reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Nie każdy ma dostęp do zamkniętego i mimo że wiadomo że trzeba uważać co się piszę to fajnie by było się czuć w miarę swobodnie więc proszę mi tu takich genialnych rad nie dawać bo to jest oczywiste że każdy może tu wejść i nie piszę się tu nie wiadomo co.

Najbardziej mnie irytuje to że niektóre was co teraz tak bronią i włażą w dupę SOSO wcześniej się z niej wyśmiewały mówiły że drażniący jest jej styl pisania i również ją podejrzewały o kłamstwa i chciały żeby to się wyjaśniło ... strasznie to fałszywe i nie lubię czegoś takiego ja mogę dać szansę spoko również uważam że każdy na nią zasłużył ale nie mam zamiaru głaskać po główce dziewczyny która robiła coś takiego proszę bardzo udowodnij że się zmieniłaś nie ma problemu ale bez przesady...

Tyle na ten temat chciałam powiedzieć bo mnie to męczyło ... więcej nie chce już tego poruszać będzie co będzie ;-)

Przez tą całą aferę raczej mi się odechciało pisania tu cokolwiek więc póki co się żegnam zawitam po świętach mam nadzieje że już się wszystko uspokoi :-)

A tymczasem

WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM ŻYCZĘ !!! :-)

reklama
Laski dajcie spokój, kilka osób robi niepotrzebny szum. Ankieta jest po to, żeby sie w niej wypowiedzieć... O ile mi wiadomo w Polsce panuje demokracja i mysle ze w zwiazku z tym na forum również. Jesli soso dostanie drugą szansę to ja będzie mieć. Jesli wiekszosc zdecyduje inaczej to trudno. Te osoby, którym sie nie podoba to ze dostanie szanse będą musiały to jakos przerzyc, ale to idzie też w drugą stronę... Wynik trzeba bedzie zaakceptować i koniec kropka. Jeśli sie komus nie bedzie podobac to juz jego sprawa... tak samo ja zgodze sie z decyzją o pozostaniu soso jeśli będzie większość. A głosowałam oczywiscie na Nie tak samo osoby głosujace na tak bedą musiały przyjac do wiadomosci ewentualne decyzje większości. Poza tym te osoby, które chcą miec z soso kontakt, to będą mieć nie zaleznie od tego czy dostanie szanse czy nie. Internet jest ogromny...

Cześć Mamuśki :-)
Jak przygotowania do świąt?... Ja już upiekłam dzisiaj około 150 muffinek i jeszcze mi ciasta sporo zostało... :laugh2: Farsz do krokietów zrobiony, tylko naleśniki posmażyć i pozawijać :tak: No i jabłecznik, ale to dopiero wieczorową porą... :tak: Teraz czekam aż moje kochanie wstanie i na zakupy prezentowe...

Hej!! Ale naprodukowałyście!! :) Nadrobić się nie da..

:-) 26.12 MAMY CHRZCINY! w domu!!
Eh 25 osób.. i wszystko na mojej głowie.. stąd też nie wpadam często.. zakupy-> obmyślanie jak to będzie itd. zajmuje mi sporo czasu..

Macie może jakieś fajne przepisy? Na ciasta albo przekąski? bo mi już pomysłów brakuje.. rafaello, 3bit, snickers, tort..
a co na kolacje?:tak:

Mały mi się tak ślini, że cały czas nie rozstaje się ze śliniakiem.. czemu tak?
No ale kolki już przeszły i zółtaczka definitywnie nas opuściła. Pozostał jeszcze problem z kupką, bo jak robi to sie strasznie męczy.. no ale to chyba też mu przejdzie.

Lecimy na zakupy ;-) milego dnia!!!

P.S Zapraszam https://www.babyboom.pl/forum/sprzedam-f39/sprzedam-markowe-ciuszki-nowe-47079/#post6420451

Dzisiaj z nieba gwiazdka spada,
już przy stole każdy siada.

Śnieg za oknem mocno prószy, s
toi bałwan, marzną uszy.

Sanki dzwonią dzwoneczkami,
a na stole barszcz z uszkami.

Karp ma minę niewesołą,
dzisiaj wszyscy go pokroją.

Dźwięk kolędy pięknie płynie,
wzruszenie w całej rodzinie,

Życzenia sobie składają,
prezentami wymieniają,
Bo Aniołek nie ma urlopu
w najważniejszą noc w tym roku.

W dzień Bożego Narodzenia
ślę Wam te życzenia:

Szczęścia, zdrowia i radości,
pieniędzy i pomyślności,
Żebyście zawsze uśmiech miały,
smutki z życia wyrzucały.

Z innych miejsc w niebo patrzymy,
lecz to samo też widzimy.

Ile gwiazdek jest na niebie,
taka moc życzeń dla Ciebie, Ciebie i Ciebie:-)!!!

ixidixi może jabłecznik z cynamonem i miodem?.. :laugh2:
CIASTO:
3 szkl. mąki
kostka margaryny
3 żółtka
pół szkl cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy

Ciasto wyrobić, gdyby było zbyt "suche" można dodać odrobinę jogurtu naturalnego. Podzielić ciasto na 2 części. Jedną rozgnieść w rękach na "placuszki" i ułożyć na blasze, zapełniając cały jej spód. Później przekładamy ciasto jabłkami i na wierzchu robimy dokładnie to samo z 2 częścią ciasta :tak:

JABŁKA
Około 1,5 do 2 kg jabłek obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czekamy aż jabłka wypuszczą sok i je odsączamy. Dodajemy do nich cynamon, cukier wanilinowy i 2-3 łyżki miodu. Mieszamy i wrzucamy na patelnię :biggrin2: Jabłka powinny się podsmażyć, zazwyczaj około 10 minut, ale zależy jak masz ich dużo i na jakim ogniu ;-) Układamy na blasze dopiero jak wystygną!
piec ok 45 minut w 180

Ja robię na święta i zawsze zdaje egzamin :tak:

Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku,
by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem,
By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój
a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem.
By prezenty ucieszyły każde smutne oczy,
by spokojna przerwa ukoiła złość
By Sylwester zapewnił szampańską zabawę,
a kolędowych śpiewów nie było dość!

WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!

edit.
UMI nagroda doszla do Ciebie juz?:-) do mnie juz tak:-)

Ostatnia edycja:
Hej:)

Nasza nocka też całkiem całkiem.
A od rana ogarnianko, praniem się też zajmuję. My zawsze w Wigilię od rana sprzątamy. Tzn ja bo mama zajmuje się jedzonkiem.
Ogarniamy domek codziennie, więc nie mamy za wiele tego, na szczęście.
No a dziś popołudniu choinkę w salonie ubieramy:)

Ixi moja Chrześniaczka ma 3 miesiące a też caaaaała w ślinie, śliniaki jej zakładają bo się ślini. To taki wiek, Martynka też tak miała a wcale zęby jej nie szły:)

reklama
Hej,

Zgadzam się z Elizką,że ten temat jest już nudny ;-) Kiedy koniec ankiety?

Ixi fajnie, że u Ciebie z małym już wszystko ok. Ja na razie chrzciny odpuszczam. Może do Wielkanocy uda mi się udobruchać księży albo zostać małżonką :-D:rofl2:

Do góry