reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Życze Ci tego Kochana! naprawde, ten kto nie widzial zanoszacego sie dziecka nie wie jak to wyglada i jak sie czlowiek czuje wtedy :-(

Dobra lece sprzatac... :dry:

reklama
L.a.N.a napisz jak już będziesz po wizycie i co Ci doradzili:tak:

Gosia a o co się obrażasz :p

Moje dziecko zajęło się nową zabawka :-D Pokrywką od pudełka po chusteczkach do pupy;-) Jeszcze nigdy się tak długo tym nie bawiła :-D A ż 10 minut spokoju :-D

...że część osób to niestety dupolizy,które bronią wybrańców,a nie wszystkich...

nie wiem do kogo to, ale poczułam się obrażona, bo stanęłam po czyjejś stronie :huh: nie uważam się za dupoliza, a Ty wiele osób nie znasz, a oceniasz jakbyś byś nie wiadomo kim była :-D śmieszą mnie tacy ludzie :-D i piszesz brednie... Napisałaś jedną mądrą rzecz, tylko jedną każdy ma prawo do swojej opinii. o Kamci poscie napisałam że mi się nie spodobał bo żadna by nie chciała usłyszeć pod swoim adresem takich słów. Wyraziłam opinie, a jak strzelasz zarzutami, to posyp też nickami,bo kierując " dupolizy" mogłaś urazić wiele niewinnych osób.

edit.

lolkak najlepsza zabawka:-D i opakowanie chusteczek:-D

Ostatnia edycja:
hej.
mi się nawet nie chce czytac tego wszystkiego. Wesele było w sobotę a ja jeszcze dzisiaj czuje się nieobecna.
ogólne wrażenia super.

postaram się być bardziej na bieżąco.

Lana 3mam kciuki za wizyte;-) ucałuj Julke;*

Kochane uciakm do skzoły na dwie lekcje:-D

A później mam wizyte u gina ;-)

Do zoo później;*

Miłego dnia;*

hej laski,....
w życiu bym nie pomyslała że mój post zapoczątkuje taka afere :eek: i teraz sie ciesze że nie wchodziłam tu przez 1,5 dnia, przynajmniej nie psułam sobie dobrego nastroju :):) ja sie już wypowiadac na ten temat nie zamierzam....... mam tylko nadzieje niektóre osoby następnym razem pomyślą zanim cos napiszą jak to może byc odebrane... tyle :):)

U nas weekend bardzo miło upłynoł :) w sobote robiliśmy z szwagierka i teściowa grilla :):) siedzieliśmy do 1 w nocy ale uśmiałam sie znów za wszystkie czasy :) Wczoraj z R pół dnia spedziliśmy w łóżku, taki leń nas złapał że szok :):):)
Dziś mam zamiar wybrac sie na miasto poszperac troche na targu :):)
Ewii no i jak tam wesele??
Młoda jak tam jeszcze nie rodzisz???

Lola16 została zbanowana, gdyż na forum nie będziemy tolerować użytkowników , którzy logują się wyłącznie po to by obrażać i krytykować.

A co do ogólnej dyskusji , która tu miała miejsce.

Kazda z mam ma prawo do własnych błędów.
Zastanówcie się czy żadnej z was nigdy nie przydarzyło się czego nie dopilnować.
Macie inne doświadczenia wiec często w tym samych sprawach reagujecie inaczej co wcale nie musi oznaczać "gorzej/lepiej".

Spróbujcie pisząc ze sobą częściej używać JA niż TY.

Tu wkleję tekst o tym jak dyskutować.
Dyskusja polega więc przede wszystkim na uświadomieniu sobie:
  • po co rozmawiamy? Czy chcemy załatwić jakąś sprawę, czy też dzielimy się emocjami?

• Czy mówimy „tym samym językiem”? Czy wzajemnie rozumiemy wypowiadane komunikaty? Czy, a by sobie pomóc stosujemy pytania o cechach parafrazy („jeśli dobrze rozumiem, to chodzi co teraz o to…..”).

• Jeśli mamy pewność, że dobrze się rozumiemy- musimy zachować właściwe proporcje w rozmowie, czyli mówić, pozwolić mówić, słuchać i umożliwić słuchanie i pamiętać, że rozmowa to nie monolog jednej osoby!
Powinnyśmy także zastosować się do zasad efektywnej dyskusji, a więc wypowiadać wyłącznie własne zdanie, nie interpretować zdań rozmówcy, ale lepiej dopytywać się, a nade wszystko nie oceniać. Dzięki temu jesteśmy w stanie osiągnąć prawdziwy cel dyskusji, czyli poznanie i zaznajomienie się z opinią i postawą naszego rozmówcy. Warto nauczyć się robić to skutecznie i efektywnie, ponieważ tak samo, jak dyskutowanie pozwala rozwiązywać problemy, tak samo może je stwarzać, a kłótnie to przecież nic innego, jak wadliwa komunikacja i nieumiejętnie prowadzona rozmowa.

reklama
Do góry