reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja czytalam ze normalnie przy karmieniu wystarczy 1.5l dziennie ale nie mniej. I spozywnie wiekrzej ilosci plynow wcale nie wplywa na laktacje, a jest jedynie zdrowsze dla mamy. Tak w poradniku dziecko napisali;)))

reklama
A co do krmienia piersia to nie trzeba butelek kupywac i smoczkow zeby nie kusilo do odstawienia cycusia;))) bo z butelki latwiej a wiadomo mama i dzidzia sie ucza przy karmieniu piersia i jak to nauka troszke zajmuje;))) netgirl na twoim mleku mala zdecydowanie szybciej zacznie nabierac na wadze jak ssie normalnie to moze na razie jeszcze odstaw butle...

Ja właśnie oglądałam meble na allegro i komody, bo chyba dokupimy komodę bo ubranka dziecka sie nie zmieszczą.
Ania żywa na to nie mam zasady czy dziecko będzie chorować czy nie. Moja mama karmiła mnie i siostrę starszą około 2 miesiące, ze mną jak była w ciąży paliła, a ja mniej choruje jak siostra, to chyba zależy od uwarunkowania genetycznego, no ale jak karmi sie chociaż tydzień to jest bardzo dobrze bo dziecko wzbogaca się w patogeny które właśnie są przekazywane w ostatnich tygodniach ciąży a później z mlekiem matki.
Netgirl ale to chyba jak dziecko więcej ciągnie to zwiększa się produkcja. Np u mojej koleżanki mały podczas jednego karmienia zjada 1 pierś, a ona musi czekać do drugiego karmienia żeby maluch z drugiej jej wypróżnił. Czym więcej podstawiamy tym jest większa produkcja mleka

Netgirl, jeśli lekarz tak kazał to jak najbardziej, oni wiedza najlepiej (przynajmniej powinni). Ja to się kompletnie nie znam na laktatorach

Netgirl masz racje butla musi być, chociażby na odciągnięte mleko. Właśnie w laktatorach chodzi mi żeby dobrze wybrać, czy głośny czy jaki tam jeszcze :)

netgirl jak na razie tylko ty jestes mama bo my jeszcze w poczekalni;)) i zostaje nam na razie tylko sluchac twoich rad, co do laktatorow to wiadomo najleprzy ten ktory zebral najwiecej pozytywnych komentow, ale takie rzeczy to chyba chwile przed porode sie kupuje, co?? Ty swoj kiedy kupilas??

mleko matki jest o tyle wspaniale ze daje ochrone przed nowotworami czego nic innego nie moze dziecku zaoferowac.

W dziesiejszyh czasach nic nie daje ochrony przed nowotworami. To że dziecko będzie karmione piersią nie znaczy, że nigdy nie zachoruje na raka:sorry2:.

A tak w ogóle witam z samego rana. Ja już w pracy siedzę i zaraz będę wcinać śniadanko:-). I dzisiaj do 21 pracuję, więc będę Was męczyć postami:-p:-D.

A co do laktatora to ja miałam ręczny, na początku ciężko szło, ale później jak już doszłam do wprawy to ściągnięcie odpowiedniej porcji dla Hani zajmowało mi 5 minut. Elektryczny miałam w szpitalu, ale on moim zdaniem za bardzo wyciąga brodawki i później bardzo boli.

HALLO LENIUCHY, NIE OBIJAĆ SIĘ!!! MELDOWAĆ SIĘ;-):-)!!!
Widzę, że Wy po nocach urzędujecie a ja w dzień:-p.
No cóż, mnie po nocach dziecko budzi, więc kładę się dość wcześnie, żeby mieć siły na następny dzień;-).

reklama
Do góry