reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
kaamaa Właśnie też mam obawy co do tej przyczepki, bo nie wiem, jak się zachowuje na zakrętach, nierównościach i jest dosyć szeroka, więc też nie wszędzie przejadę. Ale za to przyczepki są dwuosobowe;-) Wolałabym na razie fotelik, ale do 9kg małej jeszcze daleko:-D
lolkak Dzisiaj mała zrobiła znowu pobudkę po 5ej. Chyba już się przystosowała do nowego czasu:sorry2: Zobaczymy, jak dzisiaj będzie. Jestem u rodziców, a u nich zawsze spanie i jedzenie Emilki wygląda trochę inaczej niż w domu.
artystka Nie rozumiem twoich rodziców:eek: Skoro macie problem z kasą, to dlaczego nie zgadzają się, żebyś pracowała? Wiele dzieci chowa się przy opiekunkach i w żłobkach i nie mają złej opieki. Przecież nie będziesz pracowała 24h/dobę i w wolnym czasie zajmiesz się dzieckiem.
Doczytałam i nie rozumiem, dlaczego nie skorzystałaś z tamtej oferty:sorry2: Mając takich rodziców, długo bym się nie zastanawiała i chwytała każdej okazji, żeby się wyrwać z domu. Nie chciałabym wychowywać dziecka w takiej atmosferze.
Pisałaś coś, że twoi rodzice chcą naprawić błędy z przeszłości? Jak to się ma do ich zachowania?
kamcia:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2: filmik świetny
justyś Miło dostać niespodziewanie tyle pieniędzy.:tak: Antoś z różowym wózeczkiem już się do roli tatusia przygotowuje:-D
vegas u nas też nie ma prezentów na Wielkanoc
malwina My też właśnie dostaliśmy zaproszenie na ślub, ale ze względów finansowych raczej nie pojedziemy:-( Daleko od nas, a samochód na wodę nie jeździ:sorry2: szybko musielibyśmy się zbierać, bo P. ma robotę następnego dnia, więc i wypić by nie mógł. I za 2 tygodnie idziemy do innych znajomych na wesele, gdzie też trzeba dojechać i dać prezent:sorry2: Ale sukienkę już mam, choć do lekkich przeróbek. Dostałam od koleżanki, bo stwierdziła, że była w niej 3 razy na weselu i więcej raczej nie założy, bo już wszyscy ją w niej widzieli:-D

Przed chwilą mała przez chyba pół godziny ryczała :dry: Najpierw po kilku jęknięciach miałam nadzieję, że zaraz zaśnie z powrotem. Potem tak się rozryczała, że aż moja mama przyleciała i stwierdziła, że ona nie ma takiego twardego serca i by małą już dawno wyciągnęła na ręce. A cała awantura była o smoczek:sorry2: Moja mama zabrała go z pokoju do umycia i został w kuchni. Mi się nie chciało po niego iść i stwierdziłam: niech się mała uczy radzić sobie bez smoka. I zasnęła, ale jutro pewnie będzie ją gardło bolało od wrzasku;-)

E. Mała znowu popłakuje, ale przez sen. Chyba przyniosę smoka, bo się pewnie w nocy przyda.
Nadrobiłam, a byłam tak zmęczona, że po 20stej chciałam iść spać:sorry2:

My nosimy pampersy z babydream 5. Do roku nosił orginalne pampersy-a potem zaczęły go uczulać, tak samo happy i dady. Także nie kombinuje już i zostaliśmy przy tych. On ma chyba uczulenie na ten balsam. Już nie kupuje innych,bo się boje. Także przy nich zostaniemy-aż nauczy się żyć bez pieluch:p

A tu parę fotek łysolka:)
bez

DSC09618.jpg
DSC09617.jpg

A tu ja z Adasiem:)
Zdjęcie0042.jpg

U mnie też nie było za bardzo prezentów jakiś dużych na wielkanoc. Ja tylko pamiętam jak dostałam barbi taką zwykłą jak miałam 5 lat- strasznie sie z niej cieszyłam-choć nie była orginalna. Adasiowi dam jakiś drobiazg-kupię mu znikopis jakiś,albo tablicę i mam do odebrania nagrodę nestle-domek, dokupię mu coś smacznego i wystarczy.

