reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
kaamaa Właśnie też mam obawy co do tej przyczepki, bo nie wiem, jak się zachowuje na zakrętach, nierównościach i jest dosyć szeroka, więc też nie wszędzie przejadę. Ale za to przyczepki są dwuosobowe;-) Wolałabym na razie fotelik, ale do 9kg małej jeszcze daleko:-D
lolkak Dzisiaj mała zrobiła znowu pobudkę po 5ej. Chyba już się przystosowała do nowego czasu:sorry2: Zobaczymy, jak dzisiaj będzie. Jestem u rodziców, a u nich zawsze spanie i jedzenie Emilki wygląda trochę inaczej niż w domu.
artystka Nie rozumiem twoich rodziców:eek: Skoro macie problem z kasą, to dlaczego nie zgadzają się, żebyś pracowała? Wiele dzieci chowa się przy opiekunkach i w żłobkach i nie mają złej opieki. Przecież nie będziesz pracowała 24h/dobę i w wolnym czasie zajmiesz się dzieckiem.
Doczytałam i nie rozumiem, dlaczego nie skorzystałaś z tamtej oferty:sorry2: Mając takich rodziców, długo bym się nie zastanawiała i chwytała każdej okazji, żeby się wyrwać z domu. Nie chciałabym wychowywać dziecka w takiej atmosferze.
Pisałaś coś, że twoi rodzice chcą naprawić błędy z przeszłości? Jak to się ma do ich zachowania?
kamcia:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2: filmik świetny
justyś Miło dostać niespodziewanie tyle pieniędzy.:tak: Antoś z różowym wózeczkiem już się do roli tatusia przygotowuje:-D
vegas u nas też nie ma prezentów na Wielkanoc
malwina My też właśnie dostaliśmy zaproszenie na ślub, ale ze względów finansowych raczej nie pojedziemy:-( Daleko od nas, a samochód na wodę nie jeździ:sorry2: szybko musielibyśmy się zbierać, bo P. ma robotę następnego dnia, więc i wypić by nie mógł. I za 2 tygodnie idziemy do innych znajomych na wesele, gdzie też trzeba dojechać i dać prezent:sorry2: Ale sukienkę już mam, choć do lekkich przeróbek. Dostałam od koleżanki, bo stwierdziła, że była w niej 3 razy na weselu i więcej raczej nie założy, bo już wszyscy ją w niej widzieli:-D

Przed chwilą mała przez chyba pół godziny ryczała :dry: Najpierw po kilku jęknięciach miałam nadzieję, że zaraz zaśnie z powrotem. Potem tak się rozryczała, że aż moja mama przyleciała i stwierdziła, że ona nie ma takiego twardego serca i by małą już dawno wyciągnęła na ręce. A cała awantura była o smoczek:sorry2: Moja mama zabrała go z pokoju do umycia i został w kuchni. Mi się nie chciało po niego iść i stwierdziłam: niech się mała uczy radzić sobie bez smoka. I zasnęła, ale jutro pewnie będzie ją gardło bolało od wrzasku;-)

E. Mała znowu popłakuje, ale przez sen. Chyba przyniosę smoka, bo się pewnie w nocy przyda.
Nadrobiłam, a byłam tak zmęczona, że po 20stej chciałam iść spać:sorry2:

My nosimy pampersy z babydream 5. Do roku nosił orginalne pampersy-a potem zaczęły go uczulać, tak samo happy i dady. Także nie kombinuje już i zostaliśmy przy tych. On ma chyba uczulenie na ten balsam. Już nie kupuje innych,bo się boje. Także przy nich zostaniemy-aż nauczy się żyć bez pieluch:p

A tu parę fotek łysolka:)
bez

DSC09618.jpg
DSC09617.jpg

A tu ja z Adasiem:)
Zdjęcie0042.jpg

U mnie też nie było za bardzo prezentów jakiś dużych na wielkanoc. Ja tylko pamiętam jak dostałam barbi taką zwykłą jak miałam 5 lat- strasznie sie z niej cieszyłam-choć nie była orginalna. Adasiowi dam jakiś drobiazg-kupię mu znikopis jakiś,albo tablicę i mam do odebrania nagrodę nestle-domek, dokupię mu coś smacznego i wystarczy.

