reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Do jutra muszę wytrzymać i się wszystko okaże jak wrócę od lekarza. Trzymcie kciuki aby było wszystko dobrze.
Mam kolejny problem. Co mogą oznaczać bóle podbrzusza i to silne??

reklama
Młoda93 imiona bardzo ładne... Mam duży sentyment do tego męskiego imienia...

Liza
to dobrze że udało się pojechać:)

Gosia widzę i Ty szalejesz z ciuchami:)

Burzowata
ale to dokładnie czego nie możesz zaakceptować urody figury?? Tak w ogóle to gratulacje z okazji 6 miesięcy:):)

Beacia bo ja nie normalna jestem jak na szmaty wpadnę:D:D

Idę chyba spać bo stary mnie wnerwił... Nic nie umie zrobić kazałam mu kolacje zrobić to przyniósł Dominice suchą kanapkę i soczek no cholera jasna na kolację to mogła by się napić ciepłej herbaty!!! Śniadanie ja robię i podaję obiady to samo kolacje też potem ją usypiam... No mógłby coś sam zrobić a nie ja wszystko musze przyszykować!!!

Burzowata Jak dzisiaj malutki? i co ta temperatura od ząbków była czy dzisiaj też jest?
Kasiek Skąd ja to znam, ja wieczorkiem lubię sobie siąść i pooglądać coś w necie a tu S przychodzi i pyta czy dzieci jadły kolacje, a może bym coś zrobiła, jakby sam nie mógł.:sorry2:. on nawet by nie jadł gdybym ja go nie zapytała czy chce jeść. a najlepiej jeszcze mu zrobić i przynieść pod nos bo mu ciężko od kompa wstać i przyjść do kuchni zjeść.

Burzowata jak z malym?

mloda93 mnie cala ciaze brzuch bolal ,od samego pocztaku do samego konca,w 8 miesiacu lezalam na podtrzymaniu bo szyjka sie zaczela skracac. Lekarz mowil ze bole brzucha czesto sa normalnym objawem rozciagajacej sie macicy,ale zawsze wato to badac bo rowniez moze byc objawem skracania sie szyjki.

Witam.
kasiek, ewi o to macie tych chlopów, ja pod tym względem nie narzekam, czesto jest tak ze ja na łóżku rano leze a M idzie na dól robi sobie kawe i nam i dzieciakom śniadanie :tak: czesto tez robi kolacje dla nas,bo ja dzieciakom daje kolacje juz kolo 18-19 jak jego jeszcze nie ma ;-)
młoda93 na hóle podbrzusza mocne to tylko nospa. powiedz o nich dzis lekarzowi, bo nie powinno mocno cie bolec ;]

Nocka dzis byla srednia, dzis doszlam do wniosku ze nauczylam Mikolaja z kazda pobudka isc spac do nas na łóżko, i tak to dzis w nocy postanowilam tgo oduczyc, obudzil sie po 24, ja do niego chodzilam co 3-5-7min, po godzinie juz sie zaniósł i wzielam go na rece uspokoiłam, polozylam i zasnoł ;P i spał do 6:50! :sorry2:
No a tak to oki. Dzien moze bedzie ładniejszy choc narazie zachmurzone troszke ;]

Burzowata ja się wcale nie dziwie że coś innego woła 6 miesięczne dziecko już powinno dostawać do jedzenia pokarmy "stałe" spróbuj pomału wprowadzać mu marchewkę, jabłuszko, a na kolację może być kacha na Twoim mleku, jest bardziej syta to i może dłużej wytrzyma bez karmienia nocnego :tak:

Pati podziel się słońcem ;-) u mnie nadal zachmurzone niebo... mam nadzieję że u Kubusia to nic poważnego i że gorączka szybko minie :*

Julka śpi już godzinę, a ja nadal szukam prezentów :no: wczoraj szwagierka dała mi list do mikołaja napisany przez Piotrusia (6 lat) i niestety nie było tam takiego prezentu jak chciałam mu kupić, więc muszę zacząć poszukiwania od nowa :dry:
Kama mineło mu po ok 2 godzinach.... wstał już bez gorączki i do tej pory spokój.... jednak to chyba ząbek :):)
Hej.
Justynka z przedszkola przywieziona, zjedzone a teraz kopciuszka dzieciakom włączyłam. muszę trochę odpocząć.
Kama Mniam pierniczki, szkoda tylko ze trzeba przy nich tak się na męczyć.
Anula Współczuje @.

tak czytałam czytałam co pisałyście i oczy zaczęły mnie boleć. normalnie nie mogę się skupić na tym co czytam.

