reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam Was drogie:):) Nie pisałam przez weekend bo kupiłam meble i musiałam z moim P. ustawić je. Masakra jestem tak zmęczona że nie mam sił na nic.
Jeszcze parę rzeczy zostało do pochowania ale to dopiero jutro. Teraz kolacja i zmykam spać. A co u was słychać.
Karolina Witaj u nas. Ja jestem przyszłą mamą bo termin mam na 27 luty a jestem o parę lat starsza od ciebie. Opowiedz nam coś więcej o sobie:):)

reklama
Lolkak, sól morską mam Sterimal:) jakoś idzie jej to czyszczenie. A własnie chyba musze kupić taki aspirator do smarek.
Kasiek, wspólczuje z teściową. Mnie dzisiaj trochę moja mama wkurzyła ale już mi przeszło:) Dobrze, że z C. lepIEJ.

U ans z chrzcinami jest tak, że ojciec powinien kupić gromnicę a matka szatkę, ręsztę robią rodzice dziecka. Tylok, że jak my chrzciliśmy Zosie to sami to kupowaliśmy. No i ogólnie Zosia dostała dwie pary kolczyków złotych (nie wiem kiedy je ubierze) i kase;). No a jak Damian zostawał chrzestnym u mojej bratanicy kupiliśmy złoty łancuszek z medalikiem w prezencie.
Ide jutro z nią do lekarza po jakiś konkretny lek bo katar nie przechodzi i do tego kaszle mocniej ;/
Coś ten cudowny Cebion nie pomógł ... ;/Dobrze, że chociaż temperatury nie ma. Mogła od razu dać porządny lek to nie byłoby tego kaszlu. Ach szkoda gadać wszyscy chodzą zasmarkani i kaszla. Nienawidzę jesieni;/.

kasiek ja bym wolala miec wczesniej druga dzidzie zeby nie bylo duzej roznicy wieku,ale nie chce martwic sie o pieniadze czy mieszkanie tak jak teraz:no: nie lubie i to bardzo,zle mi sie kojarza,obiecalam sobie,ze jak tylko bedziemy juz na swoim to pierwsze swieta w nowym mieszkaniu spedzimy sami,zeby Adas mial fajnie wspomnienia.Zdrowia dla meza;-) a tesciowa olej !

Zdziwilyscie mnie z tym ze chrzestni placa za chrzest czy swiece itp,nigdy o czyms takim nie slyszalam:szok:

Dzisiaj na spacerku bylismy z Adasiem,a teraz maly spi tylko sie budzi co chwile:baffled:
Ja zrobilam kolacje,a teraz M chce komputer wiec mykam to sie poucze albo skoncze lekture:confused2:

Milego wieczoru:-D buziaki dla Was=*

Witam u nas jak zawsze pobudka 1 i 4 na mleczko i spanie. Od 7 nie spimy ale maly juz pada:-Dja mieszkanie ogrnelam, czas cos zjesc;-)
Burzowata u nas jest taka tradycja ze chrzesny oplaca chrzest, kupuje swiece i pamiatke a chcrzesna biala szate i ubranko;-)
Kasiek no tak juz musialabys byc w ciaze ja zasz;am w pazdzierniku i rodzilam na poczatku lipca;-)drugie dzieko tez letnie bym chciala, od razu bez problemu na spacer sie idzie, akurat na zime podchowane;-)

Helloł

Kasiek dobrze że z C już lepiej :tak: a co do zabawki to ja bym ją wyrzuciła/schowała i nie byłoby konfliktu.

Burzowata u Nas od dawna jest taka tradycja, nikt oczywiście chrzestnych nie zmusza, wiadomo jak mało pieniędzy to rodzice przejmują koszty, u Nas się uparli i na naszej głowie były tylko koszty przyjęcia :tak:

A co do wody morskiej to próbowałam kilku rodzai i dla mnie najlepszy był marimer ;-)

Dzisiaj pogoda się skiepściła całkiem, pochmurno i mżawi a na d ranem lało :no: przynajmniej jest ciepło, ale co z tego jak wyjść nie można :dry: chyba już wolę śnieg i mróz.

