reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

FIRANKO wlasnie ten problem ze szkole skonczylam 25kwietnia to ubezpieczenie jest aktualne jeszcze 3 miesiace po szkonczeniu szkoly, czyli juz sie skonczylo:( BASKA wiem ze moglam sie nie przyznawac ale za pozno, od razu nie pomyslalam zeby zaprzeczyc no i lipa. pusto mam w tej glowce. ale za tydzien pojde jeszcze raz i zrobie tak jak nalezy.

reklama
Olenka to dobrze ze wszystko wporadzq ;-)teraz musisz duzo odpoczywac :tak:

a z ta bluza w takie upaly to chyba nie wypali :confused:

a moze Twoja mama bierze rente to wtedy jak bedziesz szla do szpitala to pokazesz tylko odcinek renty i bedziesz miala z glowy ubezpieczenie !!

Ala sie obudzila :happy2:

Wiadomo, każdy ciążę inaczej odbiera :)
Rozumiem firanko, rozumiem.
Oki, idę trochę poczytać, a potem usmażę racuchy z jagodami <mniam>
Wpadnę potem. Buziaki!

Ale poza tym możesz się ubezpieczyć teraz w PZU czy gdzieś i będziesz płacić składkę co miesiąc te 30 złotych,ale będziesz ubezpieczona.

Hejka!! Wogole wrocilam od lekarza:(Wogole dobry wiadomosci to mi nie przedstawila:( powiedziala ze mam obnizona miednice no i porod naturalny juz odpada:( no i nie wiadomo jak maluszek to zniesie:( no i jeszcze jakies zapalenie::wściekła/y:Boje sie ze bedzie cos nie tak bardzo:-( kurde:-(

Ja wam dziewczyny współczuję. Ja nie miałam problemów z donoszeniem ciąży, a wręcz przeciwnie urodziłam po terminie. Na pewno zagrożona ciąża jest to też dla mamy stres, strach itd, a to jeszce gorzej dla maluszka. Życzę wam więc dużo odwagi i dobrego samopoczucia, no i żeby maluszki jednak się rozmyśliły i chciały przyjść na świat o terminie, a nie wcześniej:tak::tak::tak:
Dobra ja już uciekam. Szykuję się i idę z małym na spacer. Odezwę się późnym wieczorkiem jak wrócę. Buźka :*

Kurcze ale sie strachu najadlam, dopiero co wrocilam z Osrodka Zdrowia, caly dzien siedzialam w domu, wyszlam tylko na dwor i uzadlila mnie osa, a ja mam uczulenie, wiec od razu w samochod i do Osrodka, dobrze ze moj ginekolog tam byl, bo lekarka nie wiedziala czy moze cokolwiek mi dac, i kazala mi na pogotowie jechac, ale moj lekarz pozwolil, dostalam zastrzyk domiesniowy i leki, ale strasznie sie wystraszylam ze cos sie malej moze stac
Ona_mika Twoja tesciowa moglaby sie powstrzymac od takich komentarzy, przeciez jestes w ciazy, to normalne ze sie tyje, ciekawe ile jej w ciazy przybywalo
oleńka19 to super ze z malenstwem wszystko dobrze, widzisz, przynajmniej sie uspokoilas
madzia1225 zapaleniem sie nie przejmuj, to bardzo czeste u ciezarnych, a z ta miednica to problem, ale moze sie juz nie bedzie pogarszac
Ciekawe co tam u Angel

No witajcie! Ja się nudzę jak mops, zaraz zacznę te racuchy smażyć i niech czekają do 23:00 na R. i może przynajmniej mi się zachce ich jeść, bo zawsze jak smażę i się nawącham, to mi się odechciewa :p
Dobrze, że już nie jest tak gorąco...
Malutka wierci się, że aż miło :)
Nie martw się madzia1225 będzie dobrze! Ja póki co też nie mam żadnych problemów, przez 6 miesięcy ciąży jeździłam prawie codziennie po 40 kilometrów do szkoły, musiałam przeżyć przeprowadzkę i jak narazie nie naarzekam na zdrowie :)
Ona_mika nie przejmuj się gadaniem teściowej, 15 kilo to wcale nie jest tak dużo, ja póki co przytyłam 8 i na pewno przez ten miesiąc mi przybędzie. A tak nawiasem mówiąc, to co ta Twoja teściowa taka wredna?
Powiem Ci, że nie rozumiem do końca babek które drą się w niebogłosy :D
madzik1388 mnie też osa użądliła, w piątek to było, też się przestraszyliśmy, co prawda nie jestem uczulona, ale nigdy nie wiadomo. Na szczęście okazało się, że nie wbiła żądła do końca i cebula od razu pomogła :)

Mika jak tak piszesz o tej krzyczacej dziewczynie to jakbym widziala siebie.. do dzis jest mi wstyd ze tak sie darlam (przypominam ze rodzialmw nocy:zawstydzona/y:) ale tak strasznie mnie bolalo i nie mialam juz sil:-:)-(az plakac mi sie chce.. 3 godziny meczylam sie ze skurczami partymi(przy czym s. parte to powino byc hop siup i dzidzia jest za ktoryms parcie).. do dzis pamietam slowa poloznej:"Ty tam tak nie wrzeszcz tylko oddychac, to ja jej na to, ze ja juz nie amm sily oddychac.. mam juz dosc.. slabo mi.. dopiero po tym podeszla do mnie i zaraz po lekarza.. ilez mozna bylo sie meczyc.. skurcze parte to takie dziwn uczucie samo was pcha w dol.. ja np nie mialam wrazenie, ze chce mi sie kupe tylko takie jakby ktos chcial ze mnie Lene wydrzec.. strasznie..
z jednej str dobrze, ze to slyszlaas, bvo przynajmniej wiesz juz na czym stoisz:tak:

reklama
dziewczyny ja jak bylam w zeszlym roku w szpitalu u mojej siosrty gdy rodzila to tez slyszalam jak jakas kobieta darła sie w nieboglosy,sama sie przerazilam no ale nie pomyslalam ze niedlugo mnie tez to bedzie czekac:) A JA SOBIE LERZE, TAK JAK MI KAZALI, WZIELAM TE TABLETKI I CHYBA SA STRASZNIE MOCNE, WZIELAM JA NO I POTEM PRZEZ POL GODZINY CZULAM SIE JAK PIJANA.TAK MNIE WYKRECILO, ALE DOKTOR MNIE UPRZEDZIL ZE TAK BEDZIE WIEC CHYBA NIE MAM SIE CZYM PRZEJMOWAC.

Do góry