reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

aniu tak zrobie !!:tak:
madzik bardzo mnie poruszylo to co przyslalas :zawstydzona/y: gleboka tresc ktora pozwala na chwile sie zatrzymac w tym wirze codziennosci!!
kasiu wlasnie troszke czytalam o tym ale chyba najlepiej bedzie jak po urodzeniu pojde do zus-u i tam wszystkiego sie dowiem jak mi nie przysluguje to trudno nic nie zrobie :confused: jak narazie to mam pecha i nic mi nie przysluguje ehh

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiu mi już od 26 czerwca zapłacił ZUS i przesyłają mi pieniądze do domu.Tylko nie wiem dla czego zapłacił ZUS bo od 6 czerwca do 25 czerwca to jest tylko 19 dni,za które zapłacił mi pracodawca.Teraz będzie mi płacił już ZUS tylko,że nie wiem dla czego nie po 33 dniach a wcześniej.

Aniu a ile ci wypłacił pracodawca? Dziwne to jest dla mnie...

Dobra kobitki... ja ide poleżeć bo mnie plecki pobolewają... nie rozrabiać mi tu i nie pisać za dużo żebym nadrabiania nie miała... albo piszcie to zajęcie na kolejną nieprzespaną noc bede miała... Jeszcze tu dzisiaj zajrze pewnie :-)

Ostatnia edycja:
Kasiu pracodawca też wypłacił mi tą najniższą,bo tak mam na umowie.A dodatkowo zrobił mnie w konia,bo urlop też zapłacił mi z najniższej tak,jak za zwolnienie.A chyba już wiem dla czego Od 26 czerwca ZUS mi dał pieniądze...Dla tego,że wcześniej byłam na zwolnieniu 2 tygodnie.Z tym,że jeśli między jednym a drugim zwolnieniem minęło 30 dni to powinno być liczone od nowa,a nie sumowane.

Aniu przez cały rok sie sumują dni zwolnienia... w roku możesz mieć 182dni chorobowego, z czego za 33 płaci ci pracodawca! i nie kasują ci sie one w zadnym wypadku tylko ciągle sumują... w każdym miesiacu mogłabys brać po 1tyg chorobowego i to ci sie sumuje!!! a za urlop też należy ci sie 26,20 za każdy dzień urlopu... on ma liste płac więc w tym przypadku przekrętu nie zrobi... a za utargi ci nie może wypłacić za dni w których cie w pracy nie było:sorry2:

powiedziałam co wiedziałam i naprawde uciekam bo mi zaraz kręgosłup strzeli... później sie odezwe :-)

Ostatnia edycja:
widze ze tutaj tez pogawędka na temat zusu.... Eh a myslałam ze bedzie cos przyjemniejszego, bo dosc ze mama była dzis w zusie załatwic mi ubezpieczenie 5to jeszcze gowno z tego wyszło. Bo jestem na mame nio a ostatni raz legitymacja uvbezpieczeniowa była podbita w 2001 roku jak mama pracowała, pozniej juz nie pracowała i nalezy do zusy i w koncu kazałam jej isc i podbic ta legitymacie. A tam jej powiedzieli ze ja juz nie moge byc ubezpieczona pod nia bo zmieniłam nazwisko.,... I moge sie sama zaczac ubezpieczac ale to dopiero od 1 sierpnia..... swietnie... (nie jestem pelnoletnia podkreslam) Kurde i co teraz? Do porodu pojde bez ubezpieczenia? A co z jakims becikowym, trzeba byc ubezpieczonym zeby go dostac? I co jak sie nie jest ubezpieczonym trzeba beddzie placic za porod czy co? POMOCY ja to sie w ogole na tym nie znam eh:/

Angel z tym wszystkim to jest jakaś tragedia...Na pewno nie będziesz musiała płacić za poród.Becikowe raczej też powinnaś dostać i ubezpieczenie chyba nie ma tu nic do rzeczy.Ale ja np.nie rozumiem dla czego nie mogą ubezpieczyć Cię teraz???Czemu dopiero od 1 sierpnia???

Kasiu a urlopu nie powinien wypłacać z najniższej,bo każdemu wypłaca normalnie tak,jak są utargi,bo wcześniejszy urlop tak miałam płacony i do tego innym dziewczynom dawał też normalnie premię jak były na urlopie.

reklama
Czesc Dziewczynki :) ja tylko na chwilke bo zabiegana caly czas :p A moja Zuzia tak naprawde ma na imie Nicole :) ale ja mowie na nia Zuzia i filek tez :p Filus bardzo zazdrosny i wogole musze go ciagle pilnowac zeby jej krzywdy nie zrobil bo jemu sie wydaje ze to lalka ! A niunia dosc grzeczna tylko z karmieniem problem :/ nie wiem czy mam malo pokarmu czy co ale co chwilke glodna karmie na 3 4 razy co chwilke to dopiero pojdzie spac na okoo 3-4 h ! Zobaczymy co bedzie dalej :p Cyce bola ale dosc szybko nauczyla sie ssac i dobrze jej to idzie :) Ok ja zmykam jak cos to pozniej nadrobie :) Z gory przepraszam , ale same wiecie jak to jest napoczatQ :)Pozdrawiam wszystkie i buziaczki :)

Do góry