reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam mamusie:tak::tak::tak:
Szczepienie jakos zniosłysmy:zawstydzona/y: choc ja to tak strasznie przezyłam... mala popłakała, przytuliłam i zasnela w aucie:tak:
Mała ma juz 7200g i 70 cm!!! Rosnie to nasze malenstwo:tak::tak::tak:i lekarka była w szoku, ze jest na samym cycu, a jak ja połozyła na brzuszku głowa do góry na 90 st. i zwiedzała zwrokiem gabinet;) silna babka!
Wyskoczylismy z mężem na zakupy i kupiłam sobie, a własciwie maz mi kupił juz jako prezent urodzinowi spodniczke dzinsowa i zielona kurtke skórzana... zaszalelismy:-p:-p:-p no ale coz... raz sie zyje:biggrin2:
Zaraz mykam mała usypiać.. choc chcemy ja nauczyc zasypiac ok 21, a nie jak dotychczas o 20, bo moze dziecki temu dłuzej bedzie spac:-p tak sie łudze:tak:

reklama
Szczepienia to fakt nie sa przyjemne ani dla dzidzi ani dla mamy!Ja to przezywalam zawsze szczepienie kilka dni przed jeszcze!:baffled:
Ale Paulinka to faktycznie silna i duza niunka!No i niech rosnie ku pociesze rodzicow!
Dziewczyny a jesli moge prosic napiszcie kilka slow o sobie tak w skrocie zebym mogla juz zahaczyc o jakies informacje!Dziekuje z gory i jesli chcecie cos wiedziec to smialo piszcie?PYTAJCIE?

Hello Mamuski ;-) a ja klade spac Ale o 20 i teraz mam luzik a spi do 7 a czasami nawet do 8 :-)
dzis wstalam o 5;40 :szok: bo mialam komisje o rente socjalna- qrwa NIE przyznali mi :-:)wściekła/y: musze poczytac w internecie czy wogole warto sie odwolywac :sorry2:
chodziaz przedemna byl chlopak w moim wieku - dwoma palcami nie mogl ruszac a tak to zdrowy byl i wiecie co ... dostal i to na 3 lata :angry::angry::angry:

Dzis tez dzwonilam do swojego kardiologa(zdecydowalam sie na jaknaszybszy zabieg, chce miec to juz za soba ) i zawiozlam mu kasete z echa bo jutro jedzie do Lublina to akurat porozmawia z profesorem o mnie :nerd:

netgril
no to sie pochwal co kupiliscie :-p

Asiowo rzeczywiscie jak na swoj wiek Paulinka szybko rosnie :tak: ale wkoncu duza sie urodzila :-)

Lusesita Ty chyba nowa ? :-) Witaj ;-) mam na imie Natalia,maz Przemysla a corka Alicja - urodzona 5 kwietnia silami natury !! oczywiscie 100% wpadka byla ale cieszymy sie bardzo :tak: P juz od roku jest na kontrakcie w Niemczech ,budujemy dom a o sobie wiecej pisac nie bede bo jestem chodzacym nieszczesciem :baffled::-D

Asiowo rzeczywiscie jak na swoj wiek Paulinka szybko rosnie :tak: ale wkoncu duza sie urodzila :-)

No fakt... jeszcze nawet swojej wagi urodzeniowej nie podwoiła:-p nie wiem jak ja takiego olbrzymka wychodowałam:-D

A szczepienie... dla mnie to jeden wielki koszmar, mąż był z nami, ale on to bardziej przezył niz ja, bo ja juz wiedzialam co mnie czeka:zawstydzona/y: heh... ale Paulinka dzielna dziewczynka, widac, ze zabolało jak do udka sie wkuła, a ramionka prawie bez bólu:-) Jestemz niej dumna. w listopadzie ostatni raz 3 kłócia, a pozniej juz po 1...na szczescie:tak:

