysokości bicepsa i podobno jestvto najbardziej skuteczny środek anty dostępny w UK no i pamiętać nie trzeba :)
Paulina12-drugi w PL ten implant...ludzie tyle miesięcznie zarabiają!
Oj tak u nas jest strasznie drogo.;/

magda, Paulina12-ją też oglądałam:) śle porodu wcale się nie bałam :)
Ja na poród sie pozytywnie nastawiłam i miałam racje urodziłam w niecałe 3 h naciecia nie poczułam a u nas jest bez znieczulenia bo u nas w szpitalu w ogóle go nie ma. Szyli przy znieczuleniu miejscowym ale wcale nie czułam kiedy skończyła.

Niunio śpi. Dobrze ze zmieniłam na hipp jest spokojniejszy gazy schodzą kupa jest codziennie i jest ogólnie zadowolony. Naciełam delikatnie smoczek i teraz ma w sam raz.:-D

Ostatnia edycja:
Ja mojemu A. wazektomie proponowalam ;D mina .. bezcenna ;D

zmieniłam dziś posciel na łozku na taka z HELLO KITTY a Lola jak zobaczyła takiego kot wielkiego to CI CI i całuje go, i poleciała po babcie zeby zobaczyła co ma ;D teraz to mi sie napewno juz z łozka nie wyprowadzi

Papitka no ja wczoraj zauwazylam ze wlasnie wokol sutkow mam delikatne rozstepy pomimo ze sie smaruje codziennie.
Kurcze wlasnie skonczyla sie porodowka i dziewczyna urodzila w 30 tyg, jej nie wyobrazam sobie ze mialabym teraz urodzic.. T byl w szoku dotykal brzucha i pytal czy nasza dzidza tez taka teraz jest.

Cos mi sie spac nie chce kurde.. W nocy budze sie co jakis czas a ok 4. 5 jestem wyspana ehh. Na dodatek malenka dzis caly dzionek tak skacze ze szokk. T sie smial jak sie wypychala w jednym miejscu i nie kazal mi sie ruszac bo to fajne a mnie az to bolalo bo tak sie skora naciagala, albo pytal co bym zrobila gdyby tak nagle nozka jej wyszla jak sie tak wypycha hehe wariat;)

Hejjj
Widze ze ja dzis jako pierwsza.. masakra co za noc... koszmar jakis... poszlam spac po 1, obudzilam sie po3, pozniej o 5-20 zrobilam dla T kanapki do pracy no i tak do tej pory sobie nie spie i jakos specjalnie mi sie nie chce. Mam dziwne uczucie na zoladku jakby cos mi ciazylo.. masakra nie wiem po czym... Mała już ćwiczy od rana;)

Matkoo jak u nas wieje to mało głowy nie urwie...

reklama
Do góry