reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hejka
Ja już w domu :) chłopaki śpią. Jeśli chodzi o samodzelne mieszkanie... My z M zamieszkaliśmy razem zaraz po mojej maturze, miałam 18,5r. 29 maja minęło nam 5 lat wspólnego mieszkania, bez rodziców :) no niedługo 6 lat będzie MASAKRA
MARIOLCIA gratulacje. Śliczny synus
LENKA gratulacje dla Adasia. Oby tak dalej Ide połazic po necie

reklama
Hej Wam
biggrin.gif
Dziś byłam u fryzjera podciąć końcówki bo już były mocno poniszczone, skróciłam trochę grzywkę. Ubolewam jak zawsze bo mam wrażenie jakby mi z 10cm ściachała a ta mi tylko 1.5cm ścięła na całości. Ale lepiej mieć krótsze włosy zdrowsze niż dłuższe zniszczone
yes2.gif
Myliśmy auto J. w 3kę, ćwiczenie nocnikowania było i ogólnie czas w 3kę bo oboje wolne mieliśmy. Martynka dziś dzień zaczęła o 6 rano, więc było bombastycznie
baffled5wh.gif
i sporo dziś marudziła, ale mam wrażenie, że na dole w miejscu 5tki ma popuchnięte, kto wie, może coś tam zamierza wyjść
confused.gif

Wampi zdrówka dla Młodej i przede wszystkim spełnienia marzeń z okazji jej urodzinek:-)
Mariolcia cudnego masz synusia!:)
Lenka bo fajny jest ten etap samodzielności u dzieci:tak: Moja dzięki swojemu uporowi sama jadła mając rok, od 2 miesięcy sama zakłada spodnie i butki i sama myje rączki i buzię stojąc na podnóżku przy umywalce. Ja jej muszę wodę odkręcać i zakręcać bo nie sięga.
Umi zdrowia dla Kacperka;*
KasiaF no coś mi świtało, że już chyba miał urodzinki, ale suwak mnie zmylił a nie chciałam wyjść na krowę co nawet życzeń nie umie składać:-):-p
Kaamaa co do kombinezonu dam Ci znać jak już będzie tak daleko:-) Bo dla J. cena jest wysoka a dla mnie nawet by mogła być. Jak czegoś taniej ładnego nie znajdziemy to będę ''pukać'' do Ciebie:-)

Co do nazwiska sporo ludzi ma z naszym problem jak się je pisze:-) Osobiście je uwielbiam:tak: Po mężu. Moje panieńskie nosiło na Śląsku sporo osób a na samym naszym osiedlu 4 rodziny:tak: dodam nie z naszej rodziny:-) a to co mam teraz jest rzadko spotykane.

Co do mieszkania to mieszkamy z moimi rodzicami. Razem odkąd wyszłam z Małą ze szpitala 11 grudnia 2009r., więc prawie 2 lata. My zajmujemy całą górę, rodzice dół, mamy wspólną kuchnię, pralnię i drzwi wejściowe. Za rok planujemy budowę własnego domku. Działka już jest.

Ostatnia edycja:
my przygotowujemy sie do jutrzejszego wyjazdu(pakowanie prasowanie itd) o ile pojedziemy bo Amelka dzis mamie wymiotowala fakt ze tylko raz,miala goraczke ale juz jej przeszlo pilnuje jej ale mama mowi ze od 18 nic sie nie dzieje o 21 dostala mleko i tez nic...czyzby cos utkwilo jej na zoladku???
zmienilam prace i caaaly miesiac mam na 2 zmiane...hmm...

aaa..moja córcia ma 86 cm prawie a kg...z 10 bedzie:)
ide Was ponadrabiać

Witam!
Kurka jak tu dzis pusto, pewnie wszyscy na grobach. My nie pojechalismy bo ja nie mam nikogo poza tym to ponad 30 km. Obiad zrobilam, maly zjadl kasze popil mlekiem i jest z Ł na spacerze a ja sie nudze.
A! i moj maly probuje juz siadac podnosi sie dosc wysoko na chwile i pada:-Da czerwony przy tym jak rak
Jurto pewnie znowu bedzie ruch wiec, do jutra:-D

Hejka :)

Ja z C mieszkamy razem 2 lata które minęły w maju:) Najpierw sami w Lublinie a teraz z teściami oczywiście że chciałabym mieć swój śmietnik ale na razie nie ale w przyszłości 100%:D:D Max 5 lat tutaj rok już minął:)

Burzowata
mi też moja mama z babcią się na początku wtrącały wszystko lepiej wiedziały jak przyjeżdżałam sobie posiedzieć to kiedyś wykrzyczałam że jeszcze jedno zdanie a dzwonie po C i raz w roku będą wnuczkę widzieć podziałało:)

Wampi
to zdrówka dla małej i żeby młody nic nie złapał:)"

Kamma ja na szczęście ze swoją mam spokó czasami mnie wkurza ale to tylko czasami zresztą C tez nie ma na co narzekać:)

Lenka to pół roboty przy nim Ci odchodzi:D Gratuluję takiego młodego samodzielnego mężczyzny:)

KasiaF
a Ciebie co tak wcześnie wygoniło z gniazdka rodzinnego?

