reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kasiek nie uważam byś była zła:-) U nas różnie. Moja mama to ją rozpieszcza z moim tatą, że ja nie wiem co to z czasem będzie:no: Ostatnio mnie mama wnerwiła bo Mała kopła mnie i za karę ją zostawiłam samej sobie, powiedziałam jej oczywiście czemu ją ignoruję, ale ona oczywiście wyjce zapodała i oczywiście babusia musiała przyjść i zaraz otulić wnusię. Myślałam, że jej coś zrobię! /mamie/. To ja tu karę jej daję a Ta ją tuli! Zaraz chaję zrobiłam:-p Taki Chajok ze mnie domowy:-p U nas jeśli o mnie czy J. chodzi to on jest bardziej surowy nazwijmy to tak, ja to taka, że ulegam, ale to też zależy od dnia bo czasem ulegnę i mam wyrzuty sumienia:-p, a czasem jak się uprę to nie ma bata. A J. to nieraz już Małą dawał do kąta, on to stanowczy jest. Aczkolwiek zakochany w córci na amen, ja to chyba zazdrosna powinnam być:-D:-D

reklama
dzien dobry :(

Vegas u nas jest podobnioe. chlopcy na ogol są grzeczni, ale jak wpadną w rytm wnerwiania to matko i corko... do tego razy dwa..

I tez.. ja im kafre daje, a babcia przytula, nie zawsze ale zdarza sie. Tesciową tez serce boli jak ja dzieci po kątach rozstawiam. I tez bardziej ulegla jestem od Ł. U niego to niema bata. Jak kara to kara.Ja to wiadomo .. mamusia :D Nabroi, za sekunde przyjdzie przeprosi, powie "kocham cie najmocniej na swiecie " no i wez tudalej zla bądź :)

A takie brykanie przed snem to u nas prawie codziennosc. A to pic, jesc, siku,kupa, gdzie misiek, popraw kołdre, zdejmij koldre, za ciemno, za jasno, boli reka, swedzi d..a i tak az krzykne.

Malenstwo czytalam to juz kiedyś :)

kawe pije, staram sie obudzić. Dziś ma do mnie przyjaciolka z bobasem przyjechac.:) Chlopcy oszaleją. prawdziwy dzidzius.lepsze jak lalka, bo juz sie szczerzy :) a nadal mozna nosic na rekach :)

U nas jest tak ze jedynie tylko my jestesmy od rozpieszczania bo nie maja babć(prababcie ale ona wie na co mozna pozwolic dzieciom) a dziadków widza raz na miesiac .Tak wiec u nas jest tak ze ja to ta od wychowania a D od rozpieczania...mu to weszły dzieciaki na głowe...tak własnie np. było z ta hustawką co dwie minuty musiał biec i rozbujac Kaje a wara nie to pisk na cała dzialke i to tata musiał a nie mama czy Tymek a on wtedy pretensje do całego swiata a sam tak nauczył.
Kaja ogólnie jest grzeczna nie musze stosowac zadny karnych jezyków itp bo słucha ja jestem uparta i nie odpuszczam...kary ma Tymek i własnie goracy temat bo ma kare od wczoraj...wrócił do domu przed 19 (powinien o 18) zgnojony od stóp do głow z butów woda wyleciała całe dzinsy mokre bluza włosy...padał deszcz to sie schowali ale potem kolega zaczął rzucac jakas szmata mokrą itp.a on zamiast przyjsc do domu to czekał az wyschnie chyba wrrr mam nadzieje ze niue bedzie chory bo juz dwa lata jest zdrowy to jeszcze mi brakuje zeby na koniec roku szkolnego zachorował!