Witam.

kasiek dobrze ze z C juz lepiej. :tak:

U mnie mroźno, troszkie mgiełki, ide w piecu napalisc bo dojsc do niego nie moge;P
Obiad mam, dom sprzatniety , wczoraj nic sie nie nabrudzilo... przeziebienie mnie bierze ale polopiryna pomaga... jak narazie;/ ale jak rzestaje brac wsio wraca :|
Hania do szkoly pojdzie pewnie w srode, bo juz nawet nie kaszle chyba, malo jak juz... zobaczymy....
I święta za miesiąc... :baffled:

witam sie po weekendzie...
Liza mam nadzieje że szybko sie tego pozbęda ze szkoły....
Kasiek dobrze że z C lepiej ale leki na dłuższą mete nie zdają egzaminu :(
LIza dobrze że Ci dzieci zdrowieja,,, ale za to Ciebie bierze :///

U mnie Mariusz śpi a reszta patrzy na bajki to mam chwile....pranie robie bo mi sie uzbierało :///

witam

A my wczoraj cały dzien w domku siedzielismy w pizamkach:)

I musze dobie dzisiaj zapisac date , bo Zuzia ani razu nie wstała w nocy i spała od 21 do 8 !!!!!

Teraz sprzatam bo przez weekend bałagan sie zrobił a Zuzia wcina jogurta

Liza dobrze ze z dzieciakami coraz lepiej a dla Ciebie zdrówka

Kasiek to dobrze ze z C lepiej

Kama u nas juz wczoraj była taka brzydka pogoda a jak tam Julka???

A ja ze wczoraj cały dzien bylismy w domu nie zakładałam Zuzi pamersa i za kazdym razem mówiła ze chce siusiu i robiła a raz to nawet poszła sama na wc i sama usiadła tak sie usmiałam ze szok

ja po weekendowej przerwie postaram sie nadrobic jak najwiecej :biggrin2:

kasiek88kasiek
no to super ze z C juz lepiej a słuchaj uznali to za rwe kulszowa?

Anula1989 ja uwielbiam jak moj D gotuje ;)

mloda_mama_93 super ze kupiliście meble ale ty kochana sie tak nie przemęczaj

Liza ja mam to szczeście ze mi D w piecu rozpala zanim wyjdzie do pracy wiec z piecem mam spokoj ;)

patrycja9009 mi tez sie prania nazbierało ale jakos sie nie moge zabrac do niego;/. za duzo tego ;p

Malwina18 Gratulacje przespanej nocy !! ;-)

My wróciliśmy wczoraj z wizyty od rodziców nawet moge uznac ze wyjazd udany ja w szkole zaliczylam 1 dzien bo w niedziele mi sie nie chciało isc no cóż lenistwo. wczoraj wrocilismy okolo 20 a bylam taka padnieta ze położyliśmy kacpra spac i ja tez poszłam obudzil mnie D w nocy bo szykował sobie tosty jakos kolo 1 i sie załapałam na 2 ale haha rano sie go pytałam czy przypadkiem nie jadłam w nocy czegoś dobrego bo niemogłam sobie przypomniec co to bylo . przywieźlismy kacprowi takie organki na stojaku i od rana siedzi gra i śpiewa hahaha ale mam astyste w domu:) a u nas po staremu ze tak powiem ale mam dziwny śluź wczoraj cały dzien mi bylo niedobrze ale to chyba za wcześnie na jakies objawy juz sama nie wiem co mam myslec;/

reklama
Ja wczoraj nie położyłam młodego na drzemke południową bo i sie nie chciało w domu siedzieć
laugh.gif
p.gif
i pojechaliśmy do lasu. Głupia ubrałam kozaki na obcasach
sorry2.gif
a my łazilismy po górkach wiec ciezko było, ale młody sie wyszalał, tylko mnie cos w kolano wlazło i strasznie boli
realmad2.gif
. No a małego wczoraj o 19:30 połozyłam spać. jak nigdy bo ostatnio zasypia o 21 i spał jak zabity, o 2 chciało mu sie pić, a o 3 woła mnie " Mamusiu, mausiu, pykyj(przykryj) mnie bo jestem tak męciony(zmęczony) i nie mogę"
laugh.gif
Rano sie obudził po 6 i chciał jeszcze dospać u nas ale mu nie dałam
p.gif

Liza
spóźnione, wszystkiego naj naj dla Danielka:)
gosidia wiem co przeżywasz z tym katarem, mmy amy zawsze podobnie:wściekła/y:. Mój mójdy stary a głupi że sie tak wyraże bo ma te 2,5 roku a na katar to zachowuje sie gorzej niz nieowle
KasiekF ja nie wiem ile sie daje w sumie ja nie paietam ile mój kuzyn młodeu dał ale mysle ze 300 zł to wystarczająco a moze lepiej cos kupić?
kasiek tak to jest zabierasz kołre meżowi i go zawiało:-p, a tak na serio to strasznie mu wspólczuje... Jakbyście teraz zaaczeli sie starać to na sierpień byś sie załapała:-p:tak:
młoda93 ty meble ustawiasz skoro masz takie bóle brzucha i w ogóle:sorry2:? czy to rozsąne w twoim przypadku?
burzowata u nas też chcrzestna kupuje szatke a chrzestny świece:tak:

Do góry