reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Polna bedzie dpobrze - nie ma wyboru -MUSI BYĆ:-) a co do tej rurki to slyszlama, ze daja cos na znieczulenie gardla zeby tak tego nie czuc..:tak:ja na szczescie nie mialam takiego badania.. ale dasz rade..

Anula tak mialam miec staz w tym przedszkolu:-)bo dla terapeuty nie ma miejsc w rzadnych WTZ-tach.. chcieli mi dac DPS ale ja podziekowalam - dla mnie to byla najgorsza praktyka.. wiec przyzeklam sobie, ze nie bede pracowala nigdy w taki miejscu.. jak dla mnie to byla to straszna odpowiedzialnosc:-(ludzie schorowani - a szkoda slow..
z jednej strony mam nadzieje, ze dostane ten staz a z drugiej go nie chce.. bo jak moj Adam wroci to nie bedziemy mieli dla siebie tyle czasu ale bedziemy mieli 500 zl w kieszeni.. no zobaczymy, co pani dyrektor powie w pn:tak: postawialm swoje warunki a mimo to chce ze mna porozmawiac wiec nie wszytsko stracone pewnie..

Mikusa a szczepisz skojarzeniowa?? kurcze strasznie duzo pieniazkow.. ja na poczatku tez chcialam ale jak sie dowiedzialam, ze to przy kazdym szczepieniu tyle kasy to szczpeilam Lenke z NFZ i jest super.. nigdy nic jej nie dolegalo..a zazwyczaj byla kluta tylko jeden raz..

Ewi to moja dzis strasznie plakala - zreszta zawsze tak jest..
a czemu hibem nie szczepili?? pewnie nie mieli.. my tez tak mielismyw przychodni.. Lena szczepionki na Hibb miala teraz a miala je miec na samym poczatku.. :no:ta nasza sluzba zdrowia..

Edit: skleroza nie boli.. Mamamartynki my mamy juz takie cos na watku zamknietym - ale widze, ze wiekszosc dziewczyn ma w profilu swojeg gg:-)

Narazie nie bedziesz miala dostepu do niego.. jak sama nazwa wskazuje watek zamkniety jest zamkniety dla niewtajemniczonych mlodych mama..w miare uplywu czasu i udzialania sie otrzymasz na pewno do niego dostep:-)

Netgirl gratuluje awansu :-) teraz to Per Netgirl:-D:-D:-D tylko zebys nie zniknela nam.. Ania dostala awans i potem coraz mniej czasu miala dla nas:-)(wiem wiem praca:-p tak sie tylko smieje)
a walsnie pisalas do Koszmarka??

Wrocilam od lekarza... wczoraj juz dostalam masc do smarowania po tym urzadleniu (fenistil) ale jednak nadal dzis bylo spuchniete i coraz bardziej czerwone... a jak to ja panikara wole dmuchac na zimne...lekarz wzial mnie pod lupe i wyciagnal jeszcze rzadlo osy...i kazal sparowac tym gelem dalej... wiec bedzie chyba dobrze...

Mi się ten hibb z hippem kojarzy przez te podobieństwo. Jusynka nie dostała tej szczepionki, bo jak już mówiłam lerzała kilka razy w szpitalu i ta 2 szczepionka hibbem się opóżniała, a odstęp między 2 a ostatnią nie powinien być krótszy niż rok i tak wyszło.Już myśleliśmy że na razie będziemy mieć spokój z tymi szczepionkami, no ale się myliłam, a teraz na 2 września z Mareczkiem na szczepionkę jedzxiemy.
Jest taka przypadłość u nas w ośrodku zdrowia, że wszyscy, któży byli szczepieni u nas jako małe dzieci do tej pory boją się zastrzyków, a ci, którzy byli szczepieni gdzie indziej to strachu nie mają. Ja na szczęście nie byłąm tu szczepiona i teraz nie boje sie strzykawki.JA cały czas się z męża śmieję, że boi się nawet jak go w tyłeksię uszczypnie. Kiedyś podobno jak był małyto lekarza pogryzł i że do tej pory blizna jest.
Jak myślicie? Kiedy ja będę mogła zaglądać do zamkniętych??? Tak z ciekawości pytam...

Ostatnia edycja:
dziewczyny co zrobic jak kogos ugryzie osa? czy mozna jakos zlagodzic swedzenie albo cos? bo wlasnie moja roczna siostrzenice ugryzla i nie wiem co zrobic, a ona tak strasznie placze i sie drapie?

NETGIRL - gratuluje awansu :-) ... a z tym dzieckiem to masakra ... :/ ja w wiadomościach ostatnio widziałam też takie maleństwo w 22 tygodniu się urodziła i dała radę :-) nie pamiętam ile ważyła no ale można się domyślić !( moja w 22 tygodniu miała 540gram ) i jest najmniejszym dzieckiem w Polsce które przeżyło :-) a co do tych 7raczków to też słyszałam ... ja nie wiem co bym zrobiła ! masakra tyle dzieci ! jeszcze 3 już miała :-p więc teraz 10 dzieci w domu ! :-p

BASIA - ja też już się próbuje od nie wiem ilu dowiedzieć co z Koszmarkiem i nikt mi nie udziela odpowiedzi ... :/

MADZIA - no to dobrze że już Ci wszystko wyciągnęli teraz już powinno być wszystko ok :-)

reklama
EWI - właśnie dzisiaj już rozmawiałyśmy na ten temat :-) i chcemy Cię wtajemniczyć tylko jakieś formalności zostały ale to NETGIRL się tym zajmuje :-)

OLENKA - ja znalazłam coś takiego " w miejscu użądlenia może wystąpić bolesny obrzęk, czasami dość znaczny, dlatego po usunięciu żądła najlepiej wykonać okład, np. z Altacetu lub posmarować żelem Fenistil, korzystnie neutralizuje skutki użądlenia również cebula. Doustnie podać do wypicia wapno. W przypadku dłużej utrzymującego się obrzęku skontaktować się z lekarzem " :-)

Do góry