Hejka... Melduje sie... nadal w dwupaku...
Siostra ze swoim chłopakiem do mnie przyjechała i nie mam zbytnio czasu teraz na neta... Ale tak z grubsza...
Nie tylko na pomorzu jest ładnie... u mnie też dzisiaj cieplutko...
Dzisiaj był jeszcze u mnie wujek ze swoją dziewczyną i ich 6tyg synkiem... jejku jak go wzięłam na ręce to jeszcze bardziej zachciało mi sie porodu... Ona mówiła że małe dzieci działają na dzieci w brzuszkach więc może wyskoczy (u niej tak własnie było)... nawiozła mi ciuszków i pierdółek że wogóle nie wiem po co ja cokolwiek kupowałam... jeszcze rodzice mają nawieść... a ja już praktycznie miejsca nie mam... dobrze że część też na 62 :-p
Byłam na wizycie dzisiaj... bałam sie że do szpitala mnie wyśle bo to już czas ale na szczęście nie... no ale jutro KTG... ostatnio jak dzień po wizycie poszłam na ktg to trafiłam na patologie... :baffled: no ale zobaczymy... mały sie chyba do góry cofnął bo gin powiedział że według niego to jeszcze potrwa... ale następnej wizyty nie zapisał...
Mojego M siostra leży w szpitalu ale będzie wsio oki... dostaje tabletki, leży cały czas to ją jeszcze tak podtrzymają że przenosi... Oby małemu przestało sie spieszyć...
Oki ja lece bo sałatki warzywnej mi sie zachciało i musze skończyć kroić... do kiedyś tam

PS witam nowe mamusie, i pozdrawiam wszystkie (te nowe i stare z brzuszkami i dzidziusiami :-))

Asiowo ale chyba paulinka nie goraczkuje po szczepieniach ? ja zreszta wolalam szczepic Ale normalnie niz placic za szczepionki 3w1 - strata pieniedzy bo przeciez dziecko i tak bedzie plakac a wole juz kupic cos Ali do ubrania czy jakas zabawke:happy2:

Moj P tez bardziej przezywal szczepienia niz Ja :-) :-D

I jak Paulinka spi czy na cycu wisi :-p?

Asiowo ale chyba paulinka nie goraczkuje po szczepieniach ? ja zreszta wolalam szczepic Ale normalnie niz placic za szczepionki 3w1 - strata pieniedzy bo przeciez dziecko i tak bedzie plakac a wole juz kupic cos Ali do ubrania czy jakas zabawke:happy2:

Moj P tez bardziej przezywal szczepienia niz Ja :-) :-D

I jak Paulinka spi czy na cycu wisi :-p?

Ostatnio nic jej nie było, a do teraz tez nic nie ma:tak: zobaczymy jak jutro bedzie, ale jestem dobrej mysli:tak: i tez wyszłam z załozenia, ze szkoda kasy na te skojarzone, z reszta i tak nie było mnie by stac, a przeciez kiedys nie było tych skojarzonych i dzieci zyja:-p:-p:-p Najlepsze, ze jak trzymam mała na to kłocie to trzymam ja tak, ze ma cyca na wysokości buzki i ssie mi sweterek, bo mysli, ze jesc dostanie, a tu "niespodzianka" i ukłocie:-( heh... pokrzyczała, popłakała i znow spokoj na 6 tyg.
A mała spi... ostatnio wymyslilismy, ze nie damy jej zasypiac z cycem w buzi:-) Ale tu maz mi pomaga, bo ja bym nie dała rady. Jak juz mała zaczyna zasypiac odkładam ja do łóżeczka i P przy niej siada, trzyma za raczke, głaszcze i mała powoli tak zaczyna zasypiac... trzymajac za palec tate:-) czasem sie nie uda, ale małymi kroczkami do przodu... . Jak bede mala odstawiac to tez wazna role odegra tatuś:-) dlatego juz teraz zaczynamy mała przyzwyczajac do tatusia przy zasypianiu.

Moje nieśmiertelne dziecko właśnie zasnęło :baffled:
A ja jak zwykle cały dzień śnięta a teraz się obudziłam.:dry:
A Ty femme byś wstawiła jakieś fotki, bo tylko netgirl na słowo można póki co wierzyć, że piękne :p

witam:tak:
Mała dała mi sie wyspac:-p
Ona na szczepienie jakos w ogole nie reaguje...
pospała od 21 do 5, pojadła i do 8 spała dalej:tak: ehh... kochany szkrab:-)
U nas pogoda dalej do bani:-( ehh..., a mogłoby choc na moment sloneczko wyjsc!
Miłego dnia zycze!

reklama
WItam z rana...

Asiowo No malutka szybko rośnie. A przypomnij mi ile ważyłą przy porodzie? Jestem ciekawa bo mój /mareczek już podwoił swoją wagę ale jak się urodził miał 3.400. A co do szczepionki to mnie czeka i 2 pażdziernika i 15. Raz z Małym, a raz z Justynką.

No właśnie Netrgirl pochwal się nabytkiem...

Justynka wczoraj miała gorączkę na wieczór ale dałam jej czopka to do tej pory spokój... Dzisiaj po południu idziemy do lekarza. Mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku. A najgorszy jest strach że mogą AMreczka wysłać do szpitala, bo tutaj niestety malutkie dzieci do szpitala kładą...

Do góry