Ostatnia edycja:
e tam nie ma czego zazdrościć...
nie ma ziy śniegu itp.. hehe wiosna czy jesień nie czuć róznicy.. a lato... to jak los na loterii.. raz się trafi a raz nie:-p;-)
więc trzeba wyczekiwać upałów... i korzystać z każdego jednego dnia bo takich mało:-D

lenka śliczny chłopiec

Bry dzien

Paulka hehe pomidorki beda na poczatku czerwca juz;-) nie moge sie doczekac bo latem to praktycznie zyje na pomidorkach, salacie, ogórkach;-) wszystko swoje i pysznnnneee.. :-D
Artystka ja podobno bylam planowana;] ale tak naprawde niewiem jak to bylo.... nie wnikam.... cos czuje ze chyba sie zejdziecie z tatusiem Michasia;-)
Kamcia super fotki:-) i pokaz brzusio? urósł cos od oststnich fotek ze tak na niego narzekasz?;-)

U mnie za oknem wiosenny deszcz.... jest super, swierze powietrze, normalnie jak wszystko ruszy po nim to chwila i bedzie zielonoooo :-D
Piszecie o pampersach... ja teraz kupowalam pampersy pampersa, Miki chodzi w 4 od jakis 3-4mies. :dry: klocek... w grójcu jest rossman ale kurcze nie po drodze bo bym zakupila te pampki baydream.... no zobaczymy, dzis juz musze jechac kupic, bo mi sie koncza...
Z Mikim wstalismy o 6:dry: a Hania z Danielem teraz do nas dolaczyli dopiero.... :nerd:

Artystka na taką pewną okzaję możesz się nigdy nie doczekać, nigdy nie masz pewności czy po tygodniu Cię nie zwolnią albo czy właściciele mieszkania nie będą musieli wrócić i będziesz musiała się wyprowadzić.
Więc trzeba łapać byka za rogi co będzie to będzie.
Widzisz mój M a nawet M Elizy non stop zmienia pracę szuka lepszej a oni mają 3kę dzieci i jakoś odpukać znalazł i jakoś im się wiedzie, nie ma ryzyka nie ma zabawy niestety.

Paula ooo tak to chyba był listonosz :-D

Eliza przypomniałaś mi że czas najwyższy zająć się moim ogródkiem :dry: ależ mi się nie chce.
Ale nie odmówię sobie przyjemności jedzenia sałaty ze szczypiorem i śmietanką pychootka!

U mnie z rana popadał deszcz teraz pochmurmo i mam nadzieję że więcej padać nie będzie :dry:

No lecę bo słyszę jak zołza śpiewa w łóżeczku :-D

Witamy się i my :-)

Elizka My dziś o 6:30,ale nie wiele wcześniej usnęła. Też uwielbiam pomidory :tak: czekamy na swoje zbiory :-) M mnie wkurzył z rana,bo Majka zaczęła beczeć,więc mu mówię,żeby mi ją podał do łóżka do karmioenia a ten,że nie bo on zmęczony :wściekła/y::baffled: No dajcie spokój. Czym się zmęczył?
Spaniem,chrapaniem przez całą noc? Na szczęście miał za swoje i sam robił sobie kanapki bo Moja matka nie wstała i mu wcześniej nie zrobiła :-D

Lenka Adaś jak zawsze śliczny :-) My nadal zakochane :-)

artystka no właśnie jak tam stosunki między wami,może cos się ułoży,bpo chyba póki co dobrze?

ViKamciaG plażowanie? No daj spokój- jak patrzę co mam teraz za oknem to się gotuję;-)

koniczynka i co dalej odzwyczajasz czy na razie dajesz spokój ;-)

Co do pieluch to dla mnie tak jak dla Pauli Pampers to Pampers. najcieńsze,najbardziej chłonne (chociaż kupa z każdych wylazła :-D)Bardzo miękkie. Najgorsze są akurat dla mnie Huggisy. Teraz mam nową Dadę rozmiar 4.

Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamy i mamusie:)
PROŚBA

Piszę pracę licencjacką skierowaną właśnie do młodych matek i w związku z tym mam gorącą prośbę o wypełnienie ankiety, która jest anonimowa i nie zabierze Paniom dużo czasu.
Z góry serdecznie dziękuję i bardzo proszę o kontakt osoby, które chciałyby wziąć udział w moich badaniach. Podaje swój adres e-mail: roza004@wp.pl po skontaktowaniu się odeśle ankiety na Państwa e-mail.
Bardzo dziękuje.

reklama
Do góry