reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kasiaF jesli nie są małżeństwem, a dziewczyna jest niepełnoletnia to rodzice dziewczyny są pełnoprawnyi opiekunami i tylko jesli oni się zgodzą dopiero wtedy moze być wpisany ojciec w papiery i on wtedy stanie sie prawnym opiekunem.

edit oczywiscie rodzice dziewczyny, bedą reprezentowac niepełnoletnią matkę:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
hej hej heloł :-D
dzisiaj byłam pierwszy dzien na praktyce od 8miesięcy ;-):-) .
Dwa dni w tygodniu po 5h ;-):-) nie jest tak źle :-)

przepraszam ze tak tylko o Sobie ale jestem głodna jak wilk ;-):-)
Nad robię wieczorkiem :-)

patrycja , gosia , liza , umi , mloda93 , anula , fifusek , kasiek , Burzowata , Gosdia , rox , koniczynka , out , Malwina i reszta wspanialych WIELKI BUZIAK ; *

Herbata dosc cięzki mialas porod ale gratuluje wytrwałości M przy Tobie :) i dla ciebie gratulacje ze tak to wytrzymałas i oczywiscie buzioliki dla córeczki :)

KasiaF87 jezeli chłopak jest pełnoletni to on bedzie pełnoprawym opiekunem mialam taka sama sytuacje i w usc bedziee wpisany jako ojciec i tak samo dziecko moze miec jego nazwisko...

dovbra spadam wpadne pozniej bo młody meczy zebym baje mu właczyła

Ostatnia edycja:
Anula, spirale moja bratowa ma i nie narzeka:) jest zadowolona.
Herbata, miałam aż ciarki na plecach jak czytałam. Ja wyskoczyłabym przez to okno!! Dzielna musisz byc!!
Siwa, a to jest legalne? Żeby tak pracowników zostawić bez środków do życia? Bo nie jestem tak do końca pewna. Umi ma racje mogą w styczniu ogłosić upadłość i jak pieniędzy nie było tak nie będzie.
Gosia, współczuje z kolega.. Mam nadzieję, że się znajdzie.
Burzowata, gratuluje. A matura to nie takim diabeł straszny jak go malują dasz rade ;)
Mariolcia, później będzie lepiej.Te początki są najgorsze.

No a u nas bez zmian:) Tyle, że Zosia przestała mi kasłać. Zadzownilam do przychodni a pielegniarka mowi ze jest tyle dzieci ze jak juz to dopiero na po popludnie. To sobie pomyslalam, że skoro nie kaszle to nie pojdziemy, po co ma sie czym innym zarazic. Katar też już przechodzi. Wziełam ją dzisiaj na spacer (pierwszy od tygodnia) wróciłyśmy i troche pokaszlała. Szlag może człowieka trafić! ;/ Cały dzień spokoj a tu nagle.
a chciałam się was zapytać, czy to możliwe żeby kasłała po tych kropelkach Olbas? Nie Kropiłam jej nimi dzisiaj ubranek i cały dzien był spokoj nie licząc tego po spacerze.
Lecę popisać troche pracy bo mam tygodniowy zastój ;P:)

Ostatnia edycja:
Umi spał ze mną na łózku bo mu glupie trojki wychodza i wyjsc niemogą ;/ jeczał i marudzil ale spal do rana ;] cos mnie sie zdaje ze reszta trójek pojdzie jedna po drugiej bo najpierw wyszla jedna gorna, jedna dolna jest pod dziaslem, gorna tez pod dziasłem, a trzecia zbiera sie ;P

Kasia F no dziewczyny dobrze napisały :tak: u mnie tego problemu nie bylo bo rodzilam majac juz 18 lat i bedac zoną :-) my mielismy za to sprawe w sadzie bo slub byl miesiac przed moja osiemnastka :tak:
a z tymi chrzcinamy to padaka.... ale bywa ;]

Herbata szacun i podziwn dla Ciebie!!! teraz juz wiem czemu czekalas az wszystkie dziewczyny urodza z twojego miesiaca....

gosdia kasłała bo byla na dworku, dotlenila sie :-) u mnie jak dzieciaki chorowaly wczesniej, nie wychodzily na dwór tydzien i potem wyszłam na 30min i jak wrócilysmy kasłały, ale wyzdrowiały calkiem:-) :tak: z noska jej moze tez poleciec pozniej, poobserwuj i jak bedzie kasłała jutro tez tylko po dworku to oki, ajesli kaszel wróci calkiem to odweidz pediatre:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja nie dźwigałam mebli tylko myłam i układałam w nich. Jak było coś lekkiego to razem z Pawłem to przesuwaliśmy, więc nie ma o co się martwić. Gdyby Paweł zobaczył że ja dźwigam chyba od razu by mnie zabił, nawet zakupów nie mogę nosić:( Teraz czas na sprzątanie odezwę się wieczorkiem bo mam parę pytań do was:):)

