reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
jeśli ma się znieczulenie to kanałowe leczenie nie jest takie złe, ja jak pierwszego zęba robiłam kanałowo to bez znieczulenia, nie wiedziałam ze mogę dostać takie. ale wtedy tak mnie ząb bolał to ból podczas borowania był niezauważalny praktycznie,. drugiego zęba tez bez znieczulenia robiłam i to był ból, na trzecie kanałowe leczenie już poprosiłam znieczulenie, niechętnie mi je dała dentystka ale bez znieczulenia nie chciałam. to tak znieczuliła ze poł dnia polowy twarzy nie czułam. teraz chodzę z zębami regularnie żeby jakby coś się pokazało to od razu można było zlikwidować. i kończy się na jednej wizycie na jeden ząb, dlatego radze wam chodizć regularnie a i kanalowe leczenie może was ominąć.

Witam :)
Agniieszka, witam. teściem się nie przejmuj.
Kasiek powodzenia z dentystą:)
Kasiek, Umi, wy chyba pytałyście co ja studiuje więc jest to Ekonomia, zarządzanie przedsiębiorstwem. Nic ciekawego.

Boże ja już 3 kawy wypiłam i jestem nieprzytomna :p Idę Zosią na spacer to może świeże powietrze pomoże ;)

Agnieszka , tak jak pisza dziewczyny nie martw sie tesciem, wazne ze miedzy toba a tatusiam malego jest dobrze:)

Kasiek heheh wy zabki u dentysty robicie a ja dzis odkryłam własnie w paszczy Mikołaja wreszcie nastepny ząbek! górna lewa czwórka przebita :) jaka ostra ;-) mamy 9 zębów ;-)
A z Hanią oki, własnie jemy obiadek ;-)

Agnieszka , tak jak pisza dziewczyny nie martw sie tesciem, wazne ze miedzy toba a tatusiam malego jest dobrze:)

Kasiek heheh wy zabki u dentysty robicie a ja dzis odkryłam własnie w paszczy Mikołaja wreszcie nastepny ząbek! górna lewa czwórka przebita :) jaka ostra ;-) mamy 9 zębów ;-)
A z Hanią oki, własnie jemy obiadek ;-)

Ewi tak ze strachu się popłakałam przecież mówiłam że u mnie to nie żarty i tak się boję i na prawdę wolę rodzić:) Tak raczej czeka mnie kanałowe założyła i trucie zęba na 2 tygodnie ale ja przyjadę dopiero za miesiąc na wesele i wtedy mi zrobi i mówi że wtedy boleć nie będzie bo już martwy będzie ale i tak znieczulenie wezmę to moja chrzestna więc wiesz krzywdy mi nie zrobi tylko trochę mnie zabolało jak w miazdze dłubała. Dziś mi tylko ten opatrunek założyła i odkamieniła dolne bo mam strasznie nie równe i aparat by się przydał. Jutro mi zrobi po drugiej srtonie bo nie mogła mi dziś dwóch stro znieczulić bo to jakiś hardcore. No i chyba jedna 8 do delikatengo leczenia bo krzywo mi po wyrastały i się ciężko myje;/ Mam nadzieje że to kanałowe nie będzie bolało na prawdę myślałam że będzie gorzej:) Sama się zdziwiła że po takim czasie jak ostatni raz byłam u niej to tragedii nie ma:) Nawet C się załapał tylko jemu kazała prześwietlenie zrobić bo ma jednego jedynego zęba bardzo zniszczonego i chyba do wyrwania a reszta zdrowa a też dłuuuuuuuuuugo nie był u dentysty;/

Agnieszka przejdzie i Twoim rodzicom dla moich szczególnie dla mamy to była tragedia a miałam 21 lat i 2 lata studiów za sobą... Na Boże Ciało nie pozwoliła mi iść i nie bardzo jej w smak było jak przyjeżdżałam i wychodziłam z brzuchem... Tak na prawdę to całą sytuacje nie mówię o dziecku bo od pierwszej sekundy ją pokochała ale że ślubu nie mamy blebleble po ślubie zaakceptowała a teraz jak przyjeżdżam to nie oddaje mi Dominiki będzie dobrze:)

Liza jeeeeee 9 ząbków Dominika ma 16 ale dziś siedziała na fotelu dentystycznym(pierwsza wizyta) i wszystko ok i 5 dolne już tuż tuż jutro idzie jeszcze raz i będzie miała lakierowane:) Super że z Hanią lepiej:)

Ostatnia edycja:
kasiek to naprawde masz stracha przed dentystą:tak: ja tez sie dentysty boję ale w sumie nigdy sie nie poplakalam w gabinecie, chyba ze mnie cos bolało to lezkę uronilam jak mi w zebie grzebala ;P a wym roku juz dwa mialam wyrwane zęby:| ale na szczescie reszta do leczenia, tak mi sie zeby posypaly ;P

EWI no to fajna data i godzina na egzamin, nie ma co ;P obys nie trafila na egzaminatora który uzna ze o tej godzinie nie przepuszcza nikogo i to jeszcze 13ego ;P

Ja cale szczescie mam prawko za sobą ;) 4 października 2006, zdałam egzamin ;P ale zleciało :) juz za chwile urodzinki, Hani, Danielka.... :))))

Liza ja na prawdę przez te dwa tygodnie Wam kadziłam że się boje a nie tak że to mój wymysł:)Ale chyba ciotkę rozczuliłam i była super delikatna:) Hehe 4 października urodziny mojej ja mam od stycznia 2007:) To rzeczywiście Ci się posypały... Jak regularnie chodzisz ja tyle nie byłam nie powiem bo się wstydzę i tragedii nie ma;) No moja też przecież październikowa;)

Ewi byłe bez stresu i powoli wszystko robić ja narwana byłam i 3 razy zdawałam moja siostra wszystko powoli dokładnie i za pierwszym:)

kasiek ja jeden mialam ząb taki który sie posypał porządnie, a drugi to byl juz leczony kanałowo, i byl tak zrobiony dupnie(u innej dentystki) ze w sumie nic to nie dało i poprostu po co cos trzymac jak to przeszkadzało ;P wczesniej nie bylam u dentysty z rok, i teraz w tym roku bylam juz 2 razy i wizyty mnie czekaja dalsze- nastepna 27 wrzesnia ;]

Wreszcie dzieciaki ogarnely w domu zabawki! Moge odkurzyc, a i niewiem czy nie wyjsc na dwór na chwile bo sloneczko sie pokazuje :) w domu świruje juz ;/
A @ nie ma ;/ 33 dni dzis w sumie, a mialam ją nawet po 43 dniach ;| ostatnio tylko jakas terminowa byla bo mialam po 28 dniach :dry: mam nadzieje ze jak przyjdzie to ją prochy wyregulują :tak: bo tak to przychodzi kiedy se chce :cool:

reklama
kasiek wspolczuje wizyty u dentysty. tyle dobrze ze mozesz bez problemu poprosic o znieczulenie...
Liza gratuluje kolejnego zabka :) ale tu dzis dentystycznie sie zrobilo...
Ewi 13. szczesliwe sa ;-) mam nadzieje ze zdasz
mloda ales sie rozpisala dzis... co u Ciebie?:-D

Do góry