reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Lolkak to weź podrzuć :-D cały dom do góry nogami wywaliłam i nie ma :wściekła/y:

Wózek jest super! przejechałam na pusto po naszych wioskowych wertepach i idzie jak żyleta :-D nie zamieniłabym na żaden inny.

Jest duży jak normalna spacerówka a po złożeniu bardzo mało miejsca zajmuje.

Kiniorek jedna kawa na pewno nie zaszkodzi.

Ja urodziłam w 41t, i 5 dniu mam nadzieję że aż tyle nie będziesz musiała czekać.

reklama
kiniorek -ja myśle,ze nie zaszkodzi. Do dwóch dziennie można pić-jak ktoś nie umie rzucić. Ja nie piłam przez ciąże i może dlatego mi zadziałała. Tyle,ze ja byłam po terminie.

kamaa- ty tak jak ja w tej ciąży się nachodziłaś. Od lekarza usłyszałam,ze nawet z 20 dni mogło byc.
Ja strasznie się bałam,bo na usg połówkowym miałam termin 30 maja, z OM 11 czerwca a urodziłam 22.No i wody już były zielone bardzo.Ale jeśli bym miała normalnie termin to bym się nie strasowała, ale u mnie już każdy dzień czerwca stresował.

Ostatnia edycja:
raczej nie przecież już wszystko rozwinięte teraz to tylko maleństwo masy nabiera;-)

Elizka biorę jeszcze chyba się przyzwyczaiłam do nich już ;-)

Kaamaa to jak po wertepach daje radę to może i ja go jednak wezmę,bo te moje 30m od domu to dziura na dziurze ;-)

Ostatnia edycja:
Oooo właśnie Paula dobrze kombinuje...

Ja pojechałam po terminie na IP ( za radą znajomej położnej) i powiedziałam że Mała cały dzień się nie rusza i bez problemu przyjęli .

E:

Lolkak na prawdę polecam, i te kółka z przodu nie są wcale takie cienkie :-p

No czekam do jutro bo będę pisać do położnej co i jak. Bo mówiła że w okolicach terminu jak będzie wolne coś to mnie weźmie na oddział. Chyba dzisiaj sobie jednak dam spokój z wywoływaniem. Nie mam jakoś sił na nic.

KINIOREK - ja łyknęłam łyżkę olejku rycynowego i tego samego dnia na porodówce wylądowałam :-D :-p też mi się już nie chciało czekać i szukałam sposobów na przyśpieszenie no i to zadziałało on ogólnie jest na przeczyszczenie więc wywołuje skurcze i przy okazji masz lewatywę :-D :-p pojechałam do szpitala nie miałam rozwarcia ale miałam skurcze więc dali mi zastrzyk na rozwarcie i było cacy :-p

Najlepszego drogie panie :-p :-D my dzisiaj z mamuśką sobie do Gda jedziemy na zakupu z okazji naszego dnia :-p

paula- Ja byłam 10 dni przed terminem jeszcze w szpitalu z bólem brzucha uciązliwym. Było to zapalenie pęcherza. Wypuścili mnie 1 czerwca i nie wywoływali choć prosiłam, dziecko duże termin z usg 30 maja i nic nie zrobili. Chodziłam jeszcze 3 tygodnie.

kiniorek- nie chciałam pisać o olejku,ale pisze. Ja wypiłam tydzień po terminie i skończyło się biegunką-niczym więcej. Do 6 rano na kiblu przesiedziałam. Wiecej nie będe miała takich pomysłów. Wiec z własnej opini nie polecam.

Daff- bo ja ją wyprałam w Loveli,ale nie płukałam żadnym płynem,bo nie wiedziałam czy Julka nie ma uczulenia :-p no i nie prasowałam jej,wiec może być troche "Sztywna". spróbuj ją wypłukać płynem i poprasować. Cieszę się że się podoba i że Julci pasuje :-D

ale to co odstaje to chyba tak bedzie... bo to na samym dole...
bedzie dobrze:d mimo to bardzo mis ie podoba i jest na Julke na styk.. nie wiem czy te 4 meisiace w nie przechodzi;p

reklama
Ja oleju rycynowego bałam się pić.....

Z resztą na mnie i tak nic nie działało.

Lenka ja zgłosiłam się do szpitala 6 dni po terminie i dopiero po 5 dniach się zainteresowali że może czas już coś zacząć robić.
Pan Profesor był przekonany że jeszcze wcale się nie pzeterminowałam, chociaż mu powtarzałam że znam dokładną datę poczęcia.

Do góry