Ostatnia edycja:
temat babc i rozpieszczania... naszykowalam sie do lekarza wiec skrobnę ;-) to sie nie da rozpiescic... ;P
To u nas tak ze od rozpieszczania jest moja mama... co mnie niesamowicie wkurza no ale urok mieszkania obok siebie i codzienniego widywania sie.... tesciowa nie, ona wie raczej co i jak, i robi tak jak ja sobie zycze - no zreszta my u nich jestesmy zadko raz - dwa razy na miesiąc... ;]

Hej.
od wczoraj wieczora coś mi gardło siada, strasznie drapie nie wiem od czego.
no.gif
unhappy.gif
unhappy.gif

znacie jakiś środek by nie szkodził maluszkowi??
myślałam o PULMOLL

Czytałam o zmianach w becikowym.
SKANDAL
realmad2.gif
Polska chce być prorodzinna a odbiera becikowe rodzinom. już nie każdemu się będzie należeć. Tłumaczą się że Budżet chce zaoszczędzić nawet 39mln zł ale na kim??? na rodzinach.
realmad2.gif
I zmniejszają niby papierkowe roboty. mniej spraw administracyjnych. a nie pomyśleli o rodzinach?? że utrzymać dziecko kosztuje zwłaszcza niemowlę!!
już od rana ciśnienie podnieśli mi. chyba na serio o tej petycji do rządu trzeba napisać.
realmad2.gif
albo wsadzić wszystkich do parlamentu i podpalić. no chociaż kto wie jakie debile na ich miejsce przyjdą.
a te becikowe z panstwa ma też zalezec od dochodow na osobe z roku poprzedniego. a jak ktoś rok wcześniej rok pracował i dużo zarabiał a nagle stracił prace to ciekawe jak będzie miał żyć. :wściekła/y:te becikowe chociaż marne ale troszkę pomaga. i ciekawe czy będą brali to pod uwagę :wściekła/y:ma byc ze dochod na osobe nie przekracza 1922zł w roku poprzednim. Moim zdaniem każdemu się należy te becikowe z państwa. Resort obliczył ze zaoszczędzą 39 mln zł. i wszyscy członkowie rodziny będą musieli okazać zaświadczenie o dochodach.

a co tam dziewczyny jak poranek??

Vegas u nas to ja jestem bardziej stanowcza chociaż też zależy kiedy. Przed snem też potrafię ryknąć na nią jak wymyśla. C nie jest taki on jej próbuje tłumaczyć a nie zawsze mu wychodzi bo ona tylko ze mną prawie jest to ja wiem jak ją podejść. A babcie raczej pocieszają jak kara już mija nie mam z nimi problemu najbardziej to prababcia drze się na mnie żebym jej nie karała hahah Ale taka jest prawda babcie i prababcie miały już dzieci do wychowania i oni teraz rozpieszczają:)

Kurcze pogoda jakaś taka byle jaka niby słońce ale chmur dużo i jak słońca zajdzie to zawiewa;/ Na wieś byśmy pojechali ale jak znowu zacznie padać to lipa. Albo jak to Domka mówi jak hardkorowy koksu "Lypy NIE!!"
Chyba wezmę ją na plac zabaw bo już dawno nie była:)
A w sobotę wybywam na wieczór panieński do Warszawy tylko obawiam się jak dojadę bo będzie mecz Polska-Czechy chyba

Ja was nie nadrobie. Ale dziś i jutro wolne to postaram się byc na bierząco...

Młody w przedszkolu, M kosi trawe, ja robię porządki, mam przerwe na kawe, ale mam dzisiaj zapał do porządków :-) .

MALEŃSTWO no do tej pory to takie sprawy papierkowe załatwiało się ale do drugiego tysiaka ale dochód nie więcej jak 503zł no i potem też to samo trzeba załatwiac przy wychowawczym czy przy rodzinnym... I jak dla mnie to spraw do załatwiania przy tym więcej niż przy tym dotychczasowym systemie... Ja mam melunek stały u rodziców, M u swoich, i żeby załatwic rodzinne to muszę jechac, robic 100km żeby wziąźc zaświaczenie że w swojej gminie się nie staram... Oni robią wszystko żeby ludzi zniechęcic...

reklama
Witam

U nas tez pogoda do dupy , spac się chce

KasiaF to prawda robią wszystkim po górkę zeby tylko ludzi zniechęcić i tyle papierków zawsze do wypełniania. Fajnie ze masz pauera do sprzątania

Vegas u nas tez M bardziej stanowczy chociaz ostatnio to się zmienia , to ja krzyczy nie raz na Zuzie jak przegnie

Dobra , trzeba sie ruszyc w koncu

Do góry