reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witojcie kobiety !

Wybaczcie ale cały weekend mnie nie było - siedze w pracy i nie mam szans nadrobić nawet :-(

pozdrawiam Was serdecznie !
Chorym zdrowia życzę, smutnym uśmiechu!
Rodzącym małych boleści( a właśnie ktoś tu dziecka oczekuje
:zawstydzona/y::zawstydzona/y:), matkom karmiącym więcej mleczka w cyckach :-D

Sto_lat..jpg
WSZYSTKIM JUBILATOM STO LAT !!!!

słuchajcie która piecze snickersa ? proszę proszę o przepis :sorry2::sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie.
Ja dziś u gina byłam, dziś równe 6 tygodni mineło. Dostałam tabletki anty Azalia dla karmiących, muszę się zastanowić jaką godzinę wybrać do brania ich by przy dwójce dzieci nie zapomnieć. A po południu z dziećmi do lekarza. Amela chrycha jak nie wiem w weekend z gorączką walczyliśmy a malutkiego na szczepienie zabieram-ojć będzie płacz.

ROX poproszę mamę i jak mi znajdzie przepis to Ci napiszę.

Hej dziewczyny dzieki za pamiec... Sorrka ale nie mialam kiedy wpasc ze by napisac...;/
Miki oki, na szczescie wymioty ustaly juz w sobote, w niedziele zaczol pokaslywac i wieczorem katar sie pojawil ;/

Malwinka wszytskiego najlepszego dla córy, sorry ze spóźnione...

Kurde spadam, kumpela ma wpasc, zupelnie zapomnialam ;/

Maliwna ech.... my też siedzimy w domu :-(

Rox ma-ta ;-)

[h=1]Snickers[/h]

Składniki:

• Ciasto:
  • 0,5 kg mąki
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki sody
  • 2 łyżki miodu prawdziwego
  • 20 dkg margaryny (roztopić)
  • 2 łyżki mleka
  • Masa orzechowa:
  • 0,5 kostki masła
  • 4 łyżki miodu
  • 30 dkg orzechów
  • Masa budyniowa:
  • 2 Budynie o smaku śmietankowym
  • 0,5 l mleka
  • 2 żółtka
  • 1 masło
  • 1 Cukier wanilinowy
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 kieliszek rumu lub wódki

Ciasto:
W mleku rozpuścić miód i sodę, resztę składników wymieszać, wyrobić ciasto i podzielić na 2 części. Obie części wyłożyć na blaszkę, na jedną nałożyć masę orzechową (nakładać ciepłą masę). Oba placki piec do zarumienienia, około 20 min.

Masa orzechowa:
Orzechy pokroić i wszystkie składniki prażyć na małym ogniu 5 - 10 min. Masa budyniowa: Ugotować budyń (wymieszany z żółtkami) na 0,5 litrze mleka, budyń ma być gęsty. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodawać po łyżce przestudzonego budyniu, na koniec dodać alkohol.
Tak przygotowaną masą przełożyć upieczone placki.

My zaliczyliśmy dzisiaj doktórkę, od czwartku waliczyłysmy w domu ale wczoraj już było coraz gorzej, Julka zaczęła się własną wydzieliną podduszać... Mamy dawać zawyżoną dawkę pulneo, mam nadzieję że szybko pomoże.
Imprezę urodzinową przeżyliśmy, prezenty extra teraz tylko szybko wyzdrowieć i będzie cudnie!

KAMA to zdrówka dla Julki i fajnie ze prezenty sie podobają--------------------------------------LIZA to dobrze ze z małym dobrze_-------------------------------------------------WAMPI urodzinki były skromne ze względu na chorobe Zuzi, były tylko moje siostry , jak wyzdrowieje to w nastepną sobote robimy wiekszą imprezkę dla dziadków i chrzesnych, -----------------------------------------DOROTAR zdrówka dla córeczki i zeby szczepienie było ok u małego

Malwina 100 LAT dla Zuzi!!!!!

Przeżyłam uczelnie a teraz piszę z łóżka ledwo gadam łeb mnie boli Dominika szaleje:) Na C się zezłościłam bo tak nią szarpną że aż ja się popłakałam a ona się przez ten weekend stęskniła i jak on coś chciał to ona tego nie robiła...
A teraz przyszedł i stwierdził że mi lepiej bo już na forum siedzę;/

A i tak na uczelni z metod chyba dobrze bo napisałam 6,5 pytania na 8;/ z neegocjacji w handlu 4:D i z ruskiego 3,5 wydukałam:p

Sorry że tak ogółnikowo ale na prawdę kiepsko się czuję a w sobotę egzamin to mega i podobno mało kto zalicza...

ROX przepis:
SNICERS:
3 szkl mąki
20dkg masła+3 łyżki cukru pudru
2 łyżki sody
3 jajka
2 łyżki miodu
Zagnieść z tych składników ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę i upiec. Drugą część wyłożyć karmelem i też upiec.

KARMEL:
Masło
20dkg rodzynków
20dkg orzechów
2 łyżki miodu
2 łyżki cukru pudru
Masło, miód i cukier rozgrzać na wolny ogniu i dodać bakalię.

MASA:
1/2 litra mleka
1 1/2 budyniu śmietankowego bądź waniliowego
Mleko i budyń ugotować
Masło
1/2 szkl cukru
Masło utrzeć z cukrem i dodawać po woli wystudzony budyń, ciągle mieszając.

PRZEKŁADANIE:
Placek z karmelem, masa, placek. Na wierzch ciasta można zrobić polewę.

laski dziękuje jesteście kochane ;-D

ja pierwszy raz będę piekła snickersa ... nadal nei mam pomysłu na tort ! który z resztą też będę piekła pierwszy raz !!!!

reklama
Do góry