reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Jesli chodzi o spirytus do pepka teraz polozne kaza uzywac octeniseptu, w szpitaach uzywaja ja tym psiukalam i byl pomocny w gojeniu krocza najpierw mylam pozniej osuszalam papierowym recznikiem i psikualam;-)

reklama
Mazia każdy szpital ma inne wymagania, w jednym są potrzebne ubranka dla dziecka a w innym już nie, to samo z kosmetykami dla dziecka, pampersami, najlepiej jak zorientujesz się czego wymagają szpitale w Twoim mieście.

nie nadrobie Was...nie mam humoru wogole to kolega nasz zaginal. nie wiadomo co sie z nim dzieje gdzie jest napewno nie uciekl i to jest pewne a nasza kochana policja jedzie go szukac od 8 rano szkoda ze dojechac nie moga:crazy:a ja jeszcze zaraz do pracy wolalabym jechac i pomoc go szukac!

Witam was drogie. Przepraszam że wczoraj nic nie pisałam ale Paweł jak wrócił z pracy to wyburzał ściankę działową aby był jeden pokój. Nawet fajnie bo mam teraz nagrzane całe mieszkanie a nie tylko jeden pokój.
Malwina18 i Beacia858 powiedzcie mi co robiłyście na tych szkołach rodzenia??

Ja juz po zebraniu, powiedzieli jak sie ta choroba objawia, jak sie zaraża... chlopiec zarazony jest SEPSA jest w szpitalu, ale Hania pewnie nie miala z nim do czynienia bo ta choroba szybko przebiega a ona nie byla w szkole przeciez 8 dni :tak: jestem spokojniejsza (o Hanie bo choroba jest ogolnie straszna:no:) i bardziej uświadomiona co do tej choroby :tak:

Dobra lece sie pobawic z dzieciakami :-) Miki pewnie padnie zaraz bo krótko spal w dzien :*
Milego wieczorku!

Hej dziewczyny,powrocilam:-)
Nie nadrobie kazdej z Was z osobna,tylko chwile mnie nie bylo a tu tyle zaleglosci:szok: ale przeczytalam wszystko i jestem na biezaco:tak:
Witam nowe mamusie,ktore widze,sa w podobnym wieku co ja:-)

Dziekuje za rady i opinie co do butow i sukienki=* jak znajde chwile to zrobie sobie w niej zdjecie i Wam pokaze

U nas juz sie troche unormowalo,ale mialam po prostu tydzien okropny,maly od niedzieli dawal w kosc,nauczyciele mnie zawalili nauka i pracami i przez to narobilam sobie zaleglosci i siedzialam po nocach,myslalam,ze padne, przez caly tydzien nawet chwili nie mialam dla siebie,maly spal to sie uczylam,nie spal siedzialam z nim i tak w kolko,nie mowiac o sprzataniu gotowaniu czy praniu:confused2: a kilka razy musialam do szkoly jeszcze pojechac,No ale juz nadrobilam i musze sie pochwalic,ze pare 5 zaliczylam:nerd:;-) w przyszlym tygodniu mam probne matury ciekawe jak to pojdzie:confused: A zebow jak nie bylo tak nie ma,wiec nie wiem o co mu chodzilo :confused2: teraz spi,a ja mam w koncu chwile dla siebie:tak: teraz juz bede normalnie zagladac:-) brakowalo mi Was moje droge,tak to nawet nie mialam z kim pogadac,a momentami to juz mi sie plakac chcialo ze zmeczenia

Jednak dziś pojechałam z Pawłem po zakupy dla maleństwa. Jutro nie będziemy mieć tak czasu bo będzie Paweł tynkował a ja po przewijak jeszcze muszę podskoczyć. Te zakupy były niesamowitym przeżyciem dla mnie i dla Pawła. Tak bardzo chce aby już był termin porodu nie mogę się doczekać.
Pozdrawiam Was moje drogie:):)

Hejka:)

Młoda93 to idź jak za darmo, a nie myśl o tym że się boisz...

