reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

EWI hehehe;-) dobre;-) u mnie pogoda rano sie popsula i bylo zimno jak wyszlismy, ale teraz znow sloneczko wyszlo wiec Daniel zje obiad i ja,bo hania juz zjadla i Miki i wychodzimy:-) no i firanki z dołu sie piora, okan juz mam wszytskie umyte i w sumie mam dom wysprzatany:-)

No i tak apropo obiadu Mikołaja, strasznie sie darl, ja wiedzialam ze glodny a obiad jeszcze 5min i bedzie wiec klade go i wyciagam cyca a on sie odwaraca i nie chce, no to ja chowam i biore go na rece i mowie mu to czekasz na ziemniaczki jak cyca nie chcesz, i potem sie ugotowaly, wlałam mu pół miseczki czerwonego barszczu z ziemniakami, i zjadł wszystko!! to pytam sie go chcesz jeszcze zupki? a on do mnie"ga", ja do niego jeszcze raz- to przyniesc zupki, zjesz jeszcze? on do mnie "ga", no to poszlam wlałam mu 1/3 miseczki i tez zjadł wsio!! :-D hehe

Ale tutaj weekndowa cisza... -=:-)

reklama
Elizka no nie wierze, boże ile ja bym dala żeby mój Michał tak jadł ;D hehe On 2 łyżki zje i łapie łyzke i wylewa z niej zupe albo reka tak szybko machnie w pewnym momencie ze zupa leci na koniec pokoju, ewentualnie wypluje z buzi albo jak mu wcisnąć probuje to macha rekami tak ze az krzesełko sie rusza ;D
Miki mówi "ga" xD super ;D

artystka no jak tak dalej pojdzie to przejdziemy na uklad taki ze cyc bedzie tylko w nocy, i przed snem, nad ranem. A wczesniej nie chcial nic innego jak cyc:-) baaaaaaaaaaaardzo sie ciesze,bo nawet mleko modyf pije wieczorem ładnie,ale nie wiecej jak 120ml.:-) dzis rano zjadl pol miseczki kaszki ;-) mysle ze spokojnie w czerwcu pozegnamy sie z cycem:tak: :-)
Ale znajac zycie przyjdzie i tkai moment ze bedzie jedzeniem wypluwal itd :-D hehe

Hej. U nas jak co sobotę sprzątanie od rana. J się zajmował córą to ja mogłam spokojnie sprzątac. Pewnie się Miśka niebawem zbudzi bo przed 14 zasnęła na drzemkę. Niby do 9 dziś spałyśmy, ale były cyrki nad ranem żeby usnęła, ale dla mnie po 6 to nie pora na wstawanie, więc jakoś musem ją załatwiłam by spała:D

Gosia a moja to mięsożerna. Zupki może nie jeśc, ale mięso to dla niej numer 1:D
Eliza ładnie sobie gadaliście widzę:D Głodomorek z Mikiego rośnie, fajnie:) Moja w sumie też sporo je:) A nawet nie widac po niej:D
Daffi to super, że Julcia spokojnie spała i oddychała w nocy:) Moja w sumie jak jest chora to też ładnie śpi. Za to jak zęby jej idą to nocki są do duupyy.
Lolkak Boziu o 5.30 wstac to koszmar jakiś. A wiesz jak ja robiłam gdy Martynka miała parę miesięcy? Dawałam fotelik samochodowy/nosidło na stelaż wózka i tak woziłam Małą, była wniebowzięta.

no ja mam posprzatane, jeszcze obiadek zrobić. dzieci nawszamały się parówek to sie przeciagnęło.
Eliza Ojojoj to Miki ma duuuży aetyt jak na takiego szkraba.:-D

Vegas no ja też juz tak robiłam z fotelikiem,ale teraz nawet to nie działa :dry:

VikamciaG co ja bym dała,żeby chociaż o 8 wstała o 9czy10 obojętnie na jaki czas nie marzę nawet :-D:-D

Elizka no to ładny głodomorek z Mikiego :-D:-D

Oddam swoje dziecko w dobre ręce ewentualnie wymienię na grzeczne,nie piszczące dziecko,które leży w wózku na spacerze i nie wylewa jedzenia ani nie pluje na km :-)

moja córa się wyspała, byłyśmy trochę na ogrodzie, ale zimno, nawet słonka nie ma. J wrócił od babki, szuka kodów nowych do przelewów i znaleźc nie umie. By to trzymał w jednym miejscu to by znalazł. Poza tym tradycyjnie biadoli mi pod nosem i mnie wnerwia!

Lolkak no masz taką hmm specyficzną córcię, ale miejmy nadzieję, że się jej odmieni:)

reklama
lolak ona śpi do 7,30 albo 8 nrano:tak:
od samego początku w sumie :-D
do 3 miesica budziła się o 3 ma mleko ale zasypiała salej , i o 6-7 na mleko i spała do 9 rano..
później jak już nie piła w nocy to budziła się tylko o tej 6-7 na mleko i spała do 8
no i jak przestała pic to mleko nad ranem to śpi do tej 7,30- 8:tak:
więc nigdy nie miałam problemu z nockami..
czasem wstała wcześniej czy coś ... ale to nie problem..
no i miała takie 3 tygodnie w lutym że znów zaczęła wstawać o 6 rano na mleko.. ale jej minęło..

a o której Twoje maleństwo zasypia że tak wcześnie wstaje?? bo moja o 7.30 ma kąpiel , późńiej mleczko i spać więc jak zasypia o 20 to najpóźniej śpi o 20.30 i mogę wyjść z jej sypialenki:tak:

Do góry