No właśnie z tą pracą tak jest... My mamy propozycje, wynieśc sie pod Poznań, tam prace kuzyn mój by nam załatwił... Mieszkanie tu i tak wynajmujemy więc co za różnica gdzie... Moi rodzice pojechaliby z nami żeby przy małym po móc żeby na zmiany z nim byc, no i wynajem taniej by wyszedł... Ale M się boi, że tu zrezygnujemy z pracy przeniesiemy się a tam po okresie próbnym powiedzą nam dowidzenia...Chlera nie wiem co robic, jak go namówic... On by się zdecydował gdybym ja z małym poszła tam, umowe próbną bym przeszła i dostała normalna to wtedy on by zrezygnował tu i przeniósłby się do nas... Ale cholera przecież umowa na stałe nie daje pewności stałej pracy! też mogą zwolnic z tym że z miesięcznym wyprzedzeniem...Ja mu wyliczyłam że tam byśmy w ciągu 7mieś z długów wyszli, moglibyśmy się zacząc starac o kredyt na mieszkanie, a potem o rodzeństwo... czyli Kacper mając ok 5lat mógłby miec rodzrństwo... Ale najpierw trzeba by było na 7mies sie tam przeniesc..
Aha i sie nie chwaliłam mój synek rozpoznaje już literki: B,M,K,T,S,L,W,Z... Moja mama go nauczyła w jakieś 4godzinki... No masakra jak z pracy przyjechałam z pracy a on mi t pkazzuje... ostatnio mu przeczytałam dwa razy wierszyk "pan kotek był chry..." a on już sie 4linijek nauczył na pamięc ;) A jak się ostatni pani dyrektor go nachwaliła w przedszkolu że wszystkie je rozśmiesza. Np na leżakowaniu siada bok pani i mówi do dzieci że dzisiaj to on ich będzie pilnował... No i że grzeczny bardz jest :sorry2::-p dobrze że chciaż tam... to się nachwaliłam ;)

UMI, SIWA a jesli rodzice dziewczyny nie zgodzą sie na to aby chłopak dał swoje nazwisko? mają prawo? jeśli się zgadzają by go jako ojca wpisac?
ANULA kiedys, baaaardzo dawno był tu poruszany temat spirali, i wtedy tak się naczytałam że stwierdziłam że nigdy w życiu
GOSIDA dziecko jak ma katar to kaszla bo z noska ścieka i podrażnia gardełko... Poza tym po spacerze nosek i gardło przestawiają się np do suchszego powietrza w mieszkaniu... Rano może ci mocniej kichac bo po nocy nosek się oczyszcza.... Myi kiedyś lekarka powiedziała żebym nigdy nie przychdziła w poniedziałki bo wtedy najwięcej ludzi jest=najwiecej zarazków, i tak zawsze np jak jest chory i każe przyjśc na kontrole na początku tyg to zawsze powtarza "ale nie w poniedziałek" (bo każdy jak w piątek, albo sobote czy niedziele cos załapie to w pon do lekarza leci

Eh za godzine lece małego do wyrka położyc no może za półtora b też już padam... Dzisiaj na obiad zastrajkowałam i pizze zamówiliśmy (taz się troche odchamic trzeba) mały mówi do mnie "Ja chcem pizze ale nie chce jesc":baffled:.

MŁODA93... To ja pamiętam jak na początku lutego 2008 kupiliśmy meble (kuchnia i sypialnia) i wnosiliśmy to na 2 piętro sami... Materac wielki, szafa w dechach b w dechach ale wielkich i ciężkich pakach, i się sobie dziwiłam że się tak szybko męcze... 2tyg później okazało się że jestm w 8tyg ciąży ;p

Ostatnia edycja:
Herbata wow i szacun dla Ciebie!!!!!!! śmiałam się i płakałam:) Tak to opisałaś hahah ale barwa dla Ciebie:)

KasiaF umi ma racje jeśli dziewczyna jest niepełnoletnia o wszyskim decydują rodzice... Eh ciężaka sytuacja więc ja mu się nie dziwię że się boi ale kto nie ryzykuje to nie żyje a dlaeko jest od Ciebie do Poznania??

Anula a ja w czerwcu i też mi sie podoba

Umi niby racja że dla mnie to wygodniej ale ja i moje rodzeństwo mieliśmy w lecie i zawsze urodziny miałyśmy na świeżym powietrzu koleżanki do nas przychodziły i torty były pyszne bo ze świeżymi owocami:p A i 18stka w lecie:D:D Głupi jestem nie??

Gosdia to się masz mam nadzieje że jej przejdzie;)

Wampi no to tak się trafiło ja tam z moją 2 lata młodszą bardzo się dogaduję może mniej w okresie dojrzewanie bo mnie wkur... a teraz i w dzieciństwie bardzo a znowu z tą 7 lat młodszą nie mam kontaktu

Kasiek jesli chodzi o nazwisko to decydują rodzice dziewczyny, działa to tak jak w przypadku gdy idzie niezamężna para do urzędu i facet uznaje dziecko. Do matki nalezy decyzja czy, będzie miało nazwisko ojca czy jej. Oczywiscie niepełnoletnia dziewczyna moze powiedziec rodzicom, że chce aby dziecko nosiło nazwisko chłopaka jesli ma normalnych rodziców to nie powinno byc problemu. Wszystko zalezy od tego jak sie do tego ustawi maka dziecka i jej rodzice.
Liza ząbki.... to wszystko wyjasnia:sorry2:
kasiek mnie tam sie podoba ze mialam urodziny na poczatku roku:-D ja np na urodziny czekam miesiac a moja kolezanka 12:-pliczac od stycznia:-D
młoda jakie to praktyki?

reklama
KasiaF, a Wy daleko macie do Poznania? W sumie fajnie wyjść z długów... I fajnie, ze rodzice chcą wam pomóc..Ja też pewnie bym się wahała... Musicie sobie to poważnie przemyslec.
Kasiek, jak tam z teściową? Dzisiaj lepiej? I jak tam dzisaj C?

I dziękuje Wam wszystkim za dobre rady :) i Przepraszam, że tak panikuje no ale moje pierwsze bobo, pierwszy katar i się stresuje :p:p Idę do mojej Niuni bo już się wspina po łóżku :-)

Do góry