reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Życze Ci tego Kochana! naprawde, ten kto nie widzial zanoszacego sie dziecka nie wie jak to wyglada i jak sie czlowiek czuje wtedy :-(

Dobra lece sprzatac... :dry:

reklama
L.a.N.a napisz jak już będziesz po wizycie i co Ci doradzili:tak:

Gosia a o co się obrażasz :p

Moje dziecko zajęło się nową zabawka :-D Pokrywką od pudełka po chusteczkach do pupy;-) Jeszcze nigdy się tak długo tym nie bawiła :-D A ż 10 minut spokoju :-D

...że część osób to niestety dupolizy,które bronią wybrańców,a nie wszystkich...

nie wiem do kogo to, ale poczułam się obrażona, bo stanęłam po czyjejś stronie :huh: nie uważam się za dupoliza, a Ty wiele osób nie znasz, a oceniasz jakbyś byś nie wiadomo kim była :-D śmieszą mnie tacy ludzie :-D i piszesz brednie... Napisałaś jedną mądrą rzecz, tylko jedną każdy ma prawo do swojej opinii. o Kamci poscie napisałam że mi się nie spodobał bo żadna by nie chciała usłyszeć pod swoim adresem takich słów. Wyraziłam opinie, a jak strzelasz zarzutami, to posyp też nickami,bo kierując " dupolizy" mogłaś urazić wiele niewinnych osób.

edit.

lolkak najlepsza zabawka:-D i opakowanie chusteczek:-D

Ostatnia edycja:
hej.
mi się nawet nie chce czytac tego wszystkiego. Wesele było w sobotę a ja jeszcze dzisiaj czuje się nieobecna.
ogólne wrażenia super.

postaram się być bardziej na bieżąco.

Lana 3mam kciuki za wizyte;-) ucałuj Julke;*

Kochane uciakm do skzoły na dwie lekcje:-D

A później mam wizyte u gina ;-)

Do zoo później;*

Miłego dnia;*

hej laski,....
w życiu bym nie pomyslała że mój post zapoczątkuje taka afere :eek: i teraz sie ciesze że nie wchodziłam tu przez 1,5 dnia, przynajmniej nie psułam sobie dobrego nastroju :):) ja sie już wypowiadac na ten temat nie zamierzam....... mam tylko nadzieje niektóre osoby następnym razem pomyślą zanim cos napiszą jak to może byc odebrane... tyle :):)

U nas weekend bardzo miło upłynoł :) w sobote robiliśmy z szwagierka i teściowa grilla :):) siedzieliśmy do 1 w nocy ale uśmiałam sie znów za wszystkie czasy :) Wczoraj z R pół dnia spedziliśmy w łóżku, taki leń nas złapał że szok :):):)
Dziś mam zamiar wybrac sie na miasto poszperac troche na targu :):)
Ewii no i jak tam wesele??
Młoda jak tam jeszcze nie rodzisz???

Lola16 została zbanowana, gdyż na forum nie będziemy tolerować użytkowników , którzy logują się wyłącznie po to by obrażać i krytykować.

A co do ogólnej dyskusji , która tu miała miejsce.

Kazda z mam ma prawo do własnych błędów.
Zastanówcie się czy żadnej z was nigdy nie przydarzyło się czego nie dopilnować.
Macie inne doświadczenia wiec często w tym samych sprawach reagujecie inaczej co wcale nie musi oznaczać "gorzej/lepiej".

Spróbujcie pisząc ze sobą częściej używać JA niż TY.

Tu wkleję tekst o tym jak dyskutować.
Dyskusja polega więc przede wszystkim na uświadomieniu sobie:
  • po co rozmawiamy? Czy chcemy załatwić jakąś sprawę, czy też dzielimy się emocjami?

• Czy mówimy „tym samym językiem”? Czy wzajemnie rozumiemy wypowiadane komunikaty? Czy, a by sobie pomóc stosujemy pytania o cechach parafrazy („jeśli dobrze rozumiem, to chodzi co teraz o to…..”).

• Jeśli mamy pewność, że dobrze się rozumiemy- musimy zachować właściwe proporcje w rozmowie, czyli mówić, pozwolić mówić, słuchać i umożliwić słuchanie i pamiętać, że rozmowa to nie monolog jednej osoby!
Powinnyśmy także zastosować się do zasad efektywnej dyskusji, a więc wypowiadać wyłącznie własne zdanie, nie interpretować zdań rozmówcy, ale lepiej dopytywać się, a nade wszystko nie oceniać. Dzięki temu jesteśmy w stanie osiągnąć prawdziwy cel dyskusji, czyli poznanie i zaznajomienie się z opinią i postawą naszego rozmówcy. Warto nauczyć się robić to skutecznie i efektywnie, ponieważ tak samo, jak dyskutowanie pozwala rozwiązywać problemy, tak samo może je stwarzać, a kłótnie to przecież nic innego, jak wadliwa komunikacja i nieumiejętnie prowadzona rozmowa.

reklama
Do góry