reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Renata T.:sorry: Ja rozumiem autyzm i te sprawy, choć w sumie nie bardzo jestem w temacie swiata autystycznego dziecka, bo są rózne. Jednak stwierdzenie, że na pedałowanie na rowerze dziecko w wieku 4 lat jest za małe czy cos w ten desen jest dla mnie bzdurą:eek:. Mój młody nauczycł sie pedałować na rowerze stacjonarnym co prawda jak miał 2,5 roku, on jest zdrowy i w ogóle ale w sumie dzieci autystyczne tez nie są jakoś tak strasznie chore, żeby non stop traktowac je jak niemowlaki:sorry:.

reklama
Blaneczka,uwierz, że sama sobie lepiej poradzisz niż z takimi nieodpowiedzialnym typem. Jak będziesz miała chwile to usiądź i sobie pomyśl, czy chciałabyś być z takim fecetem, który po 3 latach zawiódł Cię na całej linii. Poradzisz sobie!!!!!! Bedziesz supermama!!
Agnieszka, współczuje doła.... Może jakaś wielka czekolada? Zawsze ciut poprawia humor.
Umi, współczujez tym przedszkolem ;/. Fakt, mogliby się ogarnac.. Ale co im tam zalezy nie ich dzieci nie ich problem ;/.

Dziękuje za kciuki!!! Dzięki Bogu przeżył operacje, lezy koło mnie teraz... Nie ma oczka :( Strasznie to wyglada wychodzi mu taki sączek jakby z którego będą odprowadzane płyny. Ogólnie baaardzo dobry weterynarz. Zapłaciłam tylko 345 zł (45 musze jeszcze donieść) Będę z nim jeszcze chodzić przez 7 dni co dzień na obcinanie czy usuwanie tego sączka.. I już nie bede za to płacic na szczęście. Jak słyszy mój głos to macha ogonkiem, zmęczony jest po narkozie naweet łebka nie podnosi....

U nas dzisiaj zimno strasznie.

Jeśli chodzi o kolezanki... Zostały mi... dwie.. Jedna w moim wieku, ale zachowuje się jakby 17 lat ale i tak ją lubie;) można się z nią odstresowac, a druga z uczelni na którą naprawde zawsze moge liczyć...

Gosdia a gdzie byłaś u kogo ? na górnym ? :cool2: poza tym Babo jedna - miałyśmy się spotkać :-)

a ja nie mam nastroju do pisania - ale czytam Was bardzo uważnie !

Blaneczko nie bój się! samej nie jest najłatwiej ale często lepiej jak z facetem !

Umi to chyba troszkę leniszek z Kacpra nie?? Ale zobacz ile ja też wyprałam z majtek tych kup... I narzekałam i w końcu Kacprowi wejdzie w nawyk :) No to czekamy razem ale nie dziwię się że się wkurzyłaś;/

Agnieszka
uuu to długo ja ostatnio ambarasu narobiłam to na drugi dzień mnie przyjeli szwagierka też nagle strasznie ją zaczęły jajniki boleć to też na drugi dzień...

Renata T.:sorry: Ja rozumiem autyzm i te sprawy, choć w sumie nie bardzo jestem w temacie swiata autystycznego dziecka, bo są rózne. Jednak stwierdzenie, że na pedałowanie na rowerze dziecko w wieku 4 lat jest za małe czy cos w ten desen jest dla mnie bzdurą:eek:. Mój młody nauczycł sie pedałować na rowerze stacjonarnym co prawda jak miał 2,5 roku, on jest zdrowy i w ogóle ale w sumie dzieci autystyczne tez nie są jakoś tak strasznie chore, żeby non stop traktowac je jak niemowlaki:sorry:.

Umi ja to rozumiem. ja Filipa nigdy nie traktowalam ulgowo bo on chory jest.Z pielucą w dzien rozstał sie nie mając 2 lat. ze smoczkiem w wieku 1,5 roku.Wszystkie inne czynnosci tez musiał umiec wykonywac tak jak dzieci w jego wieku.
Niemiał wyoru.. ma "straszną" matke bo tyle wymaga :D

A i przypomnialo mi sie. niewiem czy ja jestem jakas nie teges.. czy ze mną wszystko ok.. ale malo co z okna nie wypadlam jak zobaczylam ze tą dziewczynke w wozku do spania kołyszą na chodniku. ponad 3 lata.
Jak sobie pomysle ze ja Oskara mam tak bujac.. to ja dziekuje bardzo..

Rox, babo druga wiem! Trzeba kiedyś się umówić ;P. A chodze z nim na Kryniczną, to jest koło Biedronki... hm... tej tak jakby bliżej naszego rynku ;). Bardzo dobry weterynarz. Na górne nie chodze,Ty mówisz tam koło stadionu? Kiedys jeden tak mnie skasował ze podziękowałam...

Hej

Byłam u lekarza z Zuzia ,osłuchowo czysto, gardło, uszy ok. Nie wiadomo z kad ten kaszel a moze to pocztaek jakies choroby . Mamy przyjsc w czwartek na kontrolę. Zapisała inhalacje i syropy. Ciekawe jak ta noc minie

My już po obiadku , zuzia spi a do mnie wpadnie koleżanka na kawkę

Co do podcierania to Zuzia wie ze trzeba i mówi ze papierek ...

Pytam się Zuzi gdzie mieszka a ona W Tcewie
a ile masz lat" - dwa i pokazuje na palcach
a jak masz na imię ? - imię!!!!:-)

Umi nie denerwuj sie tak , pewnie Kacper sie dostanie
Blaneczka moja iostra tez sama wychowuje i daje rade a O. tatuś ani razu nie zadzwonił , nic kompletnie
Agnieszka dasz rade jak Zuzia była mniejsza to tez bywało ciezko

Ostatnia edycja:
Zaraz spotkanie z ex. Chyba mam trochę stresik . Ale dam radę .

Co do smoczka - nie kupuje , podejmę próbę wychowania bez smoczka . Nie wiem czy to dobrze, ale będę próbować ;P

reklama
Do góry