reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

to chyba na prawdę musiało się pozmieniać bo i u mnie tylko raz jak wrócilismy ze szpitala były. Ale to dobrze że tak łażą, wizyta nie zapowiedziana to może i tej patologii wśród dzieci mniej będzie?

Kasiek to ja Ci moją babkę i resztę rodziny J dołożę na święta B.N jak łamaliśmy się opłatkiem oprócz szczęścia i zdrowia to każdy życzył drugiego bobasa :sorry:jeszcze czego nie było ;-) niech sami se robią :-D

reklama
Hej juz po pracy mielismy się zdrzemnąć a potem do Antosia do mojej mamy jechać ale wzieliśmy się za ogarnięcie chałupki i tak zleciało więc zaraz jedziemy do naszego szkraba

Ale dziś piękna pogoda juhu!\
Jeszcze tylko dziś i jutro zabieramy już Antka do domu uf nareszcie!

mirabelka
jakaś chora psychicznie ta twoja teściowa?
Kama pokaż te mebelki ja też z Łodzi co prawda nie planuję zakupu ale tak z ciekawości bym zobaczyła

U nas też środowiskowa nie było i jakoś mi nie tęskno bo nigdy nie wiadomo na jaką małpę się trafi a my to mamy szczęście hihi

Nie wiem czy to w kazdej przychodni jest ale gdy polozna przychodzila mowila ze w ich przychodni wysylaja pielegniarke bo wiedza jakie sa czasy ale u wiekszosci lipcowek byly;-)u mnas byla stara nie czaila zbytnio nazw mlek itp;-)

Witam popołudniowo ::)

Maćko o 16 usnął, zaskoczył mnie bo sam, co się mu jeszcze nigdy nie zdarzyło, podszedł do łóźeczka i powiedział "aaaa" Włożyłam go i zaraz usnął. Wzięlam go dziś na 2 godzinny spacer, mimo, że kropiło. Może się wybrykał i dlatego tak ładnie usnął :) Dziś jest całkowitym przeciwieństwem Maciusia z przed poprzednich 2 dni :) Dzień się prawie skończył, więc mogę już go pochwalić :D

Mirabelka - nie daj się rządzić teściowej, Ty jesteś mamą a ona jeśli jej nie poprosisz nie ma nic do powiedzenia. Ja już staje na głowie by swojej wytłumaczyć by się nie wtrącała, ja do tego mam jeszcze jej matkę, która jest jeszcze bardziej uparta :/

Anula - u nas też pielęgniarka już nie przychodziła, była 3 raz po urodzeniu się Maćka a później miałam do niej tylko dzwonić jakbym miała jakieś pytania. Ale dla mnie to ona nie musiała w ogóle przychodzić. Wszystko co i jak pokazała mi mama a i mam na jednym podwórku teściową i jej matkę :)

Witajcie:)
Miałam wam powiedzieć jak sobie radze. A więc: Jak w sobotę wyszłam ze szpitala to potrzebowałam pomocy mamy przy kąpieli. Jednak jestem młoda i jest to moja pierwsza kochana kruszynka to musiałam się nauczyć. Karmię piersią na każde jej żądanie. Bardzo się bałam jak będzie mi spać w nocy ale przesypia ładnie (gdyby nie to że musi jeść co 3 godziny to by spała całą noc). W dzień jest bardzo grzeczna. Była u mnie raz położna i teraz co jakiś czas będzie przychodzić. Już się nauczyłam ją kąpać sama, ale jeszcze się boją ją przewrócić na brzuszek aby umyć jej plecki, ale z każdym dniem jest coraz lepiej. Od wczoraj miałam parę spraw do załatwiania i musiałam małą zostawić z mamą, co było dla mnie najgorsze bo cały czas myślałam czy Wikunia śpi czy płacze. Tak to wszystko jest w miarę porządku.

Kochane mamy mam do was pytanie jak wam maleństwa przechodziły żółtaczkę??

kasiek88kasiek Oby bo straszne nudy tutaj ; / Ale pogoda chociaż ładna .

mloda_mama Gratulacje .

MIŁEGO DNIA :D

Mama93 Julka przechodziła ją w szpitalu 3 dni się "opalała" pod lampami.

Justyś o takie:
komplet meble ikea mammut Łódź • Ogłoszenia Tablica.pl
ALe jednak zrezygnowałam bo przesyłka wyniesie fortunę i boje się co pod tymi naklejkami będzie się działo...

Właśnie wróciłysmy z podwórka niby tylko 5st ale czuć że wiosna tuż tuż :-) Julka chyba się śniegiem nie nacieszyła bo zawizięcie skakała po nie wielkiej pozostałości po kupie śniegu :-D

Częśc mojej kuchni,w sumie jednej sciany;)Całokształ prezentuje sie super...troche klubowo ale taki był zamiar bo najlepsze imprezy odbywaja sie w kuchni haha.

Ostatnia edycja:
kaamaa100 powiedz mi ile wynosiła jej bilirubina że ją zostawili w szpitalu??
Gdy wychodziłam z małą ze szpitala miała 8,6 a wczoraj miała 12,46 a norma jest do 12 i mi stwierdzili że dziecko ma być w domu. Trochę się martwie bo jest w 6 dobie:)

reklama
Do góry