Gosdia no właśnie a ja tak nie chcę;/

Gosia moja też czasami tak ma ale zasypia już jest taka czająca co jej powiem tak ma być!! Współczuję i mam nadzieję że się znajdzie...

Ewi ja też dzisiaj sprzątanie odwaliłam... A ruszaj się ruszaj bo to samo zdrowe:)

LIza
jakaś masakra!!! Ale może nic nie złapała. byłaś z nią u lekarza przecież... Co Ty nie przytomna hahaha chyba 27 października:p:p jeśli się nie mylę;)

PAtrycj
a a ja dawno nie piłam a teraz to dzień w dzień i najlepiej jakieś ciasteczko a na studiach to od tego dzień się zaczynał o przepraszam kompa odpalałam i muza:D:D Ale mądrala z niego:D:D Ale to dobrze ścisłe przedmioty mu do głowy wchodzą:)

Malwina i jeszcze się nie pokazałaś ja cały czas czekam na moje czerwone pasemka ale nie mam czasu teściową nagonić:p Jak mała lepiej??

Anula
weź nie strasz!!! Aż ja się wystraszyłam ta historią!!!

Siwa
może chce czegoś od Ciebie??

Herbata
nie narzekaj dopiero nie mogłaś się doczekać:p:p Każda mama musi swoje przeżyć:D:D

Burzowata dzielna babka jesteś oby tak dalej:)

Eh nie było mnie bo kolega wczoraj mi laptop rozkręcił i czyścił a że za pomniał z pracy jakieś gumy dziś skończył... A i mam inwalidę w domu... Nie wiem czy Czarek nie ma rwy kulszowej ani siedzieć ani leżeć ani się schylić boli go dół pleców jak diabli... Dziś prawie że dzwonił z samochodu bo nie mógł wyjść masakra...
Domi znowu dziś tak wyrżnęła że się przeraziłam a 3 razy jej mówiłam nie kręć się bo uderzysz czołem o grzejnik i po trzecim razie wyrżnęła ale polikiem ma przez cały polik siną pręgę...
A i jeszcze mojego męża olśniło i nie wiem czy padło mu na kręgosłup czy na głowę pół dnia spał a potem oświadczył że chyba jednak drugie dziecko powinniśmy sobie zrobić bo 3 lata różnicy to jeszcze ok a potem to już nie będą się dogadywać!!! 2 miesiące temu go namawiałam i nie był mowy...

Witam! Wybaczcie, że ostatnio nic nie pisałam.. ale niestety wysiadł nam komputer.. musieliśmy załatwiać nowego na raty.. a to troszkę trwało.. Tyle napisałyście, że nie da się nadrobić :)

Wybaczcie. Teraz postaram się być w miarę na bieżąco.

U nas w miarę ok.. Majka nadal nieszczepiona.. ciągle coś nie tak :(
Do tego zaczyna się bardzo denerwować przy jedzeniu cyca.. i słyszę jak jej w brzuszku bulgocze.. ciągle ma problemy ze wzdęciami.. koperek nie pomaga.. Espumisan też.. ehh.. tak chciałabym, żeby się już nie męczyła..

My niestety prawie całe dnie w domu same.. czasem jestem tak zmęczona, że nie mam siły usnąć..

Pozdrowionka i buziaczki dla wszystkich mamuś i dzieciaczków:*:*

reklama
Hejka

Dziewczyny zdjecie wrzuce ale moze uda mi sie wieczorkiem
My wczoraj z siostra przemeblowanie w Zuzi pokoju zrobiłysmy i ma teraz wiecej miejsca do brojenia

Liza to przynajmniej wiecej wiesz na temat sepsy , dobrze chodzic na takie spotkania.

Młoda mama93 ja nie chodziłam do konca na te spotkania bo szybciej urodziłam , ale własnie mówili nam co trzeba ze soba wziąśc do tego szpitala , czego nie , pokazywali nam jakies filmy, uczyli oddychac , robilismy cwiczenia takze fajnie , mi sie podobało

Kasiek to teraz mozecie działac,:) zdrówka dla męza

Burzowata dasz rade na pewno . gratulacje 5

gosia91 i wiadomo coś juz na temat kolegi???

Do góry