reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

nadalka No tak masz wytłumaczenie, Twoja Iga potrzebuje Ciebie, wystarczy że będziesz do niej mówiła opowiadała coś itp, nie bierz jej wcale na ręce tylko do niej mów głaszcz itp. U mnie Oliwka już tak bardzo rozmowy nie potrzebuje bo od 2tyg potrafi się filmem w tv zainteresować:-Da wcześniej i uwierz bo to prawda gardło mi siadało bo musiałam do niej mówić cały dzień i mialam święty spokuj;-) z nikim innym gadać nie chciała tylko ze mną, od kilku dni z Alą się nauczyła "rozmawiać" i ją woła takim rozpaczliwym "agu":-) bo mnie raczej rechotkiem zaczepia:-p

famme ale ja 2 razy zrezygnowałam, fakt faktem nie byłam w stanie wykarmić ale mimo wszystko poszłam na łatwiznę i się cieszę bo Oliś się wyciszyła i wyć tak rpzestała:tak:

he to nieźle :) jak Iga się naje to może tak z 20 minut poleży ,,, ale jak zaczyna jej się nudzić to ryk jak stąd do warszawy, i wtedy właśnie trzeba ją czymś zajmować a ja po prostu czasem już nie mam siły i muszę jej dać trochę popłakać...

ja też karmię mm :) i jest mi z tym dobrze :)

dobra spadam kucharzyć :)

reklama
famme ja też obwisłych cyców nie mam i mieć nie chcę:-D wystarczy że mojemu czasem wisi:-D ja już w wiekszość staników z przed ciąży wciskam moje cyce wiec i rozmiar mi wraca:-p ale brzuchal mnie wpienia bo z tym tłuszczem się trochę pomęczę... z każdego miejsca mi uciekają cm a brzuchal w miejscu stoi... :zawstydzona/y: uroki pociążowe:-p ja też idę do kuchni bo trolle poszły to w miarę cicho i małej mi nie wyraszą...

NADALKA - ale to niech się drze

SNOOPY - a ja odstawiłam dla własnej wygody i nie żałuje Nina w ogóle nie chorowała do tego spała pięknie i była wiecznie uśmiechniętym radosnym dzieckiem :-p a i ja skorzystałam bo nie mam zwiędłych cycków :-p :-p

:no::no::no:, nie no świetne podejście masz, to niech się drze.
Sorry ale jak dla mnie jest to najbardziej egoistyczna wymówka-NIE MAM ZWIĘDŁYCH CYCKÓW:szok:

DOROTAR - Wiesz gdybym przez to zrobiła dziecku jakąkolwiek chodź by najmniejszą krzywdę to mogła byś sobie duże oczy robić ... :sorry: a skoro wszystkim było dobrze to co masz za problem ? :sorry: skoro córka zaczęła na sztucznym lepiej sypiać ? nie chorowała ? była wiecznie uśmiechnięta ? to co Twoim zdaniem takiego przerażającego w tym było ? wielka tragedia zła wyrodna matka bo cenie sobie swój wygląd ? ;-) zresztą to nie był jedyny powód odstawienia jej od piersi a nawet gdyby był to nie widzę w tym nic złego skoro nikomu to nie zaszkodziło a wręcz pomogło mnie np przeraża to że matki na siłę męczą się z cyckiem i dzieci tym też męczą bo jedno i drugie znerwicowane po nocach nie śpi tylko dlatego bo...no właśnie bo co ? bo nawet tego rozgryźć nie mogę :sorry:

SNOOPY - ale ty 2 miesiące po porodzie jesteś to co ty od brzucha chcesz :-D daj mu czas wariatko :-p :-p

DOROTAR - Wiesz gdybym przez to zrobiła dziecku jakąkolwiek chodź by najmniejszą krzywdę to mogła byś sobie duże oczy robić ... :sorry: a skoro wszystkim było dobrze to co masz za problem ? :sorry: skoro córka zaczęła na sztucznym lepiej sypiać ? nie chorowała ? była wiecznie uśmiechnięta ? to co Twoim zdaniem takiego przerażającego w tym było ? wielka tragedia zła wyrodna matka bo cenie sobie swój wygląd ? ;-) zresztą to nie był jedyny powód odstawienia jej od piersi a nawet gdyby był to nie widzę w tym nic złego skoro nikomu to nie zaszkodziło a wręcz pomogło mnie np przeraża to że matki na siłę męczą się z cyckiem i dzieci tym też męczą bo jedno i drugie znerwicowane po nocach nie śpi tylko dlatego bo...no właśnie bo co ? bo nawet tego rozgryźć nie mogę :sorry:

Skoro decydujemy się na dziecko to trzeba wziąć pod uwagę po ciążowe, że tak powiem "ubytki" w naszym ciele.
Ja też nie potrafię rozgryźć tak egoistycznego postepowania.
Mleko matki jest czymś najlepszym co możemy dać swojemu dziecku. Ja rozumie, że można nie karmić piersią bo można mieć jakieś problemy w związku z tym ale takie podejście, że nie karmie bo moje piersi będą obwisłe:no:, brrrr jest to dla mnie nie POJĘTA .

przeraża to że matki na siłę męczą się z cyckiem i dzieci tym też męczą bo jedno i drugie znerwicowane po nocach nie śpi tylko dlatego bo...no właśnie bo co ? bo nawet tego rozgryźć nie mogę :sorry:

SNOOPY - ale ty 2 miesiące po porodzie jesteś to co ty od brzucha chcesz :-D daj mu czas wariatko :-p :-p

U mnie mała na cycku prawie wcale nie spała:-D tylko w szpitalu a teraz dziekuję temu co mm wymyślił:-D bo jak kimnie o 21 spi do 7:-D

Co do mojego brzucha kurde za tygz będzie już 3 mieś a ja dałej tłusta:-D każdy mówi że mam zajebisty brzuch i że się już wylaszczyłam a ja grubasa widzę:-D

Sorry, że się wtrącę.

