reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej hej:-) Jak ja się cieszę, że ma być od jutra chłodniej, bo tak żal jak trzeba w robocie siedzieć zamiast się opalać:-p

Anetka ja po prostu uważam, że ''cipuszka'' czy ''pipka'' to brzydkie wyrażenia, i nie wiem jak mam na to mówić przy Małej:no: Więc ona na razie mówi na to po prostu pupa.
Blaneczka nie patrz na innych, tym bardziej na jakieś ''co ja to nie jestem'' i daj dzieciątku takie imię, jakie Ci się zawsze podobało:tak: To Twoje dziecko i ma prawo się nazywać jak go nazwiesz. A Paulinka niech sobie nazywa też jak chce. Nawet jak się zdublują imiona to co? A poza tym wątpię mimo wszystko by dała takie jak Ty jeżeli Ty pierwsza urodzisz:tak: To przykre, że czujesz się gorsza. Ja powiem Ci też tak miałam z moją pseudo babcią. Ale to nie powód ciąża czy coś, tylko coś innego. Zawsze byłam gorsza. Dlatego mając już swoją rodzinę urwałam z nią kontakt bo nienawidzę sztuczności. Wolę nie mieć babci niż mieć fałszywą.
Umi mam nadzieję, że coś wskuracie z tym drzewem:tak:
KasiaF hehe z tym ''baaaardzo śmieszne'' mnie rozwaliłaś:-D:-D
Ewi ale ma śliczne oczy Mareczek:tak: A fryzurka fajna, lepiej mu w takich:tak:

Laski nie wiecie czy anty mają wpływ na badania pod kątem ciąży? Bo myślimy z J. odstawić tabletki i żebym porobiła badania pod kątem ciąży. Bo chcemy żebym była na pewno zdrowa. I nie wiem czy właśnie tabletki mają wpływ na wyniki owych badań, żeby potem mi nie wyszły jakieś hocki klocki.

reklama
BLANECZKO wiesz, mi się zdaje że okażesz w ten sposób słabośc, że ona ma nad tobą władze, bo coś sobie wymyśliła to ty od razu ustawiasz się w rządku pod jej rozkaz... I w ten sposób ty ją faworyzujesz... Ona widząc to że ma siłę, że każdy robi to co ona chce, wykorzystuje to, każdy robi i daje jej wszystko i ty właśnie przyłączasz do tej grupy... Sorki że tak prosto z mostu ale tak myślę...

KASIEK ja zdaję sobie sprawę że nie masz siły, szczególnie na to żeby czytac o wymianach FB...

EDIT
VEGAS ja bym odstawiła i przynajmniej jeden cykl odczekała

Vegas w sumie nie wiem moja koleżanka brała chyba 6 lat w sobotę 7 lipca bierze ostatnią i już się nie zabezpieczają:) Mam nadzieje że szybko zaskoczy bo ma tylko jeden jajnik;/ Ale nie wydaje mi się zęby miały jakiś wpływ na stan zdrowia

KasiaF
a daj spokój sama kosiara waży ze 20 kg to tego wszędzie kretowiska i trawa do kolan otargałam się jak nie wiem;/

Jeszcze się zastanowie co do imienia .
Ale wiecie co . Kiedyś w końcu wybuchnę , bo babcia na leki nie ma , a ta pinda ją doi na maksa.
Bardzo kocham babcie ,ale wkurza mnie to .

Blaneczka wierzę, że kochasz babcię, zrobisz jak uważasz. Ja nauczyłam się w życiu, że czasem warto milczeć:happy2: Ja kiedyś byłam młoda, głupia, i na moim ogólnym blogu napisałam co myślę o babci, tak szczerze, z serca. Chodzi to teraz za mną jak smród po gaciach /przysłowiowy/. Potem zmądrzałam, bloga mam na hasło, ale ciągle ktoś wykorzystuje tę moją przeszłość, te moje myśli, które szczere były.. Czasem lepiej się przymknąć, przemilczeć, żyć po swojemu, szczęśliwie.

Blaneczka- Nie kieruj sie tym co ona chce. Jesteś pierwsza i masz prawo nazwać dzidzie jak chcesz. To ona papuguje po tobie nie ty. A to że jest faworyzowana to się może jeszcze zmienić. Wieki ludzie nie żyją i sobie nie da rady jak nie będzie miała kogo ustawiać tak jak ona chce. A ty będziesz miała przewagę z tym nad nią. Wiem jak to jest bo moja babcia faworyzuje moje rodzeństwo przyrodnie bo to jej wnuki kochane z pierwszego małżeństwa mojego taty. Nie przejmuje się tym nie mam już kontaktu z babcią od jakichś 3 lat jeszcze przyjdzie w łachę i tyle.
Tylko że jest jeszcze to że ja dostałam jedyną rzecz od babci po moich narodzinach maskotkę i tyle bo doszła do wniosku że dużo kasy można oszczędzić nie dając mi nic. Mi wystarczyłoby dobre słowo ole nawet na tą jej nie stać.

A tak zmieniając temat .
Co ze studiami ? Odczekać rok i iść , czy może przez ten rok znaleźć jakiś kurs / staż i coś robić?
Jestem po liceum ,więc 0 zawodu i perspektyw na przyszłość bez studiów . Jestem w kropce.
Chcę zapewnić Lilce jak najlepsze warunki życia.

Aha, Dorotar zapomniałam - ja się od lipca tamtego roku opiekuję małą Nicolą. W lipcu skończy 2 lata:-)

Blaneczka z dośw. wiem, że lepiej iść do pracy. Po studiach często ludzie nie mają zagwarantowanej pracy, niestety. A pieniądz w dzisiejszych czasach jest bardzo istotny. Na studia zawsze jest czas.

Blaneczka no to zależy od Ciebie jak się czujesz na siłach bo wiesz teraz jesteś w toku a jak zrobisz sobie przerwę to wiesz ciężko się zdecydować a z drugiej strony na dwóch pierwszych latach dużo zajęć jest i czy dałabyś radę a co byś chciała studiować. Ja zaszłam na 2 roku Dominika urodziła się 4 października rozpoczynając mój 3 rok i wszytko skończyłam dziennie w palnie ale już miałam za sobą trochę

reklama
Ogólnie chciałam iść na politechnikę , na automatykę i robotykę lub elektronikę i komunikację .
Ciężkie studia, więc z dzieckiem chyba odpada. Poza tym wiązałoby się to z przeprowadzką do Poznania .
Sama nie wiem co robić.

Do góry