Patryucja
Fajnie że masz metę na dorabianie zawsze to trochę grosza wpadnie.
Femme Dobrze że już po przeprowadzkach. fajny torcik,
Gosdia jak dla mnie super wyglądasz.:tak:
Ewi tak lepsze to niż nic tym bardziej że i tak siedze w domu :)
heeelooł ;-)
massakra dopadł mnie katar i bol gardła . Młody tez ma katar i lekki kaszelek . ;/
no wczoraj dotarły do mnie kosmetyki z johnsons baby i dla mnie kosmetyki z RIMELA ASTORA ITP ;-)

kurcze mam wozek Xlander i okazuje sie ze do tego wozka do spacerowki nie ma okrycia na nożki ;/ i jak mlody bedzie w zime jeździł ?:-( a wozek wygląda tak :
Zobacz załącznik 406335

feeeme sto latek dla Ninki !;-)
gosdia super wyglądasz ! ;-)
anula współczuje @. Mi sie skonczyła .;-)
Liza tak tak , a moze to nasza slynna NIuNia ? ? :-D
Młoda a nie można dookupić tego pokrowca??? Albo jakis gruby kocyk ....
Rozmawiałam z moją położną na ten temat. Sama nie mogła uwierzyć, ale jak jej pokazałam że mi cieknie to stwierdziła, że to mleko. Rozmawiałam z nią długo i stwierdziła że mogę odciągać tylko nie często raz dziennie wystarczy. A do ginekologa idę jutro więc się wszystko okaże. Boję się o dziecko bo to pierwsza ciąża i jestem bardziej przewrażliwiona.
Dziękuje za wypowiadanie się na temat pampersów.
Pierwszy raz sie z takim czyms spotykam.....
Gratuluje chłopczyka... co do imienia to mam ogromny sentyment do tego imienia z wiadomych względów :):):):)
Ja przy obu ciążach też na początku traciłam na wadze... ok 6-7 miesiąca zaczełam dość szybko przybierac :)

Patrycja
to widzę oddechu nie masz nawet w pracy?? Czy tego chłopca rodzice przyprowadzają do Ciebie??

I znowu wieczór zaraz Domi zagonie do spania. Ja byłam dziś w lumpku:D:D Domi ma koszulkę i bezrękawnik taki cieplutki w sam raz będzie na wiosnę:). Ja kupiłam lagunowe dresy:) ale się cieszę bo już mam takie znoszone że aż wstyd powybarwiane od Domki leków jak była malutka na szmatę je chyba przerobie albo będę na wieś jeździć:) DO tego koszulkę niby kołnierzyk jest ale tak z szyte jakby z kamizelką:) No i tunikę siwą która doże być sukienką bezrękawów na szyji zapinana jeszcze nie wiem gdzie w niej pójdę ale mi się podobała:)

Kasiek tak tak jego mama przyprowadza go do mnie bo mieszkamy na tej samej ulicy :D:D dosłownie kilka domów nas dzieli :) a oddech to ja łapie średnio raz na 2-3 tygodnie w szkole :-D:-D

Ja sie już czuje dziś lepiej.. przynajmniej na tyłku umiem usiąść :D:D:D:D

witam. ja mam jakis zly humor, smutno mi odkad wstalam.. kolega mi się śnil, ktory juz nie zyje ;( Kacper cala noc plakal, nie wiem co mu jest.. ;(

patrycja to ci sie fajnie praca trafila :)

liza ja musze Kacpra w ogole oduczyc ze mna spac. a ja sie mialam zapytac, Daleko Hanie odwozicie do szkoły? no i nie kursują u Was autobusy i nie zbieraja dzieci do szkoly?

ewi, kasiek moj S tez tak robi. najlepiej jak ja zrobie i pod sam nos postwie... ;/

liza ja musze Kacpra w ogole oduczyc ze mna spac. a ja sie mialam zapytac, Daleko Hanie odwozicie do szkoły? no i nie kursują u Was autobusy i nie zbieraja dzieci do szkoly?
Hanie wozimy kolo 3,5km ;] autobusy jerzdza ale niestety nie w nasza strone, są dwa ;] nasza ulica jest ostatnią na wsi i to granica powiatu ;/, w dodatku z polną drogą wiec autobusy tutaj nie kursuja choc juz nie raz byl ten temat poruszany ;] nic na to nie poradzimy, w tej chwili tylko dwoje dzieci chodzi
do zerówki własnie ;]
katar i gardlo nie odpuszcza ;/ :-(

patrycja
musialabym skontaktowac sie bezposrednio z firma XLander i kosztuje to ok.200zl;/
zdrówka!
no sporo taki pokrowiec ;]

Ostatnia edycja:
reklama
katar i gardlo nie odpuszcza ;/ :-(

patrycja
musialabym skontaktowac sie bezposrednio z firma XLander i kosztuje to ok.200zl;/
Zdrówka zycze... sporo ten pokrowiec.. no to chyba pozostaje ciepły kocyk, ja pamietam jak dla Sebusia tez nie miała pokrowca no to właśnie maiłam taki gruby kocyk i całą zimę tak jeździłam :)

U mnie Kuba znów ma stan podgorączkowy....Mariusz po szczepieniu tez ma gorączke... ehh :(

Do góry