reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Blaneczka wiem że dasz radę. mimo ze masz dopiero 19 lat jak pisałaś. ja w tym roku kończę 21.
z moim chłopakiem/ojcem dziecka jesteśmy razem prawie rok i troszkę ponad to się znamy.
ciąża to wpadka ale nas zbliżyła. ja też się boje ze może mnie zostawić. obawy moje są znikąd i wiem że on jest zdolny tez do wszystkiego.
pamiętaj musisz być zdeterminowana i walczyć o swoje. Walczyć o szczęście swoje i księżniczki Twojej.
jeśli on jest takim idiotom że Taki jest wobec Ciebie nie zadręczaj się myślą co będzie. jesteś od niego mądrzejsza i silniejsza. jestem tego pewna. Ja o alimentach troszkę wiem może nie dużo ale wiem. Uczę się i pobieram alimenty od mojego ojca i mimo ciąży i tego ze urodzę nie zostaną mi zawieszone alimenty. ile będę w stanie mogę Ci wytłumaczyć o alimentach. jak coś pisz na PW.

Milenaaaa śliczne imię. mi się też podoba ale my już mamy wybrane.
Konstancja lub Filip
we wtorek powinnam wiedzieć już kto tam mieszka w moim brzuszku :D

anetka551 pięknie kolczyki a jaki kolor wybrałaś dla swojej królewny??

reklama
Konstancja on wybrał ja Filip. przypadkiem jakby maleństwo samo mi podsunęło to imię.
ktoś w kolejce do lekarza spytał mnie jakie imię wybraliśmy. i dziewczynki już wiedziałam a chłopca jeszcze nie ale pierwsze imię jakie mi do głowy przyszło to Filip. i zostanie takie.

No malenstwo20 ładniutkie imiona . porodu jeszcze trochę zostało i nie wiem czy mi jeszcze coś do głowy nie wpadnie . Ale od samego początku mam Karolinkę , choć mojemu P podoba sie np Natalka , ale już Chyba mi ustąpił ; PP he

Anetka kosmetyczka powiedziała że jak ładnie się wygoją u każdego to indywidualna sprawa, myślę że poczekam na powrót mamuśki i jeśli nic nie kupi to od razu zamawiam na all czyli za jakieś 3tygodnie no chyba że do tego czasu jeszcze będzie się babrać.

Milena, Maleństwo bardzo ładnie imiona :tak:

Liza heheh Danielek taki łobuziaczek:)

Gosia
to trzymam kciuki&&&&

Milena dla mnie też gorszy był dentysta niż poród:p

Dorotar mam nadzieję że szybko coś znajdziesz:)

Kamcia hehhe no właśnie mi też by bardziej duża trampolina pasowała ale nie mam tyle zbędnej kaski;/ Hehhe to niedługo otworzysz sklep z zabawkami:)

Blaneczka pewnie ustal sobie wszystko sądownie bo on ma jakieś wahania nastrojów i jak mówisz że jest nie obliczalny;/ Hhehe jeszcze trochę i sobie pobiegasz:)

Renata mam nadzieje że uda Ci się coś załatwić:) Może ma jakiś gorszy dzień moja czasami też tak ma że wyje bez powodu;/

Kama cudownie Jula w kolczyczkach wygląda:) Śliczna panienka:)

Anetka już się stęskniłaś za szaleństwami Zuzi??:) Śliczne te kolczyki:)

Milena
mi to tak ooo się podoba ale wiesz jeśli Wam się podoba to śmiało:)

Maleństwo
mi się bardzo Twoje imiona podobają:)

My wczoraj do rodziców przyjechaliśmy Domka zachwycona my poszliśmy do mojej koleżanki na grila panieńsko kawalerskiego chociaż nie idziemy na wesele ale bardzo jej na tym zależało i super się wybawiliśmy wróciliśmy do domu w zabawowych humorach heheh Ja wstałam koło 8 ale z kacem męszyłam się do popołudnia no może nie tyle z kacem ale nie wyspaniem C spał do 13... Dziś mieliśmy wracać ale jednak do jutra zostajemy bo dziś goście u mojej mamy byli zresztą pewnie nie dalibyśmy rady:p

Kama no to szybko, widzę, że wszyscy mogli zmieniać szybciej. Nam radziła zmienić dopiero po 6 miesiącach :-p sama nie wiem dlaczego tak długo..

kasiek szczerze to nie stęskniłam się za jej szaleństwami :-p ona ostatnio jest tak nieznośna, że jak raz w tygodniu jej nie ma to chociaż mogę sobie odpocząć. Naprawdę strasznie niegrzeczna się ostatnio zrobiła, chyba taki wiek, jeszcze gorszy niż bunt 2-latka :sorry2:
Fajnie, że imprezka się udała :tak: no i że jednak dłużej u rodziców posiedzicie.

