reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

femme fatal no niestety 28kg. A na początku przez długi czas wogóle mi nie przybywało na wadze. No a póżniej jak się ruszyło to poszło aż tyle kg do przodu. No ale ogólnie to dzidzia jest słodka i wynagradza te niedoskonałości.

reklama

Czy któraś z was wie jakie dokumenty dołącza się do wniosku o becikowe??

ja musiałam pokazać akt urodzenia małej, zrobili se tylko ksero, wypelniony wniosek z nr pesel dziecka i musiałam dać zaświadczenie, ze nie pobrałam w moim urzedzie becikowego (pobrane z mojego UM), bo składalismy wniosek w UM gdzie jest zameldowany mój mąż (mamy inne adresy miejsca stałego zameldowania)

Ja w ciazy lubilam chodzi.. mimo problemow.. fakt faktem koncowka przewaznie jest ciezka ale idzie przezyc.. :tak:
Galarecia spokojnie to zrzucicsz.. spokojnie.. ja w ciazy przytulam 22 kg.. koszmar.. czulam sie jak slonica ale u mnie glwnie to woda sie nagromadzila.. nie powiem, bo tych ostatnich 5 kg za nic nie mgolam zrzucic.. bo wiadomo jak to jest.. Adam mial ochote na chipsy, lody, mc'donalda to ja nie odmowilam:-Dwiec waga nie chciala spadac.. ale teraz jest ok.. wchodze w swoje stre spodnie:-)nareszcie:-) i czuje sie ok..:-D

Galarecia wiem ze napewno akt urodzenia a co dalej to juz nie wiem. Kurde nawte nie mow ze to kolka moze byc. Chyba sie załamie. Przed chwila tez dostał akatku płaczu ale juz przeszedł nakarmiłam i zbiera go na spanie. Nie wiem co to może byc. prezy sie i nie moze sobie purknąć ani strzelic kupki. Kurde:/ Mam nadzieje ze go jeszcze co ruszy bo bedzie kiepsko jak nie wiem:/ nawte nie umiem mu pomóc:( Jeszcze zdolna tesciowa powiedziała ze go za czesto karmie! udana. przeciez karmnie go co 2 godziny!:/ Nie przejmuj sie waga napewno wkrotce zrzucisz:):) przy maluszku jest duzo pracy wiec maluszek Ci pomoize:)

angel501 a brzuszek szybko Ci zlecial?? poszukaj w internecie masazy dla maluszka jak ma kolke, ja mam takie w gazecie ale nie mam skanera i nie moge Ci pomoc, ale moze cos znajdziesz w necie
Femme 2 koty to jeszcze nic, ja teraz mam 7:-)
Ja po dzisiejszej wizycie do przodu mam 7kg, ale pod koniec to chyba sie najwiecej tyje??

NETGIRL - no ja też jestem ciekawa ... ale taka prawda że czasami myśli się że jest się już takim dorosłym ... ja taka byłam też chciałam już dziecko i myślałam że jestem stworzona już do bycia matką i chce rodzinę itp ... to teraz dopiero zrozumiałam jaką ja jestem jeszcze gówniarą i jak jestem jeszcze na to za młoda ... teraz zaczynam dopiero powoli otwierać oczy tak na prawdę a już myślałam że jestem taka dojrzała i już tyle przeżyłam ... pf :-)

MADZIK - o losie :-p 7 kotów ?! :-p ale takich już biegających brojących i miałczących bez przerwy ? :-p bo te moje to takie 2 urwisy że ja się tak cieszę jak idą spać ;-p chociaż nie powiem czasami bywa śmiesznie :-p

A ja chyba mam gorączkę tak fatalnie się czuję ;-( jeszcze od wczoraj jestem pokłócona z Kubą ... kretyn ...nawet się nie odezwał jeszcze teraz to niech się pier*** będzie chciał pogadać yhy ,... do kina mieliśmy jutro iść na bank ;] oczywiście nie mogło być za długo dobrze ;-0

angel501 mi jak położna była u mnie to powiedziała że mały Adaś się przejada (bo z cyca dużo leci a on jeszcze nie zna umiaru) i dlatego ma bóle brzuszka. Teraz myślę że to może i prawda bo mały waży już 3450g, a przy wypisie ze szpitala ważył 2760g. A ja karmię co jakieś 3godz.

Asiowo, angel501 dzięki, spróbuje jeszcze poszukać w internecie co jest potrzebne.

baska201 ale pocieszenie. Choć ja nie wierzę że wróce do swojej dawnej wagi. Mi dużo poszło w tyłek i uda.. No i ciężko będzie zbić te kg..

Dziewczyny, czy to możliwe żeby mojego Adasia swędzialy dziąsełka bo wychodzą ząbki??

reklama
Galareciu raczej to nie zanbki.. poprostu maly tak poznaje swiat.. dzieci z reguly wszytsko pchaja do buzi (sama sie o tym przekonasz:tak:)
A co do kg to ja tez nie wygladalam rewelacyjnie.. spokojnie jka sie zawezmiesz w sobie to dasz rade:tak::-)

Do góry