Vegas
zawsze się tak po fryzjerze wydaje:p Właśnie Ty masz orginalne nazwisko:) A wiesz może jakie ma pochodzenie bo mi tak trochę na Austriackie wygląda.

Anula
to widzę zmianę zachowania u Twojego Ł:D oby tak dalej:p

My dziś na cmentarzach byliśmy Dominika pierwszy raz bez wózka chodziła znicze paliła i calutką mszę wystałą bez rzadego ale:)

Ja tylko witam sie wieczornie po dniu spedzonym na cmentarzach, mielismy 3 do objerzdzenia, ale bylo oki. Na drugim spotkalismy tesciów i wtedy starszaki pojechaly z nimi, a my wrocilismy do domu do mikolaja, bo mama z nim zostala i polozyla go spac i jak wstal po 3,5h!!! :szok: pojechalismy po dzieciaki i na ostatni cmentarz, i takim to sposobem dzien zlecial, a od jutra znow szara rzeczywistosc :tak: Hania zerówka, maz praca, ja w domu...

wampi zdrówka!
My razem jak widac mieszkamy przed lubem to juz ponad 5,5 roku. ;-) szczerze po tym czasie moge powiedziec ze znamy sie jak stare konie, myslimy identycznie, i to co bylo kiedys, te problemy to teraz juz niewazne, jest oki i oby tak dalej, co jak co leci nam 8 rok ogolnie bycia razem ;-)

No lece, dobranocka i Mikolaja poloze spac :-) i odpoczniemy, choc dzis w dzien do meza sie przytulilam i zasnelam na godzinke;-) wiec zmeczenie mnie nie poklada:-)
Do jutra.

Dziewczyny jeszcze z wieczora się pochwalę że Domi sama siku do nocnika zrobiła:) To znaczy mówi że chce siedziała siedziała na nocniku coś tam poleciało... No to latała bez pampersa stanęła zaczęła sikać to ją złapałam znowu na nocnik:) Potem znowu ganiała bez pampka i robiłyśmy kolację na dole w kuchni ona nagle wyrwała po schodach na górę i mówię do 8letniego siostrzeńca C leć za nią bo zaraz pół pietra mi zasika:) A on przychodzi z Domi i z nocnikiem pełnym:D:D Troszkę na boki poleciało o troszkę body mokre ale SAMA SAMA zrobiła:D:D

KASIEK GRATULACJE DLA DOMINIKI. Oby tak dalej. Odpowiadając na twoje pytanie. Gdybym wtedy się na to nie zdecydowała nie byłabym pewnie teraz szczęśiwą mamą i mężatk... Mieszkaliśmy od siebie prawie 60km, on bez prawka, ja też, nie byłoby szansy, dlatego jedynym rozwiązaniem było żebym znalazła prace (M już pracował) i potem mieszkania... no i się udało... Mama M się ucieszyła... Moi rodzice nie bardzo, ale po rozmowach stwierdzili między sobą że za pół roku wróce... no i mi się troszke przedłużyło ;-)

A ja się dzisiaj pofarbowałam na brąz... M jeszcze nie widział, heh ciekawe co powie, Mamie wysłałam foto to stwierdziła że wyglądam jak nie ja.... hehe,

Dzisiaj M z Kacprem wstali o 5.40 :szok::szok: Obaj byli zadowolenie z tego powodu, ja pospałam do 10 :-):-):-) więc n:-)ie narzekam no i mały śpi już od 19, M się położył 0 16.30, i tak siedze, transfer mi zwolnili, bo wczoraj zaszalałam z bajkami i nawet sobie pośmigac nie moge po necie:angry: A tu macie dla porównania... Które lepiej?
bez tytułu.jpg

Ostatnia edycja:
Kasiek gratulacje dla córy :-)

Lenka no widze,że mój ulubieniec to już dorosły jest :-)

Liza jak tam Hania w szkole sobie radzi??

Vegas ale masz fajne zdjęcie w avatarze :-)

Witam stare i nowe nie znające mnie mamuśki ;-)
Maja rośnie jak na drożdżach :-) Już prawie miesiąc minął od roczku:szok: Zaraz mi skończy 18:-D

reklama
witam. my dzis objechalismy 2 cmentarze z malym. troche u pradziadkow mlody posiedzial, a jutro gosci bedziemy miec. dla Kacpra za duzo wrazen jak na jeden dzien, bo zasnac nie mogl i troche niespokojnie spi, ale mam nadzieje ze mu przejdzie i nie bedzie sie zrywac w nocy

kasiek gratulacje :))) super ze Dominisia zrobila sama siku na nocniczek :) nie wiem czy juz ci mowilam, ale lubie imie twojej corci bo mi sie kojarzy z moja kuzynka, ktora lubie bardzo

kasiaf no to przyszalalas ze spaniem i nowa fryzurka :) co męzuś na te zmiane?

liza super ze problemy poszly w niepamiec :)

Do góry