Dorotar to decyzja femme i snoopy więc nikomu nic do tego. Ty też doskonała nie jesteś co do dzieci... :sorry:

DOROTAR - Ale ja wiedziałam że mogę mieć rozstępy czy że piersi mogą mi obwisnąć nawet podczas ciąży o tym nie myślałam jak będę wyglądać czy coś już po urodzeniu podjęłam taką decyzję a właściwie po miesiącu karmienia wyczytałaś że mleko matki jest najwspanialsze a ja mam pełno przypadków gdzie dziecko było długo karmione mlekiem matki i wiecznie chore było :sorry: więc gdzie dowodu na to że mleko matki jest takie cudowne ? bo ja zauważyłam że dzieci które są karmione sztucznie nie dość że należą zazwyczaj do tych spokojniejszych to mniej chorują.
Miej sobie swoje zdanie ale nie nazywaj mnie egoistką bo nie robiłam tego z myślą tylko o sobie i rozważywszy wszystkie za i przeciw zdecydowałam że tak będzie lepiej dla NAS nie tylko dla mnie więc sobie daruj. Ja wiem że postąpiłam słusznie mam zdrowe i szczęśliwe dziecko więc nie mam sobie nic do zarzucenia i sobie nie życzę dalszych uwag na ten temat w moim kierunku ;-) Ja zauważyłam że lubisz być strasznie w centrum uwagi i uważasz się za najlepszą matkę świata ... moja droga matki są różne i podejmują różne decyzję ważne żeby przy tych decyzjach dziecko nie ucierpiało i tyle na temat.

Ostatnia edycja:
reklama
kurde posta mi pozarlo ;/ nooo wnerwia mnie ten net juz!!

Snopy masz czas zeby i brzuch zgubić. niech ci sie macica dobrze obkurczy to i brzuszek sie splaszczy :) Co do malowania paznokci i makijarzu. ja i w ciązy i zaraz po ciązy dbalam o siebie. Nie wyjde z domu bez tuszu na rzesach i podkladu jak mnie wypryszczy. Paznokcie maluje, zalezy od dnia. nawet jak chlopcy byli mali. Pamietam jak to tescia oburzalo. Bo ze mloda matka to powinnam dzieckiem sie zając. No ale przeciez jak dziec spi, obiad zrobiony w domu posprzątane to chyba moge coś dla siebie zrobić nie? No i tesc to starej daty jest. inne pokolenie i on dalej zyje w przekonaniu ze kobieta ma ogarniac chate i ma wyglądac jak ogarniająca chate. najlepiej zeby jak najmniej kobiete przypominala.

a co do karmienia. Ja dwoje cycem wykarmilam. OSkara krocej.A jesli ktoś rezygnuje z butli bo "niechce miec zwiedlych cycków" to jego sprawa. moje są zwiedle ale Ł je lubi. Kazy ma prawo do wyboru. Ani sie dziecka nie krzywdzi mm ani chęcia posiadania super cycków.To tak samo jak cesarka na zyczenie. Jedna rodzi sama, czuje ten bol, inna ma cesarke bo sama nie moze urodzić, a trzecia placi bo niechce czuc bolu przed.
Ja Dorota nie rozumiem twojego oburzenia tekstem Femme. No sory.. ale co? skoro zaszla w ciąze, urodzila to musi sie "poswiecic" dla dziecka?
Femme a z tym co napisalas o znerwicowanych matkach, co probują karmić, dziecko z jakiegoś powodu nie chce czy nie umie ssac piersi. czy sie nie najada, a matka co 10 mkinut znowu z cyckiem sie podstawia. Ł siostra tak miala. nie przeszla na butle. Bo " jak to??? Butelka?? a piersi od czego mam?" tak wychudla z nerwow ze jak smierc wyglądala, maly znerwicowany, wiecznie głodny, ona wiecznie zmeczona, bo ile mozna z dzieciem przy cycku siedziec.?
Ja bylam karmiona MM tyle lat temu i zdrowa bylam. jedyne przebyte choroby to katara ospa i swinka :)

Nadalka wspolczuje, maluchy są rozkoszne ale ich ciągly placz..... oj..Oskarowy byl taki troche placzący. na początku byl spokojniutki, zasypial sam, bez noszenia , bujania ( nie pozwalalm nikomu. Ł kilka razy oberwal za probe kolysania go ),ale po ok 1 ur. diabel w niego wsptąpił. zaczely sie placze przy spaniu, prezenie sie, trudnosci z zasnieciem. Nas tez suszarka ratowala, odkurzacz, czy inne coś szumiące :) aaa i F do niego musial mowić. nikt inny tylko F :)

Ostatnia edycja:
Do góry