Ostatnia edycja:
e tam nie ma czego zazdrościć...
nie ma ziy śniegu itp.. hehe wiosna czy jesień nie czuć róznicy.. a lato... to jak los na loterii.. raz się trafi a raz nie:-p;-)
więc trzeba wyczekiwać upałów... i korzystać z każdego jednego dnia bo takich mało:-D

lenka śliczny chłopiec

Bry dzien

Paulka hehe pomidorki beda na poczatku czerwca juz;-) nie moge sie doczekac bo latem to praktycznie zyje na pomidorkach, salacie, ogórkach;-) wszystko swoje i pysznnnneee.. :-D
Artystka ja podobno bylam planowana;] ale tak naprawde niewiem jak to bylo.... nie wnikam.... cos czuje ze chyba sie zejdziecie z tatusiem Michasia;-)
Kamcia super fotki:-) i pokaz brzusio? urósł cos od oststnich fotek ze tak na niego narzekasz?;-)

U mnie za oknem wiosenny deszcz.... jest super, swierze powietrze, normalnie jak wszystko ruszy po nim to chwila i bedzie zielonoooo :-D
Piszecie o pampersach... ja teraz kupowalam pampersy pampersa, Miki chodzi w 4 od jakis 3-4mies. :dry: klocek... w grójcu jest rossman ale kurcze nie po drodze bo bym zakupila te pampki baydream.... no zobaczymy, dzis juz musze jechac kupic, bo mi sie koncza...
Z Mikim wstalismy o 6:dry: a Hania z Danielem teraz do nas dolaczyli dopiero.... :nerd:

Artystka na taką pewną okzaję możesz się nigdy nie doczekać, nigdy nie masz pewności czy po tygodniu Cię nie zwolnią albo czy właściciele mieszkania nie będą musieli wrócić i będziesz musiała się wyprowadzić.
Więc trzeba łapać byka za rogi co będzie to będzie.
Widzisz mój M a nawet M Elizy non stop zmienia pracę szuka lepszej a oni mają 3kę dzieci i jakoś odpukać znalazł i jakoś im się wiedzie, nie ma ryzyka nie ma zabawy niestety.

Paula ooo tak to chyba był listonosz :-D

Eliza przypomniałaś mi że czas najwyższy zająć się moim ogródkiem :dry: ależ mi się nie chce.
Ale nie odmówię sobie przyjemności jedzenia sałaty ze szczypiorem i śmietanką pychootka!

U mnie z rana popadał deszcz teraz pochmurmo i mam nadzieję że więcej padać nie będzie :dry:

No lecę bo słyszę jak zołza śpiewa w łóżeczku :-D

Witamy się i my :-)

Elizka My dziś o 6:30,ale nie wiele wcześniej usnęła. Też uwielbiam pomidory :tak: czekamy na swoje zbiory :-) M mnie wkurzył z rana,bo Majka zaczęła beczeć,więc mu mówię,żeby mi ją podał do łóżka do karmioenia a ten,że nie bo on zmęczony :wściekła/y::baffled: No dajcie spokój. Czym się zmęczył?
Spaniem,chrapaniem przez całą noc? Na szczęście miał za swoje i sam robił sobie kanapki bo Moja matka nie wstała i mu wcześniej nie zrobiła :-D

Lenka Adaś jak zawsze śliczny :-) My nadal zakochane :-)

artystka no właśnie jak tam stosunki między wami,może cos się ułoży,bpo chyba póki co dobrze?

ViKamciaG plażowanie? No daj spokój- jak patrzę co mam teraz za oknem to się gotuję;-)

koniczynka i co dalej odzwyczajasz czy na razie dajesz spokój ;-)

Co do pieluch to dla mnie tak jak dla Pauli Pampers to Pampers. najcieńsze,najbardziej chłonne (chociaż kupa z każdych wylazła :-D)Bardzo miękkie. Najgorsze są akurat dla mnie Huggisy. Teraz mam nową Dadę rozmiar 4.

Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamy i mamusie:)
PROŚBA

Piszę pracę licencjacką skierowaną właśnie do młodych matek i w związku z tym mam gorącą prośbę o wypełnienie ankiety, która jest anonimowa i nie zabierze Paniom dużo czasu.
Z góry serdecznie dziękuję i bardzo proszę o kontakt osoby, które chciałyby wziąć udział w moich badaniach. Podaje swój adres e-mail: roza004@wp.pl po skontaktowaniu się odeśle ankiety na Państwa e-mail.
Bardzo dziękuje.

reklama
Do góry