reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam

U nas chorobowo tzn Kaja.Niby było juz ok ale charczała,wczoraj pojechałąm do przychodni no i okazało sie ze zapalenie oskrzeli i antybiotyk.Słysze anty to mnie trzesie,swego czasu dostawała co miesiąc -dwa.Mało tego nie chciała nigdzy przykjmowac,od razu miala odruch wymiotny,wiec sie załamałam.No ale pani doktor zapisała truskawkowy Ceclor(czy jakos tak),pierwszy raz mamy,i Kaja połyka bez najmniejszego skrzywienia;)Oby pomogło,bo wczoraj zaczeła nam sie dusic ze az sina sie zrobiła i zwymiotowała,wymiotowała jeszcze w nocy,wszystko zarzygała;((

Witam nowe mamusie;)

Co do przeklinania ,to ja przeklinam duzo,bardzo duzo,ale Tymek powtórzył tylko raz dwa lata temu,i jak powtórzył to sie popłakał bo sie przestraszył;)Od tej pory nie zdarzyło mu sie.Kai sie zdarzyło raz powiedziec "kulwa"haha ale tez na razie cisza;)

Całą nioc nie spałam ,a od rana sprzatanie,czysczenie tapicerki,gotowanie bigosu i zakupy.Na dodatek słomiana wdowa ze mnie do piatku;/

reklama
Ja własnie wróciłam z wypadnego, gin zmienił date na właściwą, jutro na poczte:dry:
Dał mi jakaś ulotkę, że niby ten syrop mam brać na przeziębienie "*spam*" brała któraś z was?
Biorę się za sprzatanie bo nie mam patrzenia... Jeszcze pranie rozwiesić.... Co do przeklinania, jak miałayśmy Tośkę to
Ali się wyrywało "Ty czarna kulwo"... Ale to moja wina bo jak byłam zła ze mi coś zniszczyła to się na nią darłam...Na psa oczywiście:-D

Hej
biggrin.gif
Ja dziś byłam w pracy do 16, ale ważne, że już w domciu z moją Trzpiotką
biggrin.gif
Malutka ogląda ukochane Stacyjkowo, ale zaraz będziemy się bawić
biggrin.gif
I na tym do wieczora nam minie czas, zajmę się też praniem bo niby na bieżąco się pierze a jakoś nie ubywa
sorry2.gif
Chcę sobie też pomalować pazurki w stopach, ale to mogę jak Mała pójdzie spać
biggrin.gif
A o 22 zacznę robić kiteczki co by J. mógł sobie jutro zjeść na obiad jak będę w pracy
biggrin.gif

Wampi
zdrówka dla Ciebie i Gabi. Kurcze, ale mi smaka narobiłaś tym KFC!
Patrycja zdrówka dla Kubusia;*
Snoopy zdrowiej;*
Sali zdrówka dla córeczki;* A Twój synek do 1 klasy chodzi?
Kasiek mam nadzieję, że humorek szybko Ci się poprawi;* Tak to już bywa jak się mieszka z rodzicami czy teściami..
KasiaF współczuję problemu z Kacprem.. Mam nadzieję, że ignorowanie przekleństw da szybko dobre skutki. Toś zabiegana widzę.
ViKamcia czekam na relacje:)
Liza ''pokurczyło Cię'' haha:-D Ja mówiłam często pogięło cię, ale wersja Hani lepsza, pewnie wykorzystam nieraz jak mnie J. wnerwi:-D Avek fajny:-) Choć wolę Ciebie oglądać niż namalowaną babkę:-p
Mazia nastawienie pozytywne to połowa sukcesu, coś o tym wiem:-)
Dorota o to malusiego synusia masz, ale fajnie:-) daje Ci popalić? Widzę po suwaczku, że Amelka to prześliczna dziewczynka:-)

Vegas bardzo mu sie podoba;)Teraz ubolewa ze jest chory i nie może chodzic.Nie ma problemów z nauką,wręcz przeciwnie...chetnie sie uczy,czytał jak miał 5 lat ,a teraz takie zadania z maty rozwiazuje ze w szoku jestem hehe.Na długiej przerwie zamiast wariowac to chodzi do biblioteki;)

Nigdy go niczego nie uczyłam ,wszystkiego nauczył sie sam albo w przedszkolu.Samouk jednym słowem ;)
Nie rozumiem rodziców którzy zapisuja dzieci na 5 dodatkowych zajec polekcyjnych,chyba chca tym zaspokoic swoje niespełnione marzenia i ambicje;/a te dzieci nie mają nic z dnia tylko nauka i bycie poza domem;/;/

Wampi będę się do Ciebie zgłaszała z problemami wiekowymi;-) bo ja dopiero raczkuję w matkowaniu tak dużemu chłopy;-) póki co mam z nim układ kumpelski, ale że przylepa jestem to go męczę i przytulam jak Ale, zmienił się przez to i otworzył, nawet M zauważył:-)

Snoopy to fajny ten Twój Gracjan. Brat dziewczynki, której niańkuję, też ma 9 lat, ale mam odmienne o nim zdanie. Wkurza mnie niesamowicie.. aż wstyd pisać, że mam takie zdanie o jakimś dziecku:-p
Sali to fajnie jak sam tak chce się uczyć:-) Też nie wyobrażam sobie by moje dziecko chodziło na 5 dodatkowych zajęć bo pewnie bym dziecka na oczy nie widziała za dnia:sorry2: A to dziecko nie miałoby nawet czasu na zabawę. Niech korzysta z dzieciństwa jak może, chyba, że samo będzie chciało na coś chodzić to nie ma problemu.

reklama
Gosia zaginęłaś w czasoprzestrzeni??

Liza ale rodzisz i dostajesz kruszynkę na ręce i wszystko odchodzi i momentalnie zapominasz a dentysta to wiesz co Cie czeka:p Dobry Mikus rozkręca się:)

Snoopy
Liza ma specjalny motorek w tyłeczku:p:p

KasiaF jak sobie tak myślę o firankach i przeraża mnie w biurze teścia ale chyba zmuszę się żeby nie było że nic nie robię;/

Anula a gdzie Ty się podziewałaś?

Dorotar witaj świeżo upieczona mamusiu:) To jesteś mamusią z najmłodszą pociechą pisz w miarę możliwości:)

Gosdia
Ty podstępna kobieto dziecko do dziadków żeby im brudziło hahaha też czasami chciałabym ją tak wysłać:) Nie martw się mnie też czasami tnie z nóg:p

Kamcia witaj jak pobyt w PL?? Jak dziewczynki podobało im się??

Sali zdrówka dla małej:)

Wampi zdrówka dla Gabi:) Znam ten ból nie raz walnęłam się w mały palec;/

Vegas oj nie wiem nie wiem jak przestanie fisiować to może... Jakby to moja mama to krótko bym coś powiedziała a tak to wiesz....

Na szczęście Domi już śpi drugi dzień z rzędu nie położyłam jej spać w ciągu dnia chcę sprawdzić czy mniej pije w nocy bo wczoraj poszła o 20 przebudziła się o 4 łyka zrobiła i spałą do 8:)
A Wasze dzieci do kiedy spały w dzień oczywiście pytam się tych które mają dzieci starsze niż moja gwiazda:)

Do góry