Milena, Malenstwo20 piekne imiona :) Filip to juz wogole :D

U nas z wyborem imion to ja decydowalam. Powiedzialam do Ł ze on daje nazwisko to ja daje imie. przy pierwszym synku mial byc Kacper, ale pozniej Zmienilam na Filip. fakt po podpowiedziach moich rodziców, mego brata, ktory mial byc chrzestnym, tesciów. Ł pies byl Filip i tesciowa palnela raz zeby Ł syna tak nazwał, bo pies dogorywa. hahaha.. i nazwalismy :) Potem pies strasznie mego syna lubił. nikomu nie dał do wozka podejsc oprocz mnie i ł.
a z oskarem to ł był wrogo nastawiony calą ciąze. On chciał Krzys,Kamil, Stas. Po smierci mego brata Szymon. Ale ja bylam uparta i jak tylko wyszlam ze szpitala, sie nie rozpakowalam tylko poszlam dziecia zapisac zeby nikt mnie nie wyprzedził i jakims Ludwikiem go nie nazwał :D
Pamietam ze od malego wszystkie misie Oskar nazywalam. Wiec syn musiał miec tak na imie :D

A humor oskarowemu sie ciut poprawił. Troszke wyszedł na dwor, tak mnie prosił ze nie umialam odmowic. Od razu inne dziecko.wYGLĄDA JAK MUCHOMOR TAKI WYCETKOWANY NA BIAŁO :) F ma ubaw, ze oskar łaciaty.

Blaneczka.. dasz rade. Ja zaciskam kciuki non stop. Sprawy sądowe i twoj porod to jak swoj bede przezywac :D

Hej. My do 20 ciągle na ogrodzie byliśmy. Ja się opalałam a Mała kąpała się zaraz obok mnie w swoim baseniku, szalała też tradycyjnie na zjeżdżalni i huśtawce. Mnie super opaliło, więc zaraz lepszy humor. A J. dziś, jak i wczoraj, od 18-6 w pracy. A jutro i ja do pracy, ahh
p.gif
Co dobre stanowczo za szybko się kończy!
p.gif

Milenaaa Karolinka całkiem ładne imię:tak:
Maleństwo imię Konstancja kompletnie nie w moim typie, ale Filip super:tak:
Anetka mi się akurat tego typu kolczyki nie podobają jak pokazałaś, ale ogólnie kurcze tak bym chciała Małej przebić uszka już:-) Ale J. się nie zgadza, więc poczekamy na decyzję Martynki:tak: Aż się wierzyć nie chce, że Zuza taka łobuziara ostatnio, a wygląd aniołka:-)
Renata hehe, to Twój mąż nie miał za wiele do powiedzenia odnośnie imion:-D My z J. razem wybieraliśmy. Wpierw były wątpliwości, ale jak już płeć dziecka została potwierdzona to wątpliwości minęły.
Kaamaa ale cudnie Twoja Gwiazda prezentuje się w kolczykach:-) W ogóle cała słodziutka jest:-)

Co do imion to z J. od samego początku chcieliśmy dla córy imię Zosia albo Julcia, a została Martynka:-D
A dla chłopaka mieliśmy wybrane imię Przemuś.
A teraz jak będzie chłopczyk to na pewno będzie Oskar:tak: Jednogłośnie.
A jakby była dziewczynka to nie wiadomo. Nadal strasznie podoba mi się imię Zosieńka, więc bym pewnie o to imię walczyła, ale J. chce drugiego syna, więc nie myśli wcale o dziewczynce:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Anetka - uszy chce przebić jak najszybciej małej . Mi mama dała wybór i przebiłam dopiero w 2 klasie podstawówki i żałowałam, że mama nie przebiła mi jak byłam dzieckiem.

Renata - żebyś tylko skurczy nie miała, haha ;D

Kasiek - a no biegania brakuje najbardziej . Ciekawe jaką będę miała kondycje po ciąży :)

Malenstwo -
​dzięki za wsparcie ;**

Do góry