reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kamcia tak alejak robie siku to spłukuje, a skoro spłukałam to nie miało juz skad naciągnac wody. Ale szczerze mówiac wtedy byłam tak wsciekła ze i tak nie wpadłabym na to:-D
anetka ty tez dzis Zuzie z nocnikiem meczyłas? Mój chetnie siada i robi jak mu powiem, ale sam jak mu sie chce komunikuje po fakcie... dzis 4 razy po nim scierałam kałuze, a gdy wydawało mi sie ze nareszcie nam sie uda i zrobi kupke do nocnika spotkała mnie nie miła nieskodzianka:/ przynajmniej wiem ze komunikuje w trakcie załatwiania sie:-D

reklama
umi próbowałam męczyć, ale się skubana nie dała :sorry: Później zrobiła siku w majtki i później chyba wstrzymywała, bo ani nie sikała w majtki ani na nocnik, dopiero jak jej w końcu założyłam pampersa to się wysikała :sorry: więc na razie daje jej spokój, może jak dam jej więcej czasu to będzie gotowa ;-)

anetka mój chetnie robi nie mam z tym problemu tylko nie za bardzo umie wyczuc moment tak jak z kupkąjak mnie wołała to byłam pewna ze jeszcze jej nie miał, no ale zanim go rozebrałam to moze z 15 s mi zajeło to kupka juz była:/

Kamcia rozwalasz mnie :-D:-D

Umi
dobre i to na początek :-D

Ja to aż boję się pomysleć jak to będzie, moje dziecko nie chcę nic łapać głupią udaje skubana:-D
Chyba na kilka dni z domu zwieję niech M się męczy :-D

a co do wody to jakbyś nie miałą w butelce to jeszcze w wc jest zawsze troche:-p:-p:-p:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: oczywiście bez obrazy hihh
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
anetka Jeszcze przez godzinę miałam zaczerwienioną skórę tam, gdzie mi mała kępkę wyrwała:szok: Sadystka z niej, zaczynam się bać:laugh2:
umi Gdzie znalazłaś niespodziankę?:-DE.: umyłaś potem dobrze ręce? ;-)
kaamaa a po co się myć? Po tygodniu brud sam odpadnie:laugh2::laugh2::laugh2:

Ostatnia edycja:
Anetka- Adaś też różnie z nocnikiem. Nie raz siądzie na chwilkę i zaraz wstaje. A wczoraj pampers mu przeszkadzał, kazał sobie ściągnąć i wysikał się do nocnika sam z siebie. Ma takie przebłyski, nie chce go narazie maltretować 10 razy dziennie. Staram się rano i wieczorem próbować. Adaś też wstrzymuje jak nie ma pampersa. Dopiero jak powiem ,ze ma się wysikać to idzie na nocnik i sika. Albo czasem nie chce i czeka na pampersa.

Młody też się rozgaduje- ostatnio też łał gadał cały czas jak byliśmy u kuzyna i widział nowe zabawki. A dziś oglądał grającą książeczkę i powtarza słowo jojo,bo jest w tej książeczce.

umi a my mamy właśnie ten problem, że Zuzia wie kiedy chce jej się siku czy kupkę ale nie chce tego komunikować :baffled: wiem, że wie, bo jak np zaczyna robić kupę to od razu chowa się za fotele :confused2: jak robi siku to też zazwyczaj gdzieś ucieka.. no ale co z tego jak nie powie.

lenka jak tak sam się wysikał, to pewnie nie będziesz miała z nim większego problemu. Pewnie załapie tak szybko jak Ninka femme ;-)
Mądre te nasze dzieciaczki :tak:;-)

koniczynka akurat w pampersie:-p bo sie wnerwiłam jak 2 pary majtek zasikał i załozyłam pampka. Jak zagladałam to nie było ale zanim sciagnełam rajtuzki i odpiełam pampka to juz była:-D jakby poczekac nie mogła:/
lenka widze ze Adas jak Kacper młody teraz wszystko stara sie powtarzać, co nie zawsze mi sie podoba bo dziś usłyszał słowo dupa od jakiegos goscia w sklepie i perfekcyjnie powtórzył:/ i tak niestety i stety z wiekszoscia
kaamaa hehe wyjedz i wróć jak mała bedzie miała 5 lat wtedy to juz odchowana bedzie;-p:-)

edit anetka u mnie młody wie ale nie jest to wystarczajacy czas w którym mogłabym skutecznie zareagować:-) no ale mam nadzieje ze z tygodnia na tydzien bedzie lepiej

no ju ubrałam małą , znalazłam kota bo mi gdzieś się zapodział:-p a spał sobie w foteliku do karmienia:-D

nie śmiejcie się z moich tekstów bo przestanę pisac:-p:-p:-p

co do nocniczka ja mam na moją sposób..
ładnie umie mówić że "robi" sisi i że kupkę wołając"prrrr" ale w trakcie..
więc wiem ze jest gotowa na nauke nocnikowania..
ale jej nie sadzam w ciągu dnia bo wg mnie jeszcze za młoda jest , zadzam ją tylkko przed kąpiela..zawsze wtedy robi siku... i mamy sukces , a ona się uczy że tak trzeba .. mam nadzieję że za nidługo sama zawoła kiedy będzie jej sie chcieć
:tak:

reklama
Kamcia ja robie tak samo, ale rano po przebudzeniu i wieczorem przed snem.No dzis chciałam w ciagu dnia ale nam nie wyszło:-)

Do góry