reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Liliana Aleksandra
28 maja 2012 godzina 2:15

3300 g, 56 cm szczęścia .

IMG_024.jpg
Nie mogę przestać na nią patrzeć . Jest piękna , idealna w każdym centymetrze swojego malutkiego ciałka .

reklama
Witam:-)
My jak zawsze pobudka o 5:dry:maly sie bawi a ja mam chwile
Blaneczka gratuluje;-)sliczna, jak porod?
Kasiek no to sie wybawilas:-Da Domka swietna, moj maly od kilku dni gdy widzi Ł, mowi koko i wyciaga rece do niego:-D
Papitka, masz jeszcze czas ja ur 5 dni po terminie;-)brzuszek mialam podobny a ile may ma wazyc?
Vegas i jak maz przeszlo po nocy?:-D
Malenstwo moje Twoj B faktycznie ie lubi okazywac emocji:confused:ja tak mam, a juz przytylanie sie w miejscu publicznym czy buziak jest dla mnie niewyobrazalne a Ł ma odwrotnie;-)

Bry.

Spac nie moglam przez ten porod Blanki. i co? i wczodze rano i taka niespodziewanka. Sliczniutka jest. Az mi sie lza w oku zakrecila.Gratuluje Blaneczka :)
Dziś dzien rodzica u F w szkole. przezywam jak porod Blanki. Musze mu zaraz jakąś koszule wynalezc, bo sie wczoraj juz mi nie chciało.

Poród całkiem dobrze . Udało mi się "szybko" załatwić sprawę , chociaż z 2 strony od 17 w szpitalu byłam .
Od ostatniego postu (ok. 23 ) się wkurzyłam już, że to tak wolno idzie, i zaczęłam kursować po korytarzu, piłka poszła w ruch . Lekarz się śmiał, że bardzo mi się spieszy , haha .
No i tak o 24 zaczęło boleć . O 1 w nocy pełne rozwarcie , gdzieś koło pierwszej poszły mi też wody . Ból był koszmarny , na prawdę . A lekarze ciągle " jeszcze nie , jeszcze nie " . To w końcu mówię do nich " dajcie mi znieczulenie bo umrę " . On tak na mnie patrzy i mówi do mnie " Ale kochaniutka , my tu za chwilkę rodzimy , już za późno " . Ja się na niego spojrzałam jak na morderce , haha .
Ale miał rację bo parłam chyba 40 minut tylko ( nie wiem , bo nie spoglądałam na zegarek ) .
Jak już urodziłam i usłyszałam jej płacz , to tak się poryczałam , że nie mogłam się uspokoić .
Położna do mnie " No kochana , jeszcze łożysko " , a ja leżę plackiem i ryczę .
Mama była przy mnie cały czas , bardzo mnie wspierała i pomagała.
Jak wzięłam Lilkę w ramiona to myślałam że z wrażenia jej nie utrzymam . Piękna .
Co do nacięcia to nie nacinali :)

Blaneczka to i tak niezle;-)zaczelam rodzic o 9 a juz po 10 kroka zrobic nie moglam a Ty jeszcze tyle chodzilas:-Dmnie nacieli z powodu zielonych wod i mialam oxy, oczywiscie nacieli bo czasu nie bylo wiec parlam 10 min:-D

Blaneczka niestety latwo nie jest ale warto pocierpiec;-)zanim sie obejrzysz a mala bedzie rozrabiala jak moj, wlasnie wywalil 2 pudelka zabawek:dry:dopiero rodzilam a juz zaczyna chodzic

Dzień Dobry ja już spać nie mogę K tak hałasował jak wychodził że się rozbudziłam :dry:

ALEKSANDRA - Dacie rade :-)

KASIEK - :-D :-D też bym miała ubaw jak sobie rozkminiła cwaniara :-p

PAPITKA - jak ty wytrzymałaś :-p ja to już od 1 gimnazjum jakoś farbuje :-p

BLANKA - aż mi się łezka zakręciła ! ależ Ci zazdroszczę śliczną masz córeczkę :-) szybko poszło :-) no i jesteś szczęściara że Cię nie nacinali dużo szybciej dojdziesz do siebie po porodzie ;-) to ja miałam mocne skurcze od brzucha + od krzyża od północy do 4:45 aż urodziłam :-p A jej nie ma przy Tobie czemu ?

reklama
Blaneczka GRATULACJE Lilka śliczna w sumie szybko Ci poszło Domka ważyła 3340g:) I jak się czujesz jako mama:) Aż mi łyz w oczach stanęły bo sobie przypomniałam jak Domkę rodziłam też ryczałam jak głupia:)

Gosia pomogłaś i szubko urodziła:)

Femme no taka cwaniara że szok:p Heheh ja też się już podniosłam bo wszyscy do pracy poszli ale dobrze bo już nauka do egzaminu mi się śniła;/;/

Do góry