reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
dorotar ale ty przyczepiłaś się tylko cycków a my napisałyśmy ze po mm małe zaczeły nam noce przesypiać itp... więc wcale egoistkami nie jesteśmy... wręcz przeciwnie mi się wydaję że moje dziewczyny szczęśliwsze bo już głodu tak po mm nie czują jak po moim, a uwierz mi że ja i tak mam stresujący okres w życiu i nic dobrego w mleku malej bym nie przekazała o ile udało by mi się laktacje utrzymać.

RENATAT - "Femme a z tym co napisalas o znerwicowanych matkach, co probują karmić, dziecko z jakiegoś powodu nie chce czy nie umie ssac piersi. czy sie nie najada, a matka co 10 mkinut znowu z cyckiem sie podstawia. Ł siostra tak miala. nie przeszla na butle. Bo " jak to??? Butelka?? a piersi od czego mam?" tak wychudla z nerwow ze jak smierc wyglądala, maly znerwicowany, wiecznie głodny, ona wiecznie zmeczona, bo ile mozna z dzieciem przy cycku siedziec.?"

AMEN ! bo niektóre jeszcze żyją w średniowieczu i bardziej przejmują się tym co ludzie powiedzą niż tym że siebie i własne dziecko krzywdzą ...

SNOOPY - ja dopiero tak 4 miesiące po urodzeniu doszłam do siebie :-) więc spokojnie jeszcze masz czas :-p mogłaś karmić byś szybciej schudła :-D:-D:-D ups...nie można karmienia na swoją korzyść przecież wykorzystywać :sorry:

AURELKA - a ile już ruchów nie czujesz ? :szok: bo o to chodzi ?

ranata nie strasz mnie z tym spaniem!!!!:-D Ala ciagle ladnie spala jak juz usnela:-p
famme ja miałam już 3kg do wagi z przed i znowu zaczełam się wpieniać (i jesc mimo wszystko najczesciej krowki i paluszki) bo M z remontem samą mnie już na amen zostawiła a co ja k...a wiem o remontach??:-D wychodzę juz z tego syfu słodyczowego i Alicję krówkami pase:-p wiec we wrześniu na wadzę chcę widzieć chociaż 65kg:-D

Femme ty 4 miesiace po ciązy??tak szybciutko?? Ja ok 6 m-cy po wyglądalam wzglednie. 3 miesiące po ciązy wyglądalam jakbym dalej w niej byla. taaaaaaaaaaaaaaki wielki brzuch mialam.w ramionach wieksza od Ł. a cyce.. ooooj cyce to wieksze od glowy oskara mialam :D Ł sie smial ze jak na leząco karmić bede to zgniote mu syna :D

RENATAT - ja dużo w ciąży nie przytyłam bo tylko 11kg więc nie miałam dużo do zrzucania :-p cycki mi szybko spadły bo jak już wiemy karmiłam tylko miesiąc :-p po miesiącu, dwóch może, w stare spodnie wchodziłam w sumie :-p tylko brzuch czekał te 4 miesiące aż się ogarnie :-p mnie najbardziej wkurzało w ciąży i po skóra taka na plecach :angry: do tej pory mogę garściami łapać tak jak by pod stanikiem ten kawałek pod żebrami :no: :sorry:

SNOOPY - mmmm krówki :-p ty to raz dwa będziesz swoją wagę miała ;-) czuję to w kościach mówię Ci :-p

to moj z przed chwili:-D z tym ze obiadu dosyc duzo wsunełam...
Zdjęcie0794.jpg a po Ali chyba do 6 mies jak swiniak wygladałam:-D

femme od dzis przezeklam sobie cwiczyc wiec jak Olis pojdzie spac to na stepperku ze 30 min pochodze chociaz i brzuszki robic czas zaczac:-D

Ostatnia edycja:
U mnie też mojej mamie nie można nic powiedzieć :sorry: i tak zrobi swoje bo póki mała jest pod jej opieką to ona decyduje co może a co nie .. :sorry: a że ja pracować muszę to muszę też się na to godzić :dry:

SNOOPY - zapraszam do naszego grona na fb założyłam grupkę i już od 3 dni ćwiczymy AW6 :-D :-) póki co wszystkie twardo robią w grupie raźniej :-p a brzuszek pierwsza klasa teraz właśnie tylko ćwiczenia nawet głodzić się nie musisz :-p

reklama
jej ale dyskusja tu sie wytworzyła :eek:
uważam ze nie można krytykować innej matki do momentu kiedy jej sposób wychowania i traktowania w niczym nie zagraża dziecku. Każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby wiec kazda matka tez musi być inna.
Ja karmiłąm bardzo krótko piersią ale czy mam wyrzuty sumienia... nie tak jak dziewczyny pisały maly byl spokojniejszy lepiej spał i bardzo szybko rósł.

co do dbania o siebie to ja podbnie jak ranata nie wyjde bez pomalowanych rzęs a w iazy jak nie siegam do stóp to dzwonilam po kosmetyczkę zeby przyjechała mi zrobić :)
Aurelka to chyba juz teraz czas isc do lekarza jak nie czujesz pd wczoraj ruchów....:sorry:

nadalka wspolczuj charakterku malej ale tez uwazam ze juz teraz powinnas jej troche pokazac granice ja tez od poczatku malego nauczylam ze sie nie nierze na rece i spi sie samemu i nie mam z tym problemów do dzis :)

snoopy sory ale ja mam wrażenie ty doskonale wiesz ze dobrze juz wygladasz :confused2:

ja w ciazy nic nie przytyłam 2 kg na początku schudłam 6kg wiec po porodzie wygladal jeszcze lepiej niz przed ciazą ale teraz "odpuscilam: i toche sie czlowiek wiekszy zrobił :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

a wogole to mam mega nerw bo juz prawie biegunak wyleczona a tu tesciowa mlodego frytkami nakramiła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i znowu dwie luzne kupy ech krzyczec sie chce:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Do góry