reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Liza, jak czytam co piszesz to już nie mogę się doczekać, aż Malwinka zacznie mówić. Też bym chciała by ona i każde kolejne moje dziecko nie miało żadnych oporów, baa, było odważne w wyrażaniu uczuć i do nas, jako rodziców i do siebie nawzajem :)

My na dwór nie wychodzimy, wieje dość silny wiatr, a z racji krążącego wszędzie przeziębienia, wolę Malutka ustrzec, bo nie ma nic gorszego niż katar i zapchany nosek :/

reklama
dziękuję dziewczyny.
wiecie co Amelka jeszcze śpi...ciągnie już 2 godzinę :szok:zaczyna mi sie nudzić, same w domu jesteśmy, aż mi w uszach gwiżdże od tej ciszy...hehe
tak myślałam dzisiaj o agoosi...gdzie ona jest i daffi tez milczy wogole sporo dziewczyn tu już nie zagląda-ciekawe dlaczego:sorry:

vegas pamiętam jak pytałas ale nie pamiętam czy odpowiadałam :zawstydzona/y:
więc tak ... dopóki Emcia leżała spała i jadła było super :-) no teraz jest nieco trudniej bo Viki chce się z nia już bawić no i jak ona się bawi na macie czy coś to Vi chce ją ciagnąć do zabawek i mam więcej biegania przy nich i pilnowania żeby Vi nie szarpnęła małej
ale ogólnie nie jest źle ;-) poza tym daje jej zabawkki , chrupki bo wie że chrupki tylko je Emma i nic innego jej nie daje do jedzonka :-)
no ale wiem ze jak już Emka podrośnie będzie łatwo bo widze jak Vi się bawi z 9 miesięcznym kolega...
razem buduja klocki Vi go woła "Egonku oć" on do niej sobie raczkuje opoiwada mu co buduje on rozwala a ona się cieszy i jeszcze raz buduje.. daje mu zwierzątka i opowiada co to jest bawią się razem autkiem
więc jak Emcia będzie trochę bardziej kumapta to napewno Vi się nią zajmie :-)
no więc uważam ze taka różnica jest fajna :-) ale pewnie rok po roku byłaby lepsza bo wcześniej razem by się mogły bawic;-) a tak Vi musi poiczekać
a jeśli chodzi o pieluszki czy takie moje mamusiowe zadania to raczej bez różnicy czy to rok po roku czy 2 lata
pewnie po 5 latach już mi będzie niechętnie wracać do pieluch przy kolejnym dziecku a teraz mam wyztsko za jednym zamachem :-p

ja póki co nie przejmuję się że dziewczynki duże..
tylko oby nie urosły wyższe niż 170cm :-p bo później korki pójda w odstawkę :-p i niscy faceci hihih

umi wszytskiego naj z okazji rocznicy :*
gosida do lekarza wyruszaj jak najszybciej
liza nie ma to jak kochające się rodzenstwo:-):tak:
smune tol co mówisz że rodzice nie mówili że kochają.. ehhh ważne żebyś dzieci inaczej nauczyła i sama była inna :tak:

moja Viki też zawsze rano wpada i daje buziaczki mojemu i mi w łózku jeszcze :-) albo mówi "mama koma cie" :-D albo śpiewa piosenkę z bajki (nie ogląda bajki ale ja jej zawsze śpiewałam ) "kocham cię a Ty mnie jak rodzinnie mija dzień " oczywiścioe w jej wykonaniu to brzmi tak "koma cie a ti mnie jak lodidi mi dzien":-D
tuli emkę tez to śpiewając ciągle do niej biega i ją całuje a raczej obcłowuje i biegnie się dalej bawić.. takie to słodkie :-)
nancy śliczne zdjęcia :-)
córa chyba podobna do Ciebie?? śliczne ma oczeta
gosia ja chetnie bym ći pomalowała na ścianach postacie z bajek :-)
malowałam u cioci dla kuzynki smerfy , bambi , dumbo .. tylko do twarzy ludzi nie mam drygu;-)

Vikamcia to jak bedziemy remontowac pokoj to dam znac:-)
umi upsss.przeoczyłam ze to rocznica dzis wszystkiego najlepszego:*

Kamcia jak Vi sobie rozkosznie śpiewa fajnie że ma rodzeństwo i u Ciebie Liza też fajnie że mają siebie na wzajem kochane dzieciaczki:)

Domka właśnie zasnęła wtrąbiła dwie kanapki z szynką i pomidorkiem ząbki umyła nową szczoteczką i śpi:) Też miałam oglądać Housa ale weny nie mam C poszedł na osiedle do chłopaków też się chyba przejdę na chwilę może jakieś piwko się wypije:)

A ja czekam sobie na J bo pojechał z bratem popołudniu po auto dla tego brata 300km od naszej mieściny i jeszcze nie wrócili. W sumie wiedziałam, że ok 21 lub po wrócą, bo to jednak szmat czasu. Malutka śpi od godzinki niecałej. Po pracy byłyśmy trochę na ogrodzie, wpierw słonko, aż miło a od 17 już tak zimno było, że zbierałyśmy się do domu, mama zapalała w kominku, okropny ziąb był. Poprasowałam Małej ubranka, bawiłyśmy się. Jakaś klapnięta dziś jestem. I @ mam to lekko podbrzusze boli.

Kasiek nie, nie planujemy, ale pytałam z ciekawości:p Na pewno Martynka miałaby się fajnie mając rodzeństwo, miałaby się z kim bawić każdego dnia, no ale musi poczekać. Co do kolorów to Mała ma morelowo - jasnozielony pokoik a na ścianach naklejki ścienne:) I też piankowe takie motywy z Puchatka.

Elwirka współczuję nocki. Moja na szczęście w miarę dobrze noce przesypia i da mi się wyspać do pracy. O tyle o ile bo dla mnie 7.10 jak mam wstać z wyrka to katastrofa:p

Gosia zdróweczka dla Małej;*

Gosdia to leć leć do lekarza;*

Nancy fajne fotki. Na 1 zdj wyglądasz trochę jak nasza KasiaF, a Mała ma piękne oczka i uśmiech:))

Umi najlepszego z okazji rocznicy. Dużo miłości:)

Liza wesoło macie w domciu:) Już się nie mogę doczekać jak Mała mi te 2 słówka powie:) Na razie na pytanie czy mnie kocha odpowiada ''tak'':)) To też strasznie miłe:)

dzien dobry spałam tylko 4 godz dzisiaj katasrofa.moje dziecko do dziadków jedzie to odespie sobie wekend.nie mam dysku ojczym zabrał do siebie bo jest wiekszy problem ale mam internet i dobrze.

Nancy fotki super i tak jak dziewczyny jestes super babka,a Malwisia jest fantastyzna

Ja tez sie witam.
Mąż zawiózł Hanie do szkoly wiec zostało mi ją odebrac po 13. bo ma zajecia do 13:30.
Obiad mam bo wczoraj mielone zrobilam to tylko ziemniaki i surówke ;)

Elwirka kurcze wspolczuje nocki ;/ u mnie mimo ze dzieciaki chore i ja to tylko dwa przebudzenia zaliczylismy ale mikiego polozylam poglaskałam okryłam i zasnoł ;) Daniel coz zamajaczył, i Hania tez;-) ale oki.

reklama
Vikamkcia, super, że dziewczynki są takie towarzyskie. :) Nie ma nic lepszego, niż śmiechy i zabawy dzieci wypełniające dom. :)
Kasiek, my jeszcze myśleliśmy o tapecie 3d, kiedyś na allegro szukaliśmy i był całkiem niezły wybór. Tylko drogo :/
Gosia, Liza, Agnieszka, jak zdrówko pociech?
Elwirka
, współczuję nocki, my standardowo 2 pobudki, więc ja już się tak przyzwyczaiłam, iż można stwierdzić, że się wysypiam, jak są tylko 2 :) Dobrze, że necik Ci chodzi, oby ojczym naprawił resztę.
Vegas, Gosdia, jak samopoczucie dzisiaj?

Do góry