reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
ja nawet nie wiem co mam, bo jestem teraz u K., a tu jak gotują do kuchni nie wchodzę, bo nawet nie wiem, czy bym się zmieściła - tyle ludzi jest ;P pierogi zrobię sobie na początku lutego, jak i ja i K. będziemy mieć wolne od szkoły, bo tak mi Mała nie pozwoli. no i muszę być w domu, żeby móc na spokojnie, bo u kogoś to tak.. no wiecie ;)
mleko moja koleżanka kupowała jeszcze w październiku Bebiko chyba za 13 zł.. i starczyło jej na 2 dni.. więc to jest okropny wydatek na dłuższą skalę, zwłaszcza jak się nie ma pracy no i rodzice utrzymują tak jak w moim i jej przypadku.. ale dla takiego dużego dziecka, które je już stałe posiłki i tak jak pisałam domaga się mniej tego mleka to chyba wychodzi dużo taniej ;)

happymum20 no jak trzeba to trzeba ;) Jula od poczatku na mm to tylke kasy na to poszlo ze .. ale w sumie jak na wszystko dla dziecka

23may u mnie bebiko 350g 15,99zł coś koło 16 w w drugim 15zł od 2 w góre w jednym 150,99 a wdrugim 19zł no ja już nie wiem co oni kombinują.
Śliczne brzuszki aż mi sie smutno zrobiło ze zdjecia straciłam.
Nie nadrabiałam was tak szczególnie bo przyznam nie chce mi sie. właśnie wyczesałam wszystkie dywany szczotką ze wszystkich wypadniętych włosów i piachu mama kupiła taką fajna co wszystko zbiera jedyny minus trzeba sie namachać ręką i na czworaka biegać. Kubuś śpi pewnie zaraz się obudzi na mlesio.

Dziewczyny ja kupuje mleko zawsze w Rossmanie u mnie 350g Bebiko za ok 13,90 czasem 14,50 zależy jak kiedy. Teraz mały je już prawie wszystko mleko tylko rano i wieczorem więc tak dużo za to nie wychodzi, a czasem zjadę też kaszki na wodę które są już z mlekiem;) Na początku kiedy się urodził i okzało się że będzie na mleku modyfikowanym po ok 3 tydodniach bo miałam malutko pokarmu to mieliśmy kabaret bo nie mogliśmy w odpowiednie mleko trafić, i najlepsze okzało się Bebiko sprawdzone 20 lat temu przez moją mame bo mnie nim karmiła :-)

Witajcie
wink2.gif

Bylismy dzis na szczepieniu,Bartek wazy 11,600 i 89 cm, tak rozrabial ze szok a czekalismy az 40 minut w tym czasie kilka razy zdejmowal bombki, pukal do gabinetow i wszedl do punktu szczepien, tak spodobala mu sie zabawa z pielegniarka ze wyjsc do mnie nie chcial, za to dostal korone
wink2.gif
U nas dzis ksiadz chodzi ale nie wpuszczam, nie mam zamiaru sluchac tego ze musimy brac slub
Paulina moj na poczatku pil Bebilon ile wtedy szlo kasy glowa mala ale po nim mial straszne biegunki rano po kupie musialam robic pranie i go kapac, tak samo bylo po bebiku, hippie az przeszlismy na nan i jest dobrze obecnie pije nan3 kupujemy zalezy gdzie ale w granicach 18 zl do tego kaszka nestle ryzowa malinowa bo inaczej nie ruszy i o kolejne 5 zl z kawakiem wiec jakies 23 zl na 4 dni. co do nocek nadal kiepskie czasami nie spimy nawet po 4 godz, siedzimy po ciemku ale on i tak nie spi.
Happy Moj jadl mleko na recepte jakis czas chyba ze 4 miesiace bebilon pepti przez kolki a pozniej tak jak pisalam popasowal tylko nan

reklama
Happy, szczerze juz nie pamietam ile za pepti placilam ale napewno mniej niz 10 zl za 350 gr jesli sie nie myle jakies 8 zl ale gdy kolki przeszly przechodzilsmy na zwykle mleko na ktore mase kasy szlo bo trafic nie moglismy ale od roku Bartek pije nan i jest ok najdrozsze tez nie jest

Do góry