reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

heja. Bylam u psychologa i pedagoga z F. Pedagozka jak sie okazalo zna nas sprzed 2 lat. i jest ponoc pod wielkim wrazeniem postepu Filipa.

Jutro znowu latania mam ful., musze zalatwić nauczyciela- opiekuna dla Filipa na swietlice. bo niema u nas czegoś trakiego. jest w klasie na lekcjach ale z racji ze F bedzie wioskowy i albo autokarem albo Ł bedzie go odbierał bedzie na swietlicy czekał. Dyrektor sie wzbrania, jakby to szlo z jego prywatnych pieniedzy. z doswiadczenia wiem ze latwo nie bedzie.. bluzgi pojdą.. nerwy jutro bede miala..oj bede.

znowu shandy sącze. a co mi tam.. Oskar spi Filip ogląda bajki Ł w altanie z kolega sie migdalą :D

snoopy ja bym chyba gadowi pazury pochlastala.. Mi kiedyś kuzyn 100 zł z portfela zwinął. chlopców 100 zł dostali od dziadka mojego. dopiero w domu sie kapnelam ze niema.. ale wkur....a bylam. Ł po tygodniu byl u dziadka spotkal kuzyna to ten ponoć plakał ze to nie on.. ale jak nie on jak tylko on i dzadek w domu byli. Ja od tamtej pory z nim sie nie widzialam. chyba lepiej dla niego, bo bym go okaleczyla ;/

a co do odsniezania. droga przy ktorej mieszkam jest gminna i w d...e mam pdsniezanie. to jest zadanie dla gminy. Muszą odsniezyc drogi, z ktorych sie korzysta. bede w sniegu po pas chodzić a codziennie bede u burmistrza.
Moja kuzynka niedaleko mieszka w takiej samej sytuacji mieszkaniowej jak ja i sama sobie odsnierza. z komunalki sie schytrzyli ze oni nie muszą bo " bialy murzyn" za nich ich robote odwali.. ale ja w d..e mam. nie bede z łopatą poł kilometra zasuwac bo np kierowca plugu niema ochoty mojej drogi odsniezyc.

reklama
Renata moi rodzice mają sale bankietowa, od 2 lat był problem z drogą (aswalt miał być 3lata temu ale wujt się zmienil i plany też) matka co miesiac jest w gminie i dopiero w tym roku utwardzili drogę, matka przez nich traciła klientow, a podatek kazali jej placic, wiec ona sie zmadrzyla i co miesiacc skalada o umorzenie i tak od 2 lat.... a aswaltu jak nie bylo tak nie ma tylko gruzem wysypali... w zimę jest tak ze tez sie codziennie do gminy chodzi tylo ze w zimę juz nie tylko moja mama ale cala wioska:-D

Co do kradzierzy, pieniedze ukradl mi nie raz wiec pokoj zamykam zawsze ale! nie wiem z kad bydlak ma klucz do mojego pokoju!!!! jutro wcale z domu chyba nie wyjde chyba ze na policje i po nowy zamek chyba ze matka szmaciarza do domu nie wpusci!! plakala razem ze mną!!!

eve współczuję i wybacz że to napisze ale z tego co piszesz to Wiki strasznie jest rozpieszczona :sorry:
co chce to dostanie choćby cały dom miał na to alergię :no: nie pwinno tak być
milena współczuję zapalania.... mam nadzieję że szybko Ci przejdzie !
renata gratuluję postepu dla Filipa :-)
snoopy nie do pomyslenia :no:

dostalam lek na zmniejszenie laktacji ...ogrzewam masuje i wyciskam ( tak jak kazala położna ) jak dzis bedzie goraczka ide po antybiotyk ...ale chyba sie poprawia , oby ... mala jest na sztucznym nie moge jej dac piersi przy tym leku .. i w sumie nie wiem czy nie zrezygnuje z piersi całkiem . choc chce karmiic . Małej lepiej na sztucznym .

Powiedzcie mi po jakim czasie wychodzi że mleko sztuczne małej nie podchodzi . Je od przed wczoraj wieczór . Kupke robi , i to łagodniej niż po piersi ( jak na piersi była płakała i sie prężyła ) ..

Snoopy No to nie fajnie :no::no::no::no::no:

I na tyle bo mała się wydziera .. :)

A jeszcze jedno ... Dacie mi pomysł na prezent urodzinowy dla mamy ???

Czesc;-)
Ja dalej sie mecze z pecherzem.. Mam umowiona wizyte u GP bo ile mozna sie meczyc, a nie mozna nic wziasc.. ale pani z recepcji najpierw stwierdzila ze infekcja pecherza w ciazy to normalne i ze nie potrzebna mi wizyta:wściekła/y:
Ale kuzynka dzwonila i powiedziala ze mam problem z tym zeby ten mocz oddac, no wiec pani stwierdzila ze okk moge przyjsc;/ porazka.. A siostra T mowila ze w ciazy pierwszej miala tez zapalenie pecherza i skonczylo sie na bialkomoczu i tydzien w szpitalu.. Takze lepiej dmuchac na zimne... A robic siku i prawie plakac to ja dzieki.. Zawsze po furaginie po 2 dniach juz spokoj mialam, ale furaginy nie mozna brac w pierwszym trymestrze..

Snoppy dobrze że pierścionek się znalazł:)

Milena może i już jej podpasowało. Mam nadzieje że szybko się uporasz z tym:)

Magda i jak z pęcherzem??

Hej powrociłam
I wiadomo co z maleństwem ? Jak sie czuje będą wywoływac ?
Snoopy no Wrrrr , szkoda gadać , le dobrze , że pierścionek sie znalazl
Magda lepiej idz i sprawdz!
milenaa a jak twój cycuch ?

Dzisija papierki mnie czekaja wypełniania a potem jeżdzenia wrr jaknie lubię

Wampi Mała spokojniejsza na MM , normalne że popłacze bo w końcu to dziecko . Kupka Ok , na cycu jak była miała problem ...

Aleksandra Cycuch lepiej :) choć boli jeszcze ..

zastanawiam się czy wyleczyć zapalenie , i karmić czy już zostawić ja na MM .

reklama
Ja dziś dalej będę monotematyczna-NIEWYSPANA, kurczę ja już siły nie mam, nie wiem co z tym moim synem się stało, tak ładnie sypiał, pojadł w nocy i dalej spał, a teraz pobudki po kilka razy w nocy, ciągnięcie cyca po pół godziny, marudzenie, stękanie. Nie wyrabiam. Moja Mela jak była mała i karmiałam ją 20 miesięcy to każą noc miałam tak niewyspaną bo ona po 5 razy w nocy się budziła i do 40minut ciągła pierś ale ja wtedy nie byłam taka zmęczona a teraz już powoli wysiadam, kurczę chyba się starzeję i dlatego.
Rano Mela mi mówi, że dziś do przedszkola nie idzie bo przecież niedziela jest, ha ha uśmiała się i mówię, że idziemy.Jak jechałyśmy do przedszkola to zaczełam śpiewać jej piosenkę o kubusiu puchatku a ona do mnie TY KIERUJ A NIE ZA ŚPIEWNIE SIĘ BIERZESZ-ha ha agentka.
Potem latanie po urzędach, zostawianie wniosków w ZUSie, US o zaświadczenia do rodzinnego, tydzień oczekiwania i muszę mieć pozwolenie od męża na odbiór jego zaświadczeń-brrr co za biurokracja.

KASIEK worek pod pachę to dobry pomysł przetrwać pierwsze dni. Moja w zeszłym roku kilka dni brała sobie plecaczek do sali (zawsze zostawiają w szatni) i myślę, że to jej pomagało.

SNOOPY co za brat,jak tak można??? I co z tym fantem zrobiłaś??

VI popieram, EVE najpierw nas się radzi co zrobic by mała była grzeczniejsza, słuchała sie, a potem każda zachcianka spełniona i jak dziecko może być mądre, jak pierw zakazy a potem ma co chce.

MAGDA oj jak masz jakieś obawy i problemy to idź to sprawdź, ja w pierwszej ciąży też na pęcherz w szpitalu kilka dni byłam i furalgin brałam, dlaczego niby nie można w pierwszym trymestrze go brać??

OLA co za papierki załatwiasz??

Do góry