reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

migotka -a jak bardzo drobna jestes? bo ja mam 168 i waze 49kg, w biodrach niewiem nie pamietam.. chyba 85cm? albo 80? sama niewiem :-p i chociaz wszyscy sie pukali w czolo w szpitalu, to dałam rade :tak:
no ale jesli sie jest naprawde drobnym to lepiej nie ryzykowac. zreszta oni sami by nie pozwolili.
a jakie dziecko urodziłaś duże??

kurde nie mogę za wami nadążyć:-paż mi się nicki mylą wasze

reklama
vegas -najwazniejsze, ze chociaz te 2 tygodnie :tak: wtedy dostarcza sie dziecku najwiecej przeciwcial, zreszta.. co Ci bede gadac, pewnie sama to wiesz :-p

kamcia -Damian wazyl prawie 4kg, a dokladniej 3880 ;-)

a jakie dziecko urodziłaś duże??

kurde nie mogę za wami nadążyć:-paż mi się nicki mylą wasze
Kochana a u Was ta 2ga ciąża to planowana? fajna różnica będzie między dzieciaczkami:)

Asheara na początku było mi źle, że nie mogę Małej karmic cycem, no ale z czasem zaczęłam inaczej na to patrzec. Mam nadzieję, że drugie dziecko będzie jednak 'cyckowe'

migotka -a jak bardzo drobna jestes? bo ja mam 168 i waze 49kg, w biodrach niewiem nie pamietam.. chyba 85cm? albo 80? sama niewiem :-p i chociaz wszyscy sie pukali w czolo w szpitalu, to dałam rade :tak:
no ale jesli sie jest naprawde drobnym to lepiej nie ryzykowac. zreszta oni sami by nie pozwolili.

fikusek -niby tak, niby nie. co porod/kobieta to inaczej wiec nie mozna porownywac :tak:
za to przypomnialas mi, jak w 5 miesiacu ciazy na żywca wyrywali mi górną dwójkę :dry: brrrr...

no tak ale pozniej jak sie pytalam ordynatora to mowil ze na usg spokojnie o kg moze byc roznica. Bo dziecko moze byc dlugie i szcupytkie i wtedy pomiwar wskazuje np na 4 kg a wazy 3:)

Tymi wymiarami nie ma co się kierować. Ja mam 155 cm wzrostu. A Adaś do maluchów nie należał. Ważył 4,2 i miał 59 cm.
Lekarze jakoś nie wierzyli mojemu ginekologowi który przewidział,ze będzie ponad 4 kilo. 2 godziny przed końcem chcieli zrobić cesarke jednak się udało.Też byli trochę zdziwieni,ze dałam rade. Dla mnie sam etap końcowy porodu to nie było nic takiego-tylko te okropne skurcze.

Tymi wymiarami nie ma co się kierować. Ja mam 155 cm wzrostu. A Adaś do maluchów nie należał. Ważył 4,2 i miał 59 cm.
Lekarze jakoś nie wierzyli mojemu ginekologowi który przewidział,ze będzie ponad 4 kilo. 2 godziny przed końcem chcieli zrobić cesarke jednak się udało.Też byli trochę zdziwieni,ze dałam rade. Dla mnie sam etap końcowy porodu to nie było nic takiego-tylko te okropne skurcze.
ja skurczy parych nie czulam:-D nic a nic nie boaly:-D

a mnie wnerwiało jak parłam a nie mogłam:p wtedy non stop mi zwracali uwagę, że nie mogę przec:p a jak już mogłam to sił nie miałam;D Ale i tak fajnie poszło bo etap główkowy 10 min tylko /musieli mnie naciąc trochę/

Fikusek- ja właśnie też nic nie czułam. Oglądając filmy myślałam,ze to będzie najgorsze. tymczasem to był dla mnie piękny moment bez bólu. Chyba 3 parcia i Adaś był na świecie.

Ja chcialam im zwiać,bo uparłam się,ze to nie parte tylko kupka mnie ściga.

Fikusek- ja właśnie też nic nie czułam. Oglądając filmy myślałam,ze to będzie najgorsze. tymczasem to był dla mnie piękny moment bez bólu. Chyba 3 parcia i Adaś był na świecie.
to tak jak u mnie:-) 3 parcia i urodzilam:) czulam ze brzuch sie napinal ale zero bolu:) jak glowka przechodzila i przez moment zabolo a reszta wystrzelila:d

reklama

Ja chcialam im zwiać,bo uparłam się,ze to nie parte tylko kupka mnie ściga.
ja też miałam takie wrażenie:p aż mi wstyd było bo się bałam, że nakupkam im tam;D ehehhe, ale pocieszyła mnie położna, że to główka napiera tak mocno i stąd takie wrażenie.

Do góry