reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Mlodamamusia No pewnie, nie może być inaczej, za kilka dni pochwalisz się Rafałkiem i będziemy się śmiać z tego całego oczekiwania :)
A ja powiem szczerze, że chciałabym donosić tak długo i czekać troszkę, może to dziwne, ale to chyba dlatego, że urodziłam wcześniaka i nie doczekałam wielu rzeczy, poza tym mam termin na koniec października, a na początku listopada mam urodziny i marzę o takim małym prezenciku:-)

mloda to jeszcze ten ostatni termin pewnie beda brac pod uwage, ja z Mikim mialam termin na 31 maja (OM) a z USG na 8 czerwca i 8ego urodzilam:-p
A daniela rodzilam 2 dni przed terminem, szybka akcja bo w 2h40min (od odejscia wod, potem zaraz skurcze) i byl juz na swiecie:tak:

Agoosia 3mam kciuki moze prezencik się spełni ;-)
Lana myśle ze dam rade. ;-)
Liza no to szybka akcja ;-):-)

zobaczymy w poniedziałek mam wizyte. Zobacze co mi powie . O ile do tego poniedziałku nie urodze:-);-)

Agoosia no dokładnie nikt nie zna dnia ani godziny .
Chociaż ta mała istotka zna dzien i godzine ;-) kiedy zechce się jej przyjść na świat :-)

a krzyczałyście bo jak leżałam na KTG to obok babka rodziła i tak się darła jakby ze skóry ją zdzierali .
aż normalnie odechciało mi się rodzić ..

reklama
Młoda spójrz w kartę ciąży, najbardziej wiarygodny jest termin z USG pomiędzy 11 a 14 t.c

Ja nie krzyczałam, aż dziwne :-D tylko spokojnie mówiłam do J żeby mnie stąd zabrał.

Co do wywoływania to cały dzień miałam podłączoną oxy i nic tylko brzuch się stawiał a skurcze na ktg na 100% i więcej :dry:

Na drugi dzień nad ranem zaczęły się skurcze o 13 jak trafiłam na podorówkę to mi od razu oxy podłączyli, bolało jak jasny gwint, ale porównania nie mam.
Podobno z oxy skurcze są bardziej